Vodiči

Kako onemogućiti ili ukloniti uslugu održavanja Mozilla Firefoxa

Na nekoliko Windows OS-a, mnogi korisnici preglednika Firefox primijetili su nešto novo na popisu instaliranih aplikacija na svom računalu. Na upravljačkoj ploči <Programi i značajke, ispod Mozilla Firefoxa nalazi se objekt nazvan Mozilla Maintenance Service - nepoznati program za mnoge korisnike. Prije nego što ga odlučite deinstalirati, trebali biste znati što je to i čemu služi. Zapravo, ova usluga omogućuje Mozilla Firefoxu da instalira ažuriranja bez vašeg dopuštenja. Usluga održavanja potpuno je bezopasna za sustav i treba je jednostavno zanemariti. Međutim, ako želite, možete ga onemogućiti ili izbrisati i to neće utjecati na stabilnost preglednika. Ovaj vodič će vam pokazati kako onemogućiti ili ukloniti uslugu Mozilla Firefox Maintenance.

Također možete pročitati: Kako sinkronizirati Mozilla Firefox oznake s drugim uređajima i preglednicima

Kako onemogućiti ili ukloniti uslugu održavanja Mozilla Firefoxa

Sada kada ste naučili nekoliko stvari o usluzi Mozilla Maintenance, možete onemogućiti ovu uslugu, a to se može učiniti u pregledniku Firefox.

Pokrenite preglednik. Otvorite izbornik u gornjem desnom kutu prozora programa. Na padajućem izborniku odaberite "Options". Otvorite odjeljak "Napredno" i odaberite karticu "Ažuriranje". Zatim morate ukloniti kvačicu iz oznake "Koristite pozadinsku uslugu za instaliranje ažuriranja".

Ako želite deinstalirati uslugu održavanja, možete koristiti standardne značajke sustava Windows, idite na odgovarajući odjeljak upravljačke ploče.

Desnom tipkom miša zadržite "Start" i otvorite "Control Panel". Idite na odjeljak "Programi i značajke". Na popisu pronađite aplikaciju "Mozilla Maintenance Service" i uklonite je klikom na "Deinstaliraj" desnom tipkom miša.

Važno! Program će se pojaviti na popisu instaliranih aplikacija kada ponovo instalirate Firefox i morat ćete ga ponovno ukloniti.

Na ovaj način možete jednostavno ukloniti ovu aplikaciju koju pokreće Mozilla. Opet, njegova prisutnost neće naštetiti operativnom sustavu, a uklanjanje ili onemogućavanje usluge neće utjecati na stabilnost preglednika.

Izvor slike: www.3.bp.blogspot.com

Također možete pročitati: Kako brzo izvesti i uvesti Mozilla Firefox oznake

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found