Vodiči

Kako popraviti Samsung Galaxy S7 tipke za napajanje i glasnoću koje ne rade

Samsung izdržava ono što su započeli prošle godine, sa svojim najnovijim vodećim modelom Samsung Galaxy S7. Čini se da je tvrtka usavršila svoj dizajn i kvalitetu. Nevjerojatan procesor, sjajno trajanje baterije, proširiva pohrana, najpoželjnija vrhunska kamera itd.

Ipak, kao i svi pametni telefoni, Samsung Galaxy S7 ima nekoliko kvarova, a jedan od njih je da ponekad tipke za uključivanje / isključivanje i glasnoću prestanu raditi. To se može činiti kao problem s hardverom, ali u većini slučajeva ispostavilo se da je problem povezan sa softverom i možete pokušati s nekoliko metoda. Rješenja za tipke za napajanje i glasnoću Samsung Galaxy S7 koja ne rade navedena su u nastavku.

Pročitajte također: Uobičajeni problemi Samsung Galaxy S7 i njihova rješenja

Ispravci za gumbe za napajanje i glasnoću Samsung Galaxy S7 ne rade

Najlakše rješenje za ovu pogrešku moglo bi biti držanje tipki za uključivanje i isključivanje zvuka (iako ne rade) nekoliko sekundi, što bi ponovno pokrenulo vaš Galaxy S7. Nakon što se uređaj uključi, problemi bi trebali nestati i tipke na uređaju ponovno će raditi.

Metoda 1

Počnimo s najjednostavnijim rješenjem. Bilo je mnogo izvještaja korisnika koji su utvrdili da je način rada za automobil uzrok ove pogreške. Ako je uključen način rada za automobil, isključite ga iz postavki da biste provjerili je li problem riješen.

Izvor: www.pocketmeta.com

Metoda 2

Kao što smo spomenuli na početku, tipke za napajanje i glasnoću Samsung Galaxy S7 ne rade, najvjerojatnije je softverski problem. Ono što trebate učiniti je provjeriti ažurira li se softver vašeg Samsung Galaxy S7. Ažuriranja potražite u odjeljku Postavke> O uređaju> Ažuriranje softvera.

Izvor - www.sammobile.com

Metoda 3

Neki su korisnici izvijestili da je za problem odgovorna aplikacija treće strane. Pokušajte se sjetiti je li se problem pojavio odmah nakon što ste instalirali aplikaciju treće strane. Ako je to slučaj, deinstalirajte aplikaciju zbog koje gumbi možda neće reagirati. Uređaj također možete pokrenuti u sigurnom načinu jer su u sigurnom načinu onemogućene sve aplikacije trećih strana, a ako vaš telefon normalno radi, za problem je odgovorna aplikacija. Možete deinstalirati aplikacije treće strane jednu po jednu dok se problem ne riješi ili možete resetirati na tvorničke postavke. Evo kako pokrenuti Samsung S7 u siguran način:

  • Isključite telefon
  • Pritisnite i držite tipku za uključivanje i kad se prikaže zaslon "Samsung", pustite tipku za napajanje
  • Odmah nakon što pustite tipku za uključivanje / isključivanje, pritisnite i držite glasnoću
  • Držite je dok se postupak ponovnog pokretanja ne dovrši
  • Sigurni način rada pojavit će se na zaslonu (dolje lijevo)
  • Da biste izašli iz sigurnog načina rada, pritisnite tipku za uključivanje i dodirnite Restart.

Metoda 4

Ako se čini da ništa ne radi, problem će riješiti vraćanje na tvorničke postavke. Nakon što to učinite, sve će se na vašem uređaju izbrisati, što uključuje ne samo vaše podatke već i programe nezavisnih proizvođača koje ste instalirali i vaše osobne postavke. Svakako napravite sigurnosnu kopiju datoteka koje želite spremiti. Međutim, ovo je riješilo problem za mnoge korisnike. Da biste izbrisali sve sa svog Samsung Galaxy S7, učinite sljedeće:

  • Idite na Postavke
  • Dodirnite Sigurnosna kopija i resetiraj
  • Dodirnite Vraćanje tvorničkih podataka.

Nakon slijeđenja rješenja koja smo ovdje podijelili, gumbi bi trebali početi normalno raditi. Ako i dalje imate problema, obratite se maloprodajnoj trgovini u kojoj ste kupili uređaj ili kontaktirajte mobilnog operatera i zatražite zamjenu.

Također možete pročitati: Kako popraviti da zaslon osjetljiv na dodir Galaxy S6 ne radi?

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found