Vodiči

iPhone 2018 i iPhone 9: Datum izlaska, specifikacije, značajke, glasine i vijesti

Apple će ovog rujna lansirati tri nova telefona, ali jedan od njih mogao bi biti jeftinija varijanta. Vjerojatno će se zvati iPhone 9, a cijena će biti bliža cijeni iPhonea 8, a ne iPhoneu X. Prošle godine postojala je velika razlika između tri ponude. Imali smo iPhone X, iPhone 8 i iPhone 8 Plus. Osim toga, Apple također planira praćenje iPhone SE-a u 2018. godini, jer nije imao značajnije ažuriranje nakon što je objavljen 2014. godine.

Tri varijante

Šuška se da će Apple lansirati jedan od telefona kao nasljednik iPhonea X iz prošle godine. Ovo će biti vodeći telefon s OLED zaslonom i velikim zaslonom od 6,5 inča, nazvan iPhone XS Plus s dvostrukom stražnjom kamerom i podrškom za bežično punjenje. Drugi će biti manji zaslon, također OLED, od 5,8 inča, nazvan iPhone XS, a ima dvostruku stražnju kameru. Međutim, treća je varijanta s LCD zaslonom od 6,1 inča koja se sinhronizira kao iPhone 9, a straga će imati jednu kameru. Sva tri iPhona dolazit će sa staklenim leđima, prema procurjelim slikama.

Dizajni

Premijerni 6,5-inčni OLED iPhone 2018, nazvan iPhone XS Plus ili XL Plus, izgledat će poput nadjačane verzije sadašnjeg iPhonea X. 6,1-inčni LCD iPhone, nazvan iPhone 9, dolazi s kamerom s jednim objektivom i debljim okvirima . Okviri iPhonea 9 moraju biti deblji, jer Apple ne može koristiti tehnologiju koja se koristi za OLED ploče u slučaju LCD zaslona.

Prema Kuou iz Mac Rumoursa, iPhone 9 od 6,1 inča dolazi u aluminijskom kućištu, a ne u staklu. Također neće imati značajku 3D Touch. Leaker Ice Universe objavio je na Twitteru sliku zaštitnika zaslona za novu postavku iPhonea 2018, gdje iPhone 9 ili 6,1 inčni uređaj dolaze sa širim obrubom.

Kaljeni film tri iPhonea 2018, otkrili smo da 6,1-inčni iPhone koristi LCD zaslon, granica mu je šira, a iPhone 5,8 i 6,5 inča je OLED zaslon užeg obruba. pic.twitter.com/7MtzH7KrDT

- Ledeni svemir (@UniverseIce) 17. srpnja 2018

iPhone 9 - pristupačna opcija

Oni koji traže jeftiniju povoljnu opciju mogli bi smatrati izvedivom kupnju iPhonea 9 koji će biti objavljen u rujnu 2018. Razgovori se vode oko jednog velikog iPhonea nazvanog iPhone XL ili 11; jeftiniji ulazni nivo nazvan iPhone 9, a drugi nazvan 11 Plus ili X Plus. Superveliki će imati zaslon od 6,5 inča, dok će drugi imati 5,8 inčni zaslon.

iPhone 2018 Datum izlaska

Prošle godine iPhoni su predstavljeni 15. rujna, a u prodaju su počeli od 22. prosinca. Ako se iz prošlih izdanja nešto može dogoditi, Apple će vjerojatno u rujnu objaviti sve ove tri iPhone verzije za 2018. godinu.

Najnovije glasine o iPhoneu 9

Mnogo je glasina koje sugeriraju da će nadolazeća povoljna varijanta za ovu godinu; nazovimo ga iPhone 9 za sada, doći će s debljim okruženjem zaslona, ​​u odnosu na iPhone X1. Također se očekuje da će biti neke nove varijante boja za iPhone 9. Neki analitičari poput Ming Chi Kuo tvrde da će LCD iPhone 9 biti u sljedećim bojama: zlatna; siva; bijela; plava; Crvena; naranča. Macotakara, međutim, tvrdi da će doći u bijelom; crno; bljesak žuta; električno plava; tupe; svijetlo narančasta. Što se tiče ostala dva telefona, iPhone 11 i iPhone 11 Plus, oni će biti dostupni samo u zlatnoj boji; siva; srebrne boje.

iPhone 9 / iPhone 8S

Značajke nadolazećeg iPhonea 9 vjerojatno će biti kombinacija iPhonea 8 zajedno s iPhoneom X. Također stoji da će Apple pokušati ponuditi iPhone u pristupačnom rasponu, pogotovo ako ove godine nema iPhone SE2. IPhone 9 tada će ponuditi dobru ulaznu točku za Apple.

Ponuda ulazne razine

IPhone 9, koji je početna ponuda za 2018. godinu, dolazi s LCD zaslonom od 6,1 inča, a na vrhu će imati mjesta za Face ID. Prema slikama sa Slashleaks-a, iPhone 9 je vidio veći senzor kamere i dvostruku LED bljeskalicu koja je premještena. Slike također pokazuju da će iPhone 9 imati jednu stražnju kameru, dok će iPhone 11 i Plus modeli, oni skuplji, imati značajke dvostruke kamere, slične iPhoneu X.

Donje specifikacije za iPhone 9

IPhone 9 izgleda vrlo slično iPhoneu X, ali dolazi s kamerom s jednim objektivom. Specifikacije će također biti niže u usporedbi s druga dva modela. Prema Kuu, 6.1-inčni LCD model, nazvan iPhone 9, također će imati manju razlučivost zaslona od 320 ili 330 ppi, dok bi druga dva modela mogla imati veću gustoću zaslona od 458 ppi. RAM uređaja iPhone 9 također bi mogao biti manji na 3 GB, dok bi ostala dva modela mogla imati veći RAM od 4 GB. Sheme pokazuju kako su iPhone 9 dimenzije 147,12 x 71,52 mm.

Uz to, također se šuška da iPhone 9 neće imati značajku 3D dodir. Svi telefoni nakon iPhonea SE dolaze sa značajkom 3D Touch. Što se tiče softvera, sve će se ponude za 2018. godinu prikazivati ​​na iOS-u 12 izravno.

Glasine o dizajnu

Šuška se da će iPhone 9 doći s metalnim leđima. Apple je prošle godine već prešao na staklo za sve svoje iPhone modele. Upravo ovaj prekidač omogućuje bežično punjenje telefona. Međutim, ako dizajn iPhone 9 dolazi s metalnim stražnjim dijelom, a ne sa staklom, to znači da značajka bežičnog punjenja također neće biti dostupna za iPhone 9.

Štoviše, svi modeli iPhonea 2018 imat će zaslon s urezom. 6,1 inčni iPhone 9 imat će zaslon Full Active, a to isporučuje Japan Display. IPhone 9 imat će tehnologiju koja je slična MLCD + zaslonu viđenom na LG G7. Pogonit će ga čip A12, kao i ostale dvije varijante u postavi za 2018. godinu, iPhone XL i XL Plus.

iPhone 9 ili iPhone 8S

Također je moguće da se početni iPhone za 2018. godinu ipak ne može zvati iPhone 9. Postoje glasine da će Apple dodati S liniju, s premium ponudom koja će biti nazvana iPhone XS Plus i iPhone XS, dok će se početni telefon zvati iPhone 8S. Napokon bi trebao biti nasljednik iPhonea 8.

Dvije SIM kartice

Također se šuška da će početni iPhone 9 doći s dual-SIM značajkom te da će biti dostupan samo u Kini. Izvori Foxconna izvještavaju da će model od 6,1 inča biti jedini koji podržava funkciju dual SIM-a. Međutim, iPhone 9 dolazi u dvije varijante, s jednim SIM-om, kao i dualnim SIM-om, koji će biti dostupni, isključivo za Kinu. To je zato što su stanovnici Kine navikli imati više od jednog mobilnog broja, a gotovo 4 milijarde ljudi koristi dvostruke SIM kartice.

Također, postoje reference na drugi status SIM-a ili drugu ladicu za SIM.

Intel zamijenio Qualcomm

Financijski direktor Qualcomma, George Davis, također je potvrdio da će Apple koristiti modeme njihovih konkurenata. To znači da će Apple koristiti Intelove modeme. U posljednje vrijeme postoji velika napetost između Applea i Qualcomma i traje pravna bitka. Kad je uveden 4G, Apple je počeo koristiti modeme Qualcomma kao i Intel. Međutim, Qualcomm je uvijek tvrdio da su njegove komponente brže i superiornije od Intelovih.

Brzi punjač

U drugoj se glasini tvrde da će Apple nuditi brze punjače za iPhone 9, kao i sve ostale modele 2018. To znači da možete brzo napuniti telefone. Međutim, moguće je da će brzi punjač biti dostupan samo za skuplje premium modele, iPhone XL i XL Plus, a ne i za iPhone 9 početne razine 2018 telefona.

Očekivanja cijena

Prema Ming Chi Kuo-u, ako iPhone 9 dolazi sa 6,1-inčnim zaslonom, prodavat će se za oko 600 do 700 dolara. Sljedeća varijanta od 5,8 inča, koja je nasljednik iPhonea X nazvanog iPhone XS ili XL, imat će cijenu od oko 700 do 800 dolara. Što se tiče iPhonea XS Plus ili XL Plus od 6,5 inča, cijena će mu biti oko 999 dolara.

IPhone 9 zasigurno će imati niže cijene od trenutnog iPhonea X. Cijena bi se mogla dodatno smanjiti ako Apple ne doda 3,5 mm adapter za slušalice kao dio paketa. Međutim, to znači da ih korisnici moraju kupiti zasebno u slučaju da sa svojim slušalicama koriste normalne žične slušalice.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found