Vodiči

Kako koristiti noćni način rada u OS Chrome

Nitko od nas ne voli jaku svjetlost koja nam udara oči dok noću koristimo Chrome uređaje. Korisnici se sada mogu opustiti i imati mirne oči jer sada imate opciju koja filtrira plavo svjetlo zaslona i omogućuje vam rad ili korištenje Chromebooka dulje vrijeme.

Značajka se zove "Noćno svjetlo" i radi na kanalu Dev. Programeri su u početku koristili Chrome OS Canary kako bi provjerili ovu značajku. Ovdje smo razgovarali o tome kako koristiti noćni način rada u OS Chrome. Prije toga, krenimo u detalj noćnog načina rada.

Također pogledajte: Kako prikvačiti aplikacije na policu u OS Chrome

Što je način noćnog svjetla

Pomoću načina noćnog svjetla na Chromebooku korisnici mogu ukloniti plavo svjetlo sa zaslona. Ova se značajka može ručno prilagoditi određenoj nijansi, a zatim se može zakazati odbrojavanje vremena da boja stupi na snagu. Nekada kad je ova značajka bila dostupna na kanarskom kanalu, sučelje je bilo slično onome što ima Dev Channel. Međutim, u Dev Channel je napravljen dodatak - dodan je klizač koji podešava toplinu nijanse.

Značajka Noćno svjetlo pomalo je poput načina flux nijansi na Kindle-u koji je računalni program s više platformi koji automatski podešava temperaturu boje zaslona prema dobu dana i mjestu uređaja. Programeri su stvorili način Night Light imajući na umu poremećaje spavanja od kojih korisnici pate nakon što noću koriste svoj uređaj.

Evo kako koristiti način noćnog svjetla u Chrome OS Dev Chanel

  • Morate otvoriti Postavke svog Chromebooka i kliknuti na izbornik (prikazujući vodoravne crte poznate i kao ikona izbornika hamburgera).
  • Ovdje odaberite O OS-u Chrome
  • Sljedeći klik na detaljne podatke o gradnji
  • Pronađite Dev Channel i odaberite Change Channel

  • Dev Channel će se ažurirati i ponovo pokrenuti. Kad završite, pokrenut ćete Dev build
  • Zatim idite na Postavke zaslona i pronaći ćete opciju za omogućavanje načina noćnog osvjetljenja
  • Kako omogućite način noćnog svjetla, dobit ćete opcije
  • Imate klizač temperature boje koji možete prilagoditi od hladnijeg do toplijeg. Ispod je klizač rasporeda koji prikazuje vrijeme od 6:00 do 18:00. Možete odabrati vrijeme prema svojoj prilici.

Nakon što omogućite noćni način rada u Chrome OS-u, moći ćete uživati ​​u radu na Chromebooku čak i noću, bez ikakvih iritacija u očima ili nedostatka sna.

Također pogledajte: Kako zaustaviti automatsku reprodukciju videozapisa u Google Chromeu

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found