Vodiči

Kako popraviti Android koji neće preuzimati aplikacije

Volimo svoje pametne telefone jer su sjajni kada je riječ o rukovanju našim društvenim životima, radom, vezama i kalendarom. Naša pouzdanost na ovim telefonima je do te mjere da počinjemo palpirati onog trenutka kad shvatimo da smo negdje zaboravili telefon. Pa imaju li naši telefoni doista super moć da nas kontroliraju? Istina je da naši telefoni možda nisu toliko moćni kao što se čine bez svih aplikacija koje na njih preuzmemo.

Te nam aplikacije daju mogućnost da svoje telefone pretvorimo u pametne male strojeve koji nas opterećuju informacijama o mnogim stvarima u našem životu i širom svijeta. Budući da su aplikacije toliko važne za pametni telefon, zamislite kako bi život vašeg pametnog telefona mogao gotovo stati u vodu ako vaš Android ne bude preuzimao aplikacije. Zbog toga smo pronašli rješenja koja vam mogu pomoći da popravite da Android neće preuzimati aplikacije.

Pročitajte također: Kako popraviti nijedan signal na Androidu

Ispravljanje osnova

Najvažnije što morate imati na umu prilikom preuzimanja bilo čega iz Trgovine Play jest da morate imati stabilnu internetsku vezu. Nećete moći preuzeti aplikaciju ako internetska veza ne radi ispravno. Bez obzira jeste li povezani s internetom putem Wi-Fi veze ili koristite mobilne podatke, najvažniji korak u osiguravanju mogućnosti preuzimanja aplikacija jest činjenica da imate ispravnu internetsku vezu.

Povucite zaslon obavijesti na uređaju i provjerite svijetli li ikona Wi-Fi ili ikona mobilnih podataka. Ako nijedna od ovih ikona nije uključena, morate uključiti vezu kako biste bili sigurni da vaš uređaj ima pristup internetu.

Međutim, ako ste pokušali ovo, a problem i dalje postoji, slijedite donja rješenja da biste riješili problem.

Kako popraviti da Android neće preuzimati aplikacije na Samsung Galaxy S, Galaxy Note, LG G, Moto X, Nexus, HTC i drugim Android uređajima

1. rješenje: Ponovo pokrenite uređaj

Ako ste prethodno bez problema preuzimali aplikacije i ovo je prvi put da nailazite na problem sa svojim Android uređajem kada je riječ o preuzimanju aplikacija s Google Playa, tada ponovno pokretanje uređaja može biti od pomoći. Uz pomoć ponovnog pokretanja trebali biste biti u mogućnosti riješiti ovaj problem bez dubljeg rješavanja problema na uređaju.

Međutim, postoji vjerojatnost da ponovno pokretanje uređaja može biti privremeni popravak. Ako se problem počnete susretati previše puta, a ponovno pokretanje počne biti dosadno, morate isprobati ostale korake za rješavanje problema.

2. rješenje: Provjerite postavke datuma i vremena

Kad pokušate preuzeti aplikaciju iz Trgovine Play, Googleovi će poslužitelji pokušati provjeriti vrijeme na vašem uređaju. Ako vrijeme nije točno, neće moći sinkronizirati poslužitelje s uređajem što može stvoriti problem pri preuzimanju bilo čega iz Trgovine Play.

Da biste ispravili datum i vrijeme uređaja, slijedite ove korake:

 • Idite na izbornik Postavke na uređaju
 • Dodirnite Sustav i potražite Datum i Vrijeme
 • Nakon što dodirnete Datum i vrijeme, moći ćete saznati je li vaš telefon postavljen na Automatski datum i vrijeme.
 • Uključite automatski datum i vrijeme ako već nisu uključeni.

 • S druge strane, ako su automatski datum i vrijeme uključeni, a Google Play trgovina ne radi, promijenite ga u ručni i sami postavite vrijeme što je točnije moguće. Na taj način provjerite je li vaš problem riješen.

