Vodiči

Kako popraviti smrznuti kursor na Macbook Pro

Kursor je jedan od najvažnijih dijelova vašeg MacBook Pro-a. Koristi se za usmjeravanje tipki na zaslonu računala i označavanje trenutnog položaja. Ako na MacBook Pro imate smrznuti kursor ili kursor nasumično skače, to će ometati vaš rad. Evo kako to popraviti.

Također pogledajte: Kako riješiti problem s videom na MacBook Pro 15 inča 2011

Kako popraviti smrznuti kursor na MacBook Pro

Prisilno napusti aplikacije

Ako se pokazivač zamrzne nakon što otvorite određenu aplikaciju ili web mjesto, problem će vjerojatno nestati nakon što zatvorite tu aplikaciju. Kako ga zatvoriti dok kursor uopće ne možete pomicati? Možete koristiti tipke prečaca. Pritisnite Naredba, Opcija, i Esc tipke istovremeno. Kada se pojavi skočni prozor, označite aplikaciju koju želite zatvoriti i kliknite "Prisilno napuštanje".

Otvorite Monitor aktivnosti

Previše aplikacija ili kartica u pregledniku istodobno otvorenih može dovesti do toga da vaš Mac ostane bez RAM-a. Zbog toga ne možete pomicati pokazivač na računalu. Oslobađanje RAM-a može biti rješenje ovog problema. Možete pritisnuti tipku Naredba i prostor tipke sve zajedno da biste otvorili Spotlight. Zatim upišite monitor aktivnosti i kliknite ga. Sada dvaput kliknite postupak koji ne reagira ili onaj koji troši previše memorije i kliknite Quit (Prekini).

Ponovo pokrenite svoj MacBook

Ponekad se smrznuti kursor na MacBook Pro može riješiti ponovnim pokretanjem Mac računala. Prije isključivanja Maca odspojite svu dodatnu opremu s njega. Ako je kursor potpuno zamrznut i ne možete prijeći na Appleov izbornik za isključivanje računala, pritisnite i držite tipku za uključivanje nekoliko sekundi.

Očistite trackpad

Ako trackpad koristite samo za navigaciju MacBookom, pokušajte ga očistiti od prašine, otisaka prstiju itd. Također, pazite da su prsti čisti, suhi i bez ulja. Prije čišćenja trackpad-a, isključite računalo iz izvora napajanja i isključite računalo. Za čišćenje koristite mikrofiber ili mekanu krpu koja ne ostavlja dlačice. Poprskajte sredstvo za čišćenje na krpu i nježno obrišite. Ne prskajte sredstvo za čišćenje izravno na dodirnu podlogu.

Resetirajte SMC

Kada niti jedna od gore navedenih metoda ne može popraviti smrznuti kursor na MacBook Pro ili ako radi samo privremeno, pokušajte resetirati kontrolu upravljanja sustavom (SMC).

  • Isključite svoj MacBook
  • Pritisnite Shift, Control i Option na lijevoj bočnoj tipkovnici
  • Pritisnite i držite tipku za uključivanje oko 10 sekundi
  • Otpustite sve tipke i tipku za napajanje
  • Uključite svoj MacBook.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found