Vodiči

Samsung Gear S4- Datum izlaska, specifikacije, cijene i najnovije vijesti

Nedavno ažurirano:Pouzdani propusnik koji prolazi pod nadimkom "Ice Universe" nedavno je procurio malo informacija o kapacitetu baterije uređaja Samsung Gear S4.

Otkad je svijet saznao za Samsung Gear S4, svi su čekali zadrhtavši dah kako bi saznali što će sve to donijeti u industriju pametne odjeće. Mnogi su očekivali da će tvrtka predstaviti svoj novi proizvod na IFA godišnjem sajmu potrošačke elektronike održanom u Njemačkoj prošle godine, ali S4 uopće nije spomenut u njihovoj prezentaciji. Od sada se brojne glasine objavljuju na mreži jednom u nekoliko dana i lako se izgubiti u toj velikoj plimi nepoznatog.

Od ovog trenutka u vremenu nemoguće je znati točno sve detalje oko ovog toliko očekivanog proizvoda, ali možemo pregledati ogromnu količinu glasina i procurivanja kako bismo dobili jasniju sliku onoga što dolazi. Nastavite gledati ovaj prostor za najnovija ažuriranja, najave, curenja i glasine.

Što do sada znamo o Samsungu Gear S4

  • Samsung najavljuje Samsung Gear S3 na IFA-i u kolovozu 2016. godine
  • Nagađanja o najavi pametnog sata Samsung Gear S4 počinju početkom 2017. godine.
  • Na IFA-i u kolovozu 2017., Samsung najavljuje špekulante razočaravajućim pametnim satom Gear Sport.
  • Objavljene su informacije o Samsungu koji radi na Gear S4 SamMobile.
  • Aplikacije zaštitnih znakova u vezi s promjenom imena pokreću nagađanja da bi S4 mogao dobiti naziv "Galaxy Watch".
  • Mnoštvo različitih patentima nudi uvid u to što Samsung možda planira za svoje nadolazeće proizvode.
  • Procurilo na Twitteru tvrdi da novi Gear satovi imaju Wear OS, a ne Tizen (kasnije razotkriven).
  • Poznati leaker, "Ice Universe" tvrdi da će S4 imati veću bateriju od S3.
  • Sammobile je izašao s ekskluzivnim informacijama o opciji zlatne boje za nadolazeći S4.

Samsung Gear S4 Najnovije glasine i curenja

Lipnja 2018

Pouzdani procurivac koji se zove nadimak "Ice Universe" nedavno je procurio malo informacija o kapacitetu baterije Gear S4. Prema njegovom postu na Weibu, S4 će vjerojatno imati bateriju od 470mAh što je znatno veće od baterije od 380mAh koju smo dobili u S3.

Sammobile je također izašao s ekskluzivnim informacijama o opciji Zlatna boja za jednu od varijanti za S4. Dobili su potvrdu o činjenici da će Gear S4 biti u tri varijante boja, i to srebrna, zlatna i crna. Opcija Gold, međutim, bit će dostupna samo za jednu od dvije S4 inačice.

Svibnja 2018

Objava na Twitteru poznatog propusnika Evana Blassa tvrdi da je vidjela zaposlenike Samsunga kako umjesto Tizena nose Gear satove s Wear OS-om. Posljednje ažuriranje tog posta potvrdilo je da su ovi satovi samo jednokratni Google u promotivne svrhe.

Prije nekoliko tjedana Samsung je podnio prijave za zaštitni znak za "Galaxy Watch" što je dovelo do toga da su mnogi ljudi nagađali da bi Gear S4 mogao proći kroz promjenu robne marke. Međutim, drugi vjeruju da je ova nova slika slika drugog pametnog sata nazvanog ‘Galaxy Watch’. Trenutno ne možemo dati nikakve konkretne informacije o ovom pitanju, jer znamo previše manje da bismo mogli doći do bilo kakvog zaključka.

Značajke Samsung Gear S4

Službene informacije o Gearu S4 još nisu objavljene; međutim, slijedeći različite patente na koje se prijavljuje, možemo dobiti slabu sliku onoga što je Samsung planirao ili barem smjera u kojem planiraju ići. Prema onome što smo do sada čuli, čini se da Samsung stvara značajke prvenstveno na internetska povezanost, zdravlje, kondicija i praćenje spavanja. Jedan patent također je prikazao zaslone na remenu, omogućujući vam da vidite i odaberete razne ikone izravno s remena, a ne sa malenog zaslona na licu sata.

Monitor krvnog tlaka :

Jedan od patenata koje je prijavio Samsung pokazuje svoj interes za razvojem precizne tehnologije mjerenja krvnog tlaka za budući proizvod. Proizvod u patentu označen je kao "Gear X", no čini se vjerojatnim da je to možda S4 jer je tvrtka već najavila svoj interes da se usredotoči na zdravstvene aspekte kao glavnu značajku S4.

Praćenje spavanja:

Ovo je još jedna značajka za koju se tvrdi da je u nadolazećem S4. Iako je tehnologija već prisutna, Samsung planira detaljnije proučiti ovu značajku prema izvještajima na mreži.

Internetska povezanost :

Isti gore spomenuti izvještaj također je izašao s informacijama o Samsungovim planovima da ponudi LTE varijantu u svojim budućim nosivim proizvodima. Od sada se priča da su Verizon, AT&T i T-Mobile nositelji S4.

Dragi Old Bixby :

Bixby kao Samsungov službeni digitalni glasovni asistent mogao bi se pojaviti u S4. Nagađa se da će zamijeniti S Voice u nadolazećem pametnom satu. Iako Bixby nije uspio na prošlogodišnjoj liniji pametnih satova, zaista nema razloga zašto bi bio izostavljen i ove godine. Uz Bixby, Samsung može lako ujediniti sve svoje pametne uređaje pod jedinstvenom glasovnom tehnologijom.

Bežično punjenje:

U jednom od patenata koje je prijavio Samsung možemo vidjeti kućište pametnog telefona s bežičnim punjenjem koje se može koristiti za punjenje pametnih satova. Jedan teret koji imaju pametni satovi je njihova potreba da se svako malo naplaćuju. Puno puta na kraju imate mrtvi pametni sat na zapešćima ako ste ga zaboravili napuniti svaki drugi dan.

Samsung Gear s4 Dizajn

Dizajn Gear S4 zasigurno je jedan od aspekata ovog proizvoda o kojem se najviše govori. Različiti izvori izašli su s različitim glasinama u vezi s cjelokupnim dizajnom S4. Jedna takva procurila glasina navodi da Samsung planira objaviti dvije različite veličine za sat. Što se tiče fizičkih specifikacija proizvoda, pretpostavljamo 1,3-inčni zaslon sličan njihovim ostalim satovima. Ono što je zaista zanimljivo su razni patenti na koje se Samsung do sada prijavio. Evo nekoliko njih.

Fleksibilan zaslon :

Jedan od patenata koje je prošle godine primijenio Samsung ukazuje na mogući smjer koji bi mogli razmatrati za Gear S4. Slika u patentu prikazuje fleksibilni zaslon pričvršćen na rubu brojčanika. To bi pomoglo korisnicima da jednim klikom lako dobiju pristup svojim prečacima i uklone potrebu za prolaskom kroz nekoliko izbornika da bi došli tamo kamo želite ići.

Remen za bateriju:

Ovo je sjajan koncept za integriranje u pametni sat. Većina pametnih satova na kraju su prilično glomazne zbog svih različitih značajki integriranih u njega. Jedan patent sjajno opisuje način na koji pametni sat može biti lakši i tanji tako da se baterija nalazi u remenu umjesto brojčanika. Ako se postigne, ne samo da bi sat učinio ugodnijim za nošenje, već i oslobodio prostor za korištenje različitih značajki ili tehnologije.

Kotačić za optičko zumiranje :

Ovaj patent pokazuje izbočenu leću zuma postavljenu u središte brojčanika što bi mogao biti izvrstan alat za klikanje fotografija u pokretu. Od sada je pomalo pretjerano u praktičnom i tehnološkom smislu, ali ako Samsung to uspije implementirati u S4, stvorio bi masovnu gužvu na tržištu pametne odjeće.

Zaslon na remenu :

Jedan od patenata koje je izdao Samsung prikazuje zaslon integriran u sam remen. Bilo bi prilično strašno imati bateriju u jednom remenu, a zaslon u drugom. Patent također govori o tome da se korisniku omogući prilagodba prečaca na remenu kako bi mogao odabrati koje će aplikacije imati ispred sebe.

Međutim, vrlo je važno navesti da nisu svi patenti zapravo dospjeli do konačnog proizvoda. Obično se tvrtke prijave za nekoliko stotina patenata prije nego što počnu raditi na proizvodu, a samo ih nekoliko postigne do kraja. Ako Samsung uspije dobiti barem neku od željenih tehnologija koje su spomenute u njegovim patentima, možda ćemo u S4 gledati na apsolutni izmjenjivač igara.

Specifikacije Samsung Gear S4

Do sada nisu objavljene službene informacije u vezi sa specifikacijama Samsung Gear S4. Vjerojatno je da S4 neće koristiti Qualcommov procesor jer je posljednji već bio prilično zastario kad je objavljen. Međutim, 2016. godine Samsung je smislio vlastiti čipset, Exynos 7 Dial 7270 koji je imao veću procesorsku snagu od Snapdragona koji nosi 2100 i bio je daleko učinkovitiji od potonjeg. Ono što ga je učinilo boljim je činjenica da je ujedno bio manje veličine što je pametnom satu omogućilo uštedu dragocjenijeg prostora. Međutim, potpuno je moguće da bi Samsung mogao smisliti potpuno novi čip za S4.

Datum izlaska Gear S4

Do sada nisu zaprimljene službene informacije u vezi s datumom izlaska Samsung Gear S4. S2 je objavljen u kolovozu 2015. godine, S3 u kolovozu 2016. godine, međutim, S4 nije ni spomenut na IFA prezentaciji 2017. Razlog tome mogao bi biti taj što je Samsungu trebalo još neko vrijeme dok njihova tehnologija ne stigne tamo gdje im treba to bi trebalo biti. Neke ideje predložene u njihovim patentima zvuče nevjerojatno. Iako su sva očekivanja od izdanja u 2017. godini srušena, postoji zaista dobra mogućnost da ćemo možda čuti neke službene vijesti o tome u kolovozu 2018. na IFA-i.

Po koju će cijenu ići Samsung Gear S4?

Određivanje cijene ovog proizvoda još je jedno prazno područje jer nikakve službene informacije ili curenja nisu aludirale na njegov trošak. Međutim, bilo bi pošteno pretpostaviti da će Samsung cijeniti S4 negdje blizu 350-400 dolara. Ako će glasine biti istinite da planiraju objaviti dvije različite veličine za pametni sat, manji bi mogao koštati nešto manje. Vrlo je moguće da bi Samsung mogao objaviti i pametni sat nižeg razreda. U ovom trenutku gotovo se sve nagađa.

Ažurirat ćemo ovu stranicu kako se pojavljuju nove vijesti i glasine. Nastavite nas pratiti kako biste vidjeli sve najnovije vijesti i curenja informacija o Samsungu Gear S4 (ili bismo za sada trebali reći Galaxy Watch?).

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found