Vodiči

Kako omogućiti ili onemogućiti način hibernacije u sustavu Windows 10

Hibernate način je način uštede energije izvorno dizajniran za prijenosna računala. Način mirovanja štedi podatke u memoriji sustava, trošeći malu količinu energije, dok režim hibernacije troši nula energije i sprema podatke na tvrdi disk kao skrivenu datoteku "hiberfil.sys". Kada uključite računalo, računalo nastavlja tamo gdje ste stali. Ovaj će vam vodič pokazati kako omogućiti ili onemogućiti način hibernacije u sustavu Windows 10.

Također možete pročitati: Kako dodati kontakte iz Gmaila, Outlooka i još mnogo toga u adresar Windows 10

Kako omogućiti način hibernacije u sustavu Windows 10

Način hibernacije možete omogućiti ili onemogućiti na dva načina:

Korištenje naredbenog retka

Najlakši način da omogućite ili onemogućite način hibernacije je upotrebom naredbenog retka. Morat ćete ga pokrenuti kao administrator: desnom tipkom miša kliknite gumb "Start" i odaberite odgovarajuću opciju. Da biste onemogućili hibernaciju, u naredbeni redak upišite "powercfg –h" isključeno i pritisnite "Enter". Ovo će onemogućiti ovaj način, ukloniti hiberfil.sys s tvrdog diska i onemogućiti opciju brzog pokretanja sustava Windows 10 (koji također koristi ovu tehnologiju i ne radi bez hibernacije).

Da biste omogućili način hibernacije, na isti način u naredbeni redak upišite “powercfg –h”.

Korištenje uređivača registra

Drugi način za onemogućavanje hibernacije - ako za pokretanje koristite uređivač registra, možete pritisnuti Win + R na tipkovnici i upisati "regedit", a zatim pritisnuti Enter.

U HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Control \ Power pronađite vrijednost DWORD pod nazivom HibernateEnabled, dvaput kliknite na nju i postavite je na 1 ako je hibernacija isključena, a 0 - za isključivanje.

www.thewindowsclub.com

Izvor slike: wallpaperscraft.ru

Također možete pročitati: 10 načina za otvaranje naredbenog retka u sustavu Windows 10

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found