Vodiči

Kako riješiti probleme s Bluetoothom Galaxy S6 Edge

Samsung Galaxy S6 Edge snažni je pametni telefon s najmodernijim značajkama kao što su bežično punjenje, Quad HD zaslon, 16-megapikselna kamera. No, krajnji korisnici obratili su se mrežnim forumima i servisnim centrima kako bi riješili mnoštvo problema s Bluetoothom. Ljudi su se javili s raznim pritužbama poput:

  1. Bluetooth veza je nestabilna;
  2. Bluetooth veza u automobilu uvijek se prekida;
  3. isključivanje Bluetootha ponovno pokreće telefon;
  4. Bluetooth se prekida sa uparenim uređajima nedugo nakon uparivanja.

Ovdje se ne krivi neispravnost hardvera. To je kompatibilnost uparenih uređaja. Galaxy S6 Edge je telefon nove generacije i korisnici će teško moći uspostaviti vezu sa starijim Bluetooth uređajima u svojim automobilima.

Pročitajte također: Kako napraviti snimku zaslona na Samsung Galaxy S6 i S6 edge

Ovdje je vodič za početni zaslon za Galaxy S6 i S6 edge

S tim u vezi, sljedeći će vam prijedlozi pomoći da riješite većinu svojih problema povezanih s Bluetoothom:

  1. Ažuriranje uređaja rješava probleme s kompatibilnošću

Svaki uređaj dolazi sa svojim jedinstvenim setom Bluetooth protokola. Ti protokoli uvelike ovise o operativnom sustavu koji pametni telefon koristi. Generacijski jaz u odnosu na operativni sustav između dva uređaja uzrokovat će probleme s uparivanjem, a Bluetooth postupci neće funkcionirati bez problema. Operativni sustavi novije generacije izgrađeni su s relativno naprednim Bluetooth protokolima i telefoni starije generacije neće biti kompatibilni s njima. Ažuriranje sustava rješenje je ovog problema za sve vrste korisnika operativnog sustava.

Vlasnici automobila ili korisnici Bluetooth slušalica koji se suočavaju s problemima kompatibilnosti s Bluetoothom prilikom pokušaja uspostavljanja veze s novovjekovnim telefonima kao što su Galaxy S6 ili HTC One M9 ažuriraju Bluetooth sustav dionica ili kupuju slušalice novije generacije.

  1. Ponovno pokretanje Bluetootha na telefonu

Ponovo pokrenite Bluetooth slijedeći korake navedene u nastavku:

Postavke> Veze> Bluetooth. Uključite ili isključite gumb, a zatim ga uključite za nekoliko sekundi.

Ako to ne riješi problem, pokušajte se ponovo povezati s uređajem tako da prvo odaberete "zaboravi uređaj", a zatim ga ponovno odaberete.

www.phonearena.com

  1. Dizanje telefona u sigurnom načinu

Ponekad problem s vašim Bluetoothom može uzrokovati neka druga aplikacija koja je pokrenuta na vašem telefonu. Ulaskom u sigurni način rada isključuju se programi trećih strana, od kojih jedan možda ometa rad vašeg Bluetootha. Zaslon će naznačiti da ste u donjem lijevom kutu ušli u 'siguran način'. Slijedite ove korake za ulazak u 'siguran način' na vašem Samsung Galaxy S6 Edge.

Isključite telefon> Zatim ga uključite pritiskom na tipku za uključivanje i isključivanje nekoliko sekundi> Pritisnite tipku za smanjivanje glasnoće nekoliko sekundi dok se ne pojavi zaključani zaslon> vaš bi uređaj ušao u 'siguran način'.

4. Brisanje predmemorije

Važno je osigurati da je predmemorija vašeg uređaja svježa. Ažuriranja sustava ponekad uzrokuju probleme s Bluetooth funkcijom, a to se može riješiti brisanjem particije predmemorije vašeg telefona. To je bolje od potpunog vraćanja na tvorničke postavke i relativno je jednostavno bez ikakvih zahtjeva za stvaranjem sigurnosnih kopija. Slijedite ove korake za postizanje brisanja predmemorije na telefonu:

Isključite telefon> Istodobno pritisnite tipke za uključivanje / isključivanje, pojačavanje glasnoće i početnu tipku na nekoliko sekundi> Nakon uključivanja uređaja otpustite gumb za uključivanje, ali nastavite držati ostale dvije> ovo će dovesti do zaslona za oporavak Androida pojaviti se> odaberite 'obriši particiju predmemorije' pomoću gumba za smanjivanje glasnoće> potvrdite svoj odabir pritiskom na tipku za uključivanje / isključivanje> pričekajte da se predmemorija izbriše> odaberite opciju 'Ponovo pokreni sustav sada' pomoću gumba za pojačavanje / smanjivanje glasnoće> Pritisnite gumb za uključivanje / isključivanje za potvrdu odabira> telefon će se ponovo pokrenuti.

www.youtube.com

  1. Ponovo pokrenite telefon u načinu oporavka

Korisnici se mogu odlučiti za ponovno pokretanje telefona u načinu oporavka bilo putem aplikacije treće strane, kao što je Quick Boot, bilo ručno pritiskom na tipku za uključivanje, tipku za pojačavanje zvuka i tipku Početna. U načinu oporavka pokušajte uspostaviti Bluetooth vezu na pametnom telefonu s drugim dostupnim uređajem u blizini. Ovo će uspostaviti Bluetooth vezu s obližnjim uređajem i uparivanje je moguće. Povezivanje putem uparivanja koje su uspostavili korisnici u načinu oporavka također je dostupno ako se telefon normalno pokrene.

  1. Odluka za tvorničko resetiranje

Ovo je krajnje sredstvo kada sve ostalo ne uspije vratiti Bluetooth vašeg telefona. ‘Vraćanje na tvorničke postavke’ u osnovi znači vraćanje na zadane postavke telefona i onemogućavanje svega ostalog što je sustav možda stekao tijekom svog života.

Korisniku se savjetuje da stvori sigurnosnu kopiju podataka pohranjenih u internoj memoriji telefona prije vraćanja na tvorničke postavke. Evo kako biste to trebali učiniti:

Isključite telefon> Istodobno pritisnite tipke za uključivanje, povećavanje glasnoće i početnu tipku nekoliko sekundi> otpustite sve tipke nakon pojavljivanja izbornika za oporavak Androida> Uz pomoć odaberite opciju "Obriši podatke" ili "Tvorničko resetiranje" tipki za pojačavanje / smanjivanje glasnoće> da biste potvrdili odabir, pritisnite tipku za napajanje.

Samsung službeno nije objavio nijedan softver za uklanjanje pogrešaka ili softvera za rješavanje problema u Bluetooth vezi, ali svjestan je takvih problema. Nadogradnju softvera koja se bavi ovim problemom može se očekivati ​​od Samsunga u svim mogućnostima.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found