3. rješenje: Upotrijebite mobilne podatke umjesto Wi-Fi mreže

Ako za preuzimanje aplikacija koristite Wi-Fi mrežu, prebacite se na mobilne podatke i provjerite radi li. Razlog tome je što određene Wi-Fi mreže blokiraju port 5228. To je priključak koji koristi Google Play. Da biste prebacili mreže, povucite zaslon obavijesti uređaja i dodirnite ikonu Wi-Fi da biste ga isključili. Sada potražite ikonu Mobilni podaci i uključite je.

Nakon što promijenite pristup internetu, ponovo pokrenite uređaj, a zatim idite na Google Play da biste nastavili s preuzimanjem aplikacije. Provjerite je li problem s kojim ste se suočili riješen.

4. rješenje: Provjerite je li upravitelj preuzimanja uključen

Upravitelj preuzimanja olakšava preuzimanje svih aplikacija. Morate osigurati da je uključeno kako bi se vaše aplikacije mogle uspješno preuzimati iz Trgovine Play. Da biste provjerili je li Upravitelj preuzimanja uključen ili ne, trebate prijeći u izbornik Postavke na vašem uređaju, a zatim otići na Upravitelj aplikacija ili aplikacija.

Sada ćete primijetiti kartice na vrhu zaslona. Prijeđite prstom udesno ili ulijevo za otvaranje kartice s natpisom Sve. Potražite Download Manager u ovom odjeljku i dodirnite ga da biste saznali je li omogućen ili onemogućen. Za one korisnike kojima je onemogućen dodirnite opciju Omogući da biste omogućili Upravitelj preuzimanja, a zatim ponovo preuzmite aplikacije.

Rješenje 5: Izbrišite Google Play predmemoriju i podatke

Brisanje predmemorije za Google Play može riješiti nekoliko problema povezanih s Trgovinom Play. Datoteke predmemorije pohranjuju podatke koji pomažu vašem uređaju da brzo učita aplikaciju. Te se datoteke ponovno kreiraju nakon što ponovno pristupite aplikaciji.

Datoteke podataka pohranjuju podatke koji uključuju sve podatke spremljene u aplikaciji, poput visokih rezultata, korisničkih imena i lozinki. Kad se datoteke podataka izbrišu, prije brisanja datoteka obavezno zapišite bilo koji oblik važnih podataka.

 • Idite u izbornik Postavke na uređaju
 • Dodirnite Aplikacije ili Upravitelj aplikacija
 • Potražite trgovinu Google Play
 • Dodirnite je i pomaknite se prema dolje da biste potražili opciju koja kaže Clear Cache. Dodirnite je da biste izbrisali datoteke predmemorije.

Vratite se u trgovinu aplikacija i provjerite počinju li se aplikacije sada preuzimati. Ako problem još nije riješen, izbrišite podatkovne datoteke tako što ćete proći kroz iste korake, a zatim, umjesto da dodirnete Clear Cache, morate dodirnuti Clear Data. Primijetit ćete upozorenje koje će vam reći da će se svi podaci izbrisati. Pritisnite Ok za potvrdu, a zatim još jednom otvorite Trgovinu Play da biste potražili aplikaciju i započeli preuzimanje. Provjerite pomaže li vam ovo riješiti problem na vašem Android uređaju.

Rješenje 6: Obrišite predmemoriju i podatke za usluge Google Play

Usluge Google Play postupak je kroz koji vaše aplikacije komuniciraju s različitim odjeljcima vašeg uređaja. Omogućuje sinkronizaciju i osigurava da se push obavijesti pravovremeno šalju u aplikacije uređaja. Usluge Google Play igraju važnu ulogu u radu aplikacija. Problem u predmemoriji ili podatkovnim datotekama Play usluga može prouzročiti problem prilikom preuzimanja aplikacija iz Trgovine Play.

 • Idite na izbornik Postavke na uređaju
 • Potražite Apps ili Application Manager i dodirnite ga
 • Pomaknite se da biste pronašli usluge Google Play i dodirnite ih
 • Na sljedećem zaslonu potražite Clear cache, dodirnite ga.

Nakon brisanja datoteka predmemorije provjerite je li problem riješen. Ako i dalje ne možete preuzeti aplikacije iz trgovine Play, slijedite iste korake za povratak na zaslon s mjesta na kojem ste očistili predmemoriju. Ovaj put morate dodirnuti Clear Data da biste izbrisali podatke. Na zaslonu ćete primijetiti upozorenje. Jednostavno dodirnite U redu da biste potvrdili brisanje podataka.

Ponovo pokrenite uređaj i provjerite je li problem riješen.

Rješenje 7: Osvježite postavke sinkronizacije podataka

Sinkronizacija podataka vašeg uređaja koja omogućuje sinkronizaciju podataka može vam pomoći u rješavanju problema. Brojni čitatelji utvrdili su da je ovo jednostavan način rješavanja problema zbog kojih se njihove aplikacije ne preuzimaju iz Trgovine Play.

 • Idite u Postavke telefona
 • Dodirnite Računi ili Računi i sinkronizacija
 • Ovisno o verziji Androida, možda ćete primijetiti pozadinske podatke. Dodirnite je da biste je odznačili i pričekajte 30 sekundi, a zatim još jednom potvrdite okvir pored nje.
 • Za korisnike Androida na najnovijim verzijama Androida, možda ćete morati dodirnuti tri točke u gornjem desnom kutu da bi otvorili padajući izbornik koji će imati opciju koja kaže Automatska sinkronizacija podataka.
 • Dodirnite je da biste poništili potvrdu Automatska sinkronizacija podataka, a zatim je ponovno dodirnite nakon 30 sekundi kako biste osigurali automatsku sinkronizaciju podataka.

Nakon što dovršite ovaj korak, vratite se u Google Play trgovinu i provjerite preuzima li se aplikacija sada.

8. rješenje: Ažurirajte softver uređaja

Softver vašeg uređaja mora se uvijek ažurirati kako bi se bilo kakve pogreške ili problemi u prethodnoj verziji učinkovito riješili. Ako ste odgodili ažuriranja za svoj uređaj, krajnje je vrijeme da provjerite i ažurirate softver svog uređaja.

 • Idite na izbornik Postavke na uređaju
 • Pomaknite se prema dolje da biste pronašli O uređaju i dodirnite ga
 • Dodirnite Provjeri ima li ažuriranja ili sličnog rječnika na uređaju, a ako je dostupna novija verzija, instalirajte nova ažuriranja.

Nakon što se instaliraju nova ažuriranja, uređaj će se automatski ponovo pokrenuti. Nakon ponovnog pokretanja provjerite prenose li se aplikacije na vaš uređaj sada.

Rješenje 9: Resetirajte svoj Google račun

Ako problem još nije riješen, preći ćemo na neka složena rješenja koja mogu riješiti problem. Resetiranje Google računa može vam pomoći da riješite problem Androida koji ne preuzima aplikacije. Kada resetirate račun, izbrisat ćete cijeli račun i započeti ispočetka. To znači da biste trebali znati korisničko ime i lozinku za svoj Google račun. Ako nemate ove pojedinosti, nećete moći ponovo dodati račun na svoj uređaj. Google račun bit će u potpunosti uklonjen s vašeg uređaja i bit će dodan iznova.

 • Povucite dolje odjeljak obavijesti na svom uređaju i dodirnite ikonu Postavke.
 • U izborniku Postavke potražite Račune i dodirnite ga
 • Dodirnite Google da biste provjerili Google račun na uređaju.

 • Dodirnite račun koji želite ukloniti
 • Na sljedećem zaslonu dodirnite ikonu izbornika koja je tri točke u gornjem desnom dijelu.
 • Na padajućem izborniku dodirnite Ukloni račun da biste račun u potpunosti uklonili s uređaja.

Ako na svom uređaju imate više Google računa, uklonite sav Google račun. Nakon brisanja računa, morat ćete ponovo započeti s unosom računa u svoj uređaj.

