Vodiči

Kako popraviti Android / Galaxy "nedovoljno prostora za pohranu"

Svi znamo da količina prostora za pohranu nikad nije tolika koliko izgleda i tu problem počinje. Na primjer, uređaju s 32 GB prostora za pohranu nikada neće ostati toliko prostora za preuzimanje potrebnih aplikacija i softvera. Razlog je što velik dio memorije i dalje zauzima operativni sustav, unaprijed instalirane aplikacije, dok se dio prostora također gubi na temelju toga kako OS formatira medij za pohranu.

Ovu činjenicu znaju mnogi i jednostavno ih iritira kad prođu kroz postupak instalacije mnogo važne aplikacije, ali na kraju dobivaju poruku o pogrešci 'Nedovoljno prostora za pohranu'. Ono što se ovdje zapravo događa je, čak i ako postoji dovoljno prostora za pohranu za ažuriranje ili instaliranje aplikacije, ali nedostaje joj prostora za njezino izvršavanje, pa je to razlog zašto instalacija aplikacije ili korak gore nije uspio iako zauzima puno manje prostora od onoga što jest stvarno dostupan na vašem uređaju.

Također pogledajte: Kako premjestiti aplikacije u MicroSD na Samsung Galaxy

Što znači nedovoljno skladištenje?

Kad vidite ovu pogrešku na svom Android uređaju, to znači da vaš uređaj nema dovoljno prostora za pohranu za instaliranje i izvršavanje aplikacije. Ovakva pogreška obično vas poziva da deinstalirate druge aplikacije kako biste oslobodili malo prostora ili izbrisali podatke s uređaja kako bi se moglo stvoriti više prostora za aplikaciju koju instalirate. Otkrijmo razlog ove pogreške i načine na koje to možemo ispraviti.

jbnote.com

Što uzrokuje pogrešku nedovoljno dostupne pohrane na Androidu

Pogreška zbog nedostatka prostora obično se događa kada veliku aplikaciju, videozapis ili sliku prenesete iz interne memorije telefona u vanjsku pohranu. To uzrokuje oštećenje predmemorije. Dakle, uzrokujući zasićenje predmemorije. Stari i nepotrebni podaci predmemorije pohranjuju se na vašem telefonu u mapi za smeće. Te se datoteke predmemorije često brišu, ali kad se prenose velike medijske datoteke, to nekako može prijaviti podatke predmemorije.

Drugi je razlog nedostatak radne pohrane koji uglavnom dovodi do problema s "Nedovoljno dostupne pohrane". Bilo koja android aplikacija koristi tri skupa prostora za pohranu, jedan za samu aplikaciju, drugi za podatkovne datoteke aplikacