Vodiči

Uobičajeni problemi s Moto G4 i njihovi popravci

Moto G4 jedan je od najboljih Android telefona koje ste mogli kupiti po proračunskoj cijeni. Telefon je predstavljen prošle godine i sadrži neke pristojne specifikacije. Pokreće ga osmojezgreni procesor Qualcomm Snapdragon 617 od 1,5 GHz s 2 GB RAM-a i unutarnjom pohranom od 16 GB koji se dalje može proširiti na 128 GB. Pametni telefon dobro funkcionira, ali postoje neki uobičajeni problemi s kojima su se korisnici suočavali. Evo popisa nekih uobičajenih problema s Moto G4 i njihovih rješenja.

Pročitajte također- Kako riješiti probleme s vijekom trajanja baterije Moto G4

Moto G4 problemi i njihovi popravci

Izdanje Moto G4 Ghost Touch

Dok se puni - problem je što telefon ne reagira na vaš dodir kada pokušavate odgovoriti na pozive, kada se zaslon automatski ugasi, a zaslon obavijesti sam spušta. Postoje izvješća i o zaostajanju dodira. Možete isprobati neke popravke:

 • Izbjegavajte upotrebu uređaja dok se telefon puni.
 • Postoje šanse da vaš uređaj možda prima naboj veći od onoga što je stvarno potrebno za vaš telefon. Druga mogućnost može biti zato što zidna utičnica nije uzemljena, što obično uzrokuje statiku i smetnje.

Problemi s pregrijavanjem

Još jedan problem s kojim se suočavaju korisnici Moto G4 je pregrijavanje, posebno kada kameru koristite za snimanje videozapisa, punjenje telefona ili igranje igara. Evo što Motorola savjetuje svojim kupcima:

 • Ne igrajte igre i ne snimajte videozapis dok se telefon puni.
 • Ako za telefon koristite futrolu, pokušajte je ukloniti, a zatim upotrijebite telefon.
 • Ako je klima prevruća, izbjegavajte upotrebu turbopunjača. Kad je telefon u načinu turbo punjenja, stvara veću toplinu.
 • Postoje slučajevi kada aplikacije nezavisnih proizvođača uzrokuju probleme s pregrijavanjem na vašem uređaju. Pritisnite gumb napajanja, a zatim dodirnite i držite Isključeno i pritisnite U redu kad vidite Reboot to Safe Mode (Ponovno pokretanje u siguran način). Uređaj će se ponovno pokrenuti i vidjet ćete Sigurni način rada dolje lijevo. Ako problem s pregrijavanjem više ne postoji, za taj je problem odgovorna treća strana. Morat ćete deinstalirati aplikacije jednu po jednu i provjeriti problem.
 • Također možete pokušati očistiti predmemoriju koja možda uzrokuje problem pregrijavanja na vašem telefonu. Idite na Postavke> Pohrana i USB> Predmemorirani podaci> U redu. Držite tipku za uključivanje 15 sekundi i ponovno pokrenite telefon.

Ta će rješenja vjerojatno riješiti problem pregrijavanja.

Moto G4 prikazuje problem žute nijanse na ekranu

U ovom se izdanju bijeli zasloni obično čine žutima. Oni koji se suočavaju s problemom žute nijanse na zaslonu mogu koristiti rješenje u nastavku:

Pokušajte promijeniti zasićenost boje što možete učiniti odlaskom na Postavke> Zaslon> Način boje.

Iznenadna rušenja aplikacija i ponovno pokretanje telefona

Još jedan problem s kojim se korisnici suočavaju je taj što se njihov Moto G4 automatski ponovno pokreće, a neke aplikacije iznenada padaju.

Pokrenite uređaj u sigurnom načinu rada za koji trebate dugo pritisnuti tipku za uključivanje / isključivanje dok ne vidite isključivanje. Držite pritisnutu tipku za isključivanje dok ne vidite opciju Ponovo pokreni u siguran način. Dodirnite U redu za pokretanje u siguran način. Kada se telefon pokrene u sigurnom načinu rada, onemogućuju se sve aplikacije trećih strana i tada ćete moći vidjeti je li problem u aplikaciji ili operativnom sustavu. Ako nema ponovnih pokretanja, problem uzrokuje aplikacija treće strane. Deinstalirajte aplikacije jednu po jednu dok se problem ne riješi ili izvršite vraćanje na tvorničke postavke.

Za tvorničke postavke morate otići na Postavke> Izrada sigurnosnih kopija i poništavanje> Isključi automatsko vraćanje> Poništavanje tvorničkih podataka> Poništavanje

Nije moguće preuzeti aplikacije iz Trgovine Play

Ako ne možete preuzeti igre i aplikacije ili ne možete ažurirati aplikacije iz Google Play trgovine, evo što biste mogli učiniti da riješite problem:

 • Brisanje predmemorije moglo bi vam pomoći. Ali prvo idite na Postavke> Aplikacije> Trgovina Google Play> Prisilno zaustavi, a zatim idite na Pohrana i očisti predmemoriju.
 • Problem može biti i u sustavu Android Nougat, a preuzimanja mogu biti blokirana jer ste u roamingu i koristite mobilne podatke. Morat ćete se spojiti na WiFi da biste zaustavili taj problem.