Vratite se na izbornik Postavke svog uređaja i još jednom dodirnite Računi. Sada ćete pronaći opciju za dodavanje računa. Dodirnite Dodaj račun i dovršite postupak dodavanja računa na svoj uređaj. Morate slijediti ove korake da biste dodali sve svoje Google račune, a nakon što se to vratite, vratite se u Trgovinu Play i saznajte je li time riješen vaš problem.

10. rješenje: Deinstalirajte ažuriranja trgovine Google Play

Uzrok problema ponekad mogu biti vaša ažuriranja Trgovine Play. Dakle, deinstalirajte ažuriranje i dopustite aplikaciji da se još jednom ažurira. Može vam pomoći u rješavanju problema. Nakon što se ažuriranja ponovo instaliraju, pokušajte ponovo preuzeti aplikacije kako biste provjerili radi li prema očekivanjima.

 • Idite na izbornik Postavke na uređaju
 • Dodirnite Apps ili Application Manager i potražite trgovinu Google Play.
 • Dodirnite Trgovina Play i dodirnite opciju koja kaže Deinstaliraj ažuriranja.
 • Nakon što se ažuriranja deinstaliraju, dodirnite gumb početnog zaslona da biste izašli sa zaslona.
 • Sada ponovo pokrenite uređaj i vratite se u Postavke, a zatim ponovo dodirnite Aplikacije da biste po drugi put krenuli u Trgovinu Google Play.
 • Sada dodirnite Ažuriraj i dopustite aplikaciji da se sama ažurira.

Nakon što se aplikacija ažurira, krenite u Trgovinu Play i provjerite da li se aplikacije sada preuzimaju ili ne.

11. rješenje: Vratite uređaj na tvorničke postavke

Za korisnike koji ne mogu riješiti problem niti jednim od gore navedenih rješenja, naše posljednje sredstvo koje učinkovito rješava mnoge probleme s Androidom je vraćanje uređaja na tvorničke postavke. To će vratiti softver vašeg uređaja na verziju koja je bila kad je izvađena iz kutije. Svi će se podaci izbrisati s uređaja, a uklonit će se i sve aplikacije trećih strana. Izgubit ćete i personalizirane postavke jer će se telefon vratiti na zadane postavke.

Zbog toga morate stvoriti sigurnosnu kopiju podataka koje smatrate važnima. Možete sigurnosno kopirati podatke na računalu ili možete koristiti svoj Google račun za izradu sigurnosne kopije podataka. Vaš će vam telefon dati mogućnost izrade sigurnosne kopije podataka na Google računu prije nego što resetirate uređaj.

 • Idite na izbornik Postavke na uređaju
 • Dodirnite Sigurnosno kopiranje i resetiranje
 • Sada možete potvrditi ili poništiti opciju za stvaranje sigurnosne kopije, ovisno o vašim željama.
 • Pri dnu zaslona primijetit ćete opciju Vrati na tvorničke postavke.
 • Dodirnite je i potvrdite Resetiranje kada dobijete poruku upozorenja koja će vam reći da će vaši podaci biti izgubljeni.

Nakon završetka resetiranja, uređaj će se automatski ponovo pokrenuti. Idite u Trgovinu Play i provjerite je li problem s kojim ste se suočili riješen.

Što učiniti kada se pri preuzimanju aplikacija na Android prikaže pogreška Nedovoljno prostora?

Ponekad možda nećete moći preuzeti aplikacije na svoj uređaj zbog nedostatka prostora. U takvim trenucima morat ćete izbrisati nekoliko stvari sa svog uređaja da biste napravili mjesta. Provjerite imate li na uređaju previše fotografija ili videozapisa koji možda ulaze u pohranu. Premjestite ove datoteke na računalo da biste povećali prostor na uređaju.

Možda ćete morati deinstalirati neke aplikacije ako vam treba dovoljno prostora za velike aplikacije. Da biste deinstalirali aplikacije, idite na izbornik Postavke na vašem uređaju i potražite Aplikacije ili Upravitelj aplikacija. Sada dodirnite aplikacije koje želite deinstalirati i na sljedećem ćete zaslonu dobiti opciju deinstalacije aplikacije. Dodirnite deinstaliranje i potvrdite deinstalaciju.

Korisnici najnovije verzije Androida moći će i dugo pritiskati aplikaciju koju žele deinstalirati i automatski će vidjeti opcije za deinstalaciju aplikacije na vrhu zaslona. Sve što trebate je povući ikonu aplikacije do opcije deinstalacije na zaslonu i aplikacija će biti deinstalirana.

Što učiniti ako dobijem pogrešku DF-BPA-09 ‘Greška u obradi kupnje’?

Ova se pogreška odnosi na uslugu Play i nije specifična za vaš uređaj. Obrišite podatke za Google Services Framework da biste riješili ovaj problem. Slijedite ove korake za uklanjanje podatkovnih datoteka:

 • Idite u izbornik Postavke na uređaju
 • Dodirnite Aplikacije ili Upravitelj aplikacija
 • S gornjih kartica prijeđite prstom do stupca Sve i potražite Google Services Framework
 • Na sljedećem zaslonu dodirnite obriši podatke, a zatim dodirnite U redu

Nakon što izbrišete podatke, krenite u Trgovinu Play i provjerite je li pogreška riješena. Ako se i dalje nalazi ista pogreška koja se prikazuje na vašem zaslonu, pristupite web lokaciji Google Play sa svog računala. Instalirajte aplikaciju na uređaj s računala i tada će aplikacija raditi na vašem uređaju.

Što učiniti kada na ekranu vidim jednu od sljedećih pogrešaka pri pokušaju preuzimanja aplikacije - Pogreška 194, Pogreška 495, Pogreška 941, Pogreška rh01, Pogreška 504?

Te se pogreške mogu pojaviti zbog brojnih problema s trgovinom Google Play. Međutim, najbolje rješenje za sve ove pogreške je očistiti predmemoriju i podatke trgovine Google Play i Google Services Framework s uređaja i provjeriti je li problem riješen. Većini naših čitatelja koji su pronašli bilo koju od ovih pogrešaka tijekom preuzimanja aplikacija iz trgovine, činilo se da je ovo rješenje uspjelo.

U gornjim smo rješenjima spomenuli korake za brisanje predmemorije i podatkovnih datoteka. Ponovo pokrenite uređaj nakon brisanja svih datoteka, a zatim provjerite je li problem riješen.

Što učiniti ako dobijem pogrešku 911 kada pokušam preuzeti aplikaciju iz Trgovine Play?

Kad dobijete ovu pogrešku, prvo morate izbrisati predmemoriju i podatke Googleovih usluga. Korake za to spomenuli smo u gornjim rješenjima. Ako ovo ne riješi vaš problem, provjerite jeste li još uvijek prijavljeni koristite li Wi-Fi vezu koja koristi prijavu na web stranicu. Ako i dalje ne radi, morate se pokušati povezati s drugom Wi-Fi mrežom, a ako nemate mogućnost povezivanja s drugom Wi-Fi mrežom, tada morate koristiti opciju mobilnih podataka. Imajte na umu da će ova opcija potrošiti podatke iz vašeg plana, a ako nemate plan, možda ćete platiti troškove.

Problem se obično javlja zbog Wi-Fi veze koja se koristi, zato je važno uspostaviti odgovarajuću Wi-Fi vezu ili morate koristiti svoje mobilne podatke.

Zaključak

Sva ova rješenja mogu raditi na brojnim Android uređajima. Pomoću ovih rješenja možete popraviti da Android neće preuzimati aplikacije na svim Samsung Galaxy S, HTC, Moto X, Nexus, LG G i drugim Android uređajima. Iako se ova rješenja ne testiraju na svim Android uređajima, većina njih uspješno rade za sve naše čitatelje koji koriste razne Android uređaje.

Možete pročitati i: Kako riješiti probleme s Android GPS-om

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found