Vodiči

Kako riješiti problem s sporim punjenjem Galaxy S7

Čini se da Samsung Galaxy S7 ima nekih problema s punjenjem. U nekim se slučajevima baterija ne puni ili se telefon neće uključiti ni nakon punjenja, ali najčešći je problem što se puni vrlo sporo. Evo nekoliko rješenja koja će vam pomoći riješiti problem s sporim punjenjem.

Pročitajte ovdje: Kako prikazati vremenske informacije na Edge zaslonu na Samsung Galaxy S6 Edge

Također možete pročitati: Kako poboljšati trajanje baterije na Samsung Galaxy S6 edge

Potencijalni popravci problema s sporim punjenjem Galaxy S7:

Rješavanje problema s hardverom

Prva prepreka usporenom punjenju koju mnogi ljudi previdije je provjeravanje ispravljača napajanja telefona. Samsung galaxy S7 dolazi s ‘Quick Chargeom’ koji vam omogućuje punjenje telefona znatno brže od ostalih uređaja. Jednom kada započnete punjenje telefona, dobit ćete obavijest u kojoj stoji "Omogućeno je brzo punjenje". Ako to ne prikazuje, postoji problem s ispravljačem napajanja i morate ga promijeniti.

Možda postoji problem i s USB kabelom koji ne može prenijeti željenu količinu električne energije iz napajanja. U tom slučaju pokušajte napuniti telefon drugim USB kabelom i ako primijetite napredak, preporučuje se kupnja novog Samsung kabela za punjenje. Ako se problem i dalje javlja, čitajte dalje.

Ako se čini da adapter za napajanje i USB kabel rade u redu, morate provjeriti priključak za punjenje da biste vidjeli ima li na njemu prašine. Ta se situacija može pojaviti nakon duljeg korištenja telefona i predstavlja prepreku punjenju. U tom slučaju uzmite drvenu čačkalicu i pažljivo očistite otvor. Uklanjanje prašine može pomoći u rješavanju problema.

Rješavanje problema sa softverom

Ako nema problema s priključkom za punjenje i komponentama punjača, trebamo krenuti dalje i pokušati riješiti problem iz okoline telefona. Evo nekoliko koraka koje treba poduzeti:

Brisanje nepotrebnih aplikacija koje se izvode u pozadini

Vrlo čest razlog zašto se vaš Samsung Galaxy S7 polako puni je prisustvo brojnih pozadinskih aplikacija koje su jedva potrebne nakon upotrebe i koje će i dalje raditi u pozadini. Dalje troše poprilično memorije, što pridonosi sporim performansama i većoj potrošnji energije. Brisanje svih ovih aplikacija pomoći će u smanjenju potrošene energije, a pomoći će i brzom punjenju telefona.

Koraci za brisanje ovih aplikacija:

  • Pritisnite i držite ikonu Početna i otpustite je kad vidite popis nedavno korištenih aplikacija.

www.gottabemobile.com

  • Idite na odjeljak Upravitelj zadataka i odaberite ‘Završi sve programe’
  • Na upravitelju zadataka možete vidjeti i opciju ‘RAM’. Odaberite to i očistite RAM memoriju.

Deinstalirajte bilo koju aplikaciju treće strane

Ako brisanje pozadinskih aplikacija nije uspjelo, na vašem uređaju možda postoji programska pogreška. Najbolji način je deinstalirati sve programe treće strane koji nisu stigli uz telefon kad ste ga prvi kupili.

Za deinstaliranje aplikacija treće strane, telefon prvo mora prijeći u 'Siguran način rada'. Da biste omogućili ovaj način, ponovo pokrenite telefon i kad vidite Samsung logotip, pritisnite i držite tipku za stišavanje dok ne vidite poruku 'Siguran način rada' na zaslonu. Sada u sigurnom načinu možete deinstalirati ove aplikacije tako da prijeđete na Izbornik> Postavke> Više> Aplikacija. Idite u kategoriju „Preuzeto“ i odaberite programe treće strane, a zatim dodirnite „Deinstaliraj“, a kada se to zatraži dodirnite „U redu“. Da biste izašli iz "Sigurnog načina rada", pritisnite i držite tipku za uključivanje / isključivanje. Kad se to zatraži, dodirnite "Ponovno pokreni" i dodirnite "U redu".

www.androidwikihow.com

Izvođenje sistemskog izbacivanja

System Dump pruža sliku ROM-a instaliranog na vašem uređaju i omogućuje vam cjelovito vraćanje u prethodno stanje, čime se telefon vraća na izvorne tvorničke postavke kada je kupljen ako nešto pođe po zlu. Da biste izvršili izbacivanje sustava, učinite sljedeće:

  • Utipkajte * # 9900 # u brojčanik
  • Stranica će se pojaviti, idite na dno i odaberite "Baterija prazna"
  • Na kraju odaberite "Uključi"

Ovo su neki od načina koji mogu pomoći u rješavanju problema sa sporim punjenjem na vašem Samsung Galaxy S7. Ako ništa od ovoga ne uspije, odnesite ga u najbližu trgovinu Samsung Care i odnesite na provjeru kod tehničara.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found