Gubitak signala ili ne mogu otkriti SIM

Čini se da se mnogi korisnici Moto G4 suočavaju s problemima u svojoj mreži. Za neke SIM kartica uopće nije otkrivena, dok za neke postoji nestabilna veza. To dovodi do pada podataka i gubitka signala, a pozivi se ne mogu upućivati ​​ili se ne upućuju putem mreže. Evo što trebate učiniti ako se suočite s ovim problemom.

 • Najlakši je izlaz ponovno pokrenuti uređaj držeći pritisnutu tipku za napajanje 10 sekundi.
 • Primjećuje se da se SIM kartice koje su izrezane kako bi se uklopile u utore obično suočavaju s mrežnim problemima. Trebali biste nabaviti novi jer će vjerojatno riješiti problem.
 • Za korisnike koji koriste novi SIM osigurajte da je SIM aktiviran i autoriziran.
 • Vraćanje na tvorničke postavke može stvari vratiti na mjesto. Koraci su gore spomenuti - možete ih slijediti i izvršiti resetiranje.

Pogreška u kameri

"Pogreška kamere, ponovno pokrenite kameru" ili "Kamera je zaustavljena" poruke su pogreške koje se ponekad mogu pojaviti. U takvim biste situacijama mogli koristiti sljedeće popravke:

 • Idite na Postavke> Aplikacije> Aplikacija kamere, a zatim Prisilno zaustavite i prijeđite na Pohrana> Obriši predmemoriju. Sada držite gumb za uključivanje i odaberite Power Off (Isključivanje) i okrenite ga pomoću gumba za uključivanje. To obično rješava problem.
 • Drugo rješenje bilo bi ponovno pokretanje u siguran način, možete slijediti gore spomenute korake. Ako vaša kamera radi u sigurnom načinu rada, problem je u aplikaciji treće strane. Pokušajte deinstalirati aplikacije treće strane koje koriste kameru, a zatim ponovo pokrenite telefon kako biste testirali pojavljuju li se poruke ponovo.

Slušalice stvaraju probleme

Još jedan problem na koji se korisnici žale jest da njihove slušalice ne rade ispravno kad su priključene na Moto G4 uređaj. Zvuk dolazi samo u lijevom uhu. Evo što treba učiniti:

 • Ponovo pokrenite svoj uređaj Moto G4 da biste vidjeli je li problem nestao
 • Testirajte slušalice s drugim uređajem kako biste provjerili je li problem još uvijek prisutan. Možda postoji problem s markom slušalica koju koristite pa biste mogli pokušati promijeniti slušalice kako biste provjerili imate li isti problem.
 • Provjerite ima li zaglavljenih čestica u priključku uređaja i nježno ga otpuhnite.
 • Konačno rješenje je siguran način. Do sada znate kako prijeći u sigurni način rada na svom G4 uređaju. Krenite i pokušajte slušati nešto sa svojim slušalicama u sigurnom načinu rada. Ako nema problema, možda aplikacija treće strane ometa pravilno funkcioniranje. Potražite aplikacije koje imaju audio komponente jer one mogu ometati zvuk vašeg uređaja.

Problemi s vijekom trajanja baterije

Iako je poznato da Moto G4 ima sjajno trajanje baterije i može vam trajati dobrih 9 ili 10 sati nakon što se potpuno napuni, možda ćete primijetiti neobično pražnjenje baterije. Evo nekoliko rješenja:

 • Svijetli zasloni pojedu poprilično baterije, pa bolje provjerite svjetlinu zaslona. Mogli biste onemogućiti Moto Action za pregled obavijesti - to donosi razliku u trajanju baterije.
 • Idite na Postavke> Baterija, provjerite koja aplikacija jede vašu bateriju i pokušajte ih izolirati.
 • Omogućite način uštede baterije da biste produžili vijek trajanja baterije.

Izgaranje zaslona

Slabo ćete vidjeti sjenu prethodne aplikacije koju ste vidjeli iako ste se sada promijenili u drugu aplikaciju. Evo što biste mogli učiniti:

 • Zaslon je vjerojatno presvijetao, a vremensko ograničenje zaslona je predugo. Idite na Postavke> Zaslon> Razina svjetline i stanje mirovanja.
 • Resetiranje tvorničkih podataka vjerojatno će učiniti trik.

Ako se neki od gore spomenutih problema i dalje događa, a čini se da ih ne možete riješiti gornjim rješenjima, najbolje je da posjetite trgovca ili svog prijevoznika.

Pročitajte također- Kako riješiti probleme s pregrijavanjem Moto G4 i Moto G4 Plus

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found