Vodiči

Kako riješiti problem bržeg pražnjenja baterije Samsung Galaxy S6

Samsung je donio jedinstveni dizajn u svojim najnovijim vodećim modelima Galaxy S6 i S6 Edge. Ovo je prvi pametni telefon tvrtke Samsung s neizmjenjivom baterijom. Baterija Galaxy S6 inačica je 2550mAh, ali Quad HD zaslon, vrhunske značajke i osmojezgreni exynos 7 procesor zahtijevaju dobro napajanje baterije. Dakle, Galaxy S6 Edge i Galaxy S6 brže trošenje baterije ne iznenađuju. Međutim, evo nekoliko savjeta nakon kojih možete riješiti problem bržeg pražnjenja baterije Galaxy S6 i to će ukloniti nemogućnost zamjene baterije. Ovdje možete pročitati i načine za rješavanje problema sa sporim punjenjem na Galaxy S6.

Također pogledajte - Vodič za početni zaslon Galaxy S6 i S6 Edge

Savjeti za rješavanje problema s pražnjenjem baterije Galaxy S6

Zatvorite suvišne pokrenute aplikacije

Mnogo se aplikacija nalazi u vašem Galaxyju S6 ili S6 Edge, a one nastavljaju raditi u pozadini čak i ako ih ne upotrebljavate. Dakle, prvo što biste trebali učiniti je zatvoriti te aplikacije nakon što ih pronađete. Nakon komunikacije (wifi, radio, GPS), aplikacije trećih strana glavni su razlog pražnjenja baterije. Dakle, idite do Postavki vašeg Galaxy S6 ili S6 Edge, a zatim baterije, a zatim pogledajte koje sve aplikacije troše više baterije.

Ako vidite da su neke određene aplikacije krivci, tada ih ili deinstalirajte ili prisilno zatvorite. Za važne aplikacije možete ih ponovo instalirati da biste vidjeli rezultat.

Isključite komunikaciju kad se ne koriste

Ne zaboravite isključiti Bluetooth uslugu, Wifi, GPS, mobilne podatke i NFC kada ih ne koristite. Ove usluge ne samo da se baterija brže prazne, već i usporavaju performanse vašeg telefona stalnim ažuriranjem. Isključite ih odlaskom na Postavke i uključite ih samo kad trebate koristiti te usluge.

Ponovo pokrenite uređaj

Uvijek se preporučuje da ponovo pokrenete telefon kada se dogodi bilo koja vrsta problema poput pražnjenja baterije, performansi, pregrijavanja ili problema s kamerom prije nego što nastavite s drugim rješenjima. Da biste ponovo pokrenuli telefon, držite tipku za uključivanje / isključivanje, to bi moglo privremeno riješiti problem.

Deaktivirajte usluge lokacije

Ako ne koristite karte ili bilo koje slične aplikacije, nema potrebe za korištenjem usluga lokacije. Kada trebate koristiti bilo koju takvu aplikaciju, možete omogućiti usluge, što je prilično jednostavno. Stoga isključite uslugu kako biste produžili vijek trajanja baterije. Onemogućite usluge lokacije u odjeljku Postavke.

Uklonite neiskorištene aplikacije

Ovo je jedno od najboljih rješenja za problem pražnjenja baterije Galaxy S6. Osim što poboljšava vijek trajanja baterije, ovaj postupak također poboljšava performanse vašeg telefona. Deinstalirajte neiskorištene aplikacije kako biste oslobodili prostor i ubrzali telefon. Pokušajte izbrisati veće igre koje zauzimaju ogroman prostor, ne brinite da se podaci za većinu igara kao što je Temple run spremaju u Game Center, tako da ne morate kretati ispočetka ako ih želite ponovno igrati.

Ciklus punjenja baterije

Važno je da telefon najmanje jednom mjesečno prođe kroz ciklus punjenja. To znači da bateriju napunite 100% i koristite telefon dok se ne isključi zbog prazne baterije. Dobro je za održavanje baterije i za dobivanje točnih podataka o potrošnji baterije.

Onemogući obavijesti

Dobivanje obavijesti za svaku aplikaciju ne samo da iritira već troši bateriju i brzinu obrade. Dakle, aplikacije za koje vam nisu potrebne obavijesti, isključite ovu značajku za njih.

Koristite načine uštede energije i ultra štednje

Idite na Postavke> Sustav> Baterija i pronaći ćete dva načina uštede baterije - Ultra uštedu energije i način uštede energije. Način uštede energije smanjuje svjetlinu, ograničava performanse procesora i brine se o drugim malim stvarima kako bi se poboljšalo trajanje baterije. Omogućit će vam upotrebu telefona bez ikakvih neobičnih stvari poput zaslona na vrijeme i vibracija.

Način ultra uštede energije možete omogućiti u kritično vrijeme kada je svaka kap baterije jako bitna. Ograničava broj aplikacija koje možete koristiti i aktivira temu sive boje na vašem uređaju.

Koristite ove načine kada trebate uštedjeti bateriju i niste kod kuće.

Izvršite vraćanje na tvorničke postavke

Ako ste pokušali sve gore navedene korake riješiti problem ispražnjenja baterije Galaxy S6 ili S6 Edge, ali niti jedan od njih nije uspio za vas, vrijeme je da izvršite vraćanje na tvorničke postavke kako biste telefon vratili na razinu kao u trenutku kupnje . Za to:

Idite na Postavke> Osobno> Izrada sigurnosnih kopija i poništavanje. Ovim se postupkom brišu svi podaci s telefona, tako da možete napraviti sigurnosnu kopiju važnih podataka.

Ako vraćanje na tvorničke postavke također ne uspije, trebate kupiti bateriju.

Pogledajte dodatnu pomoć

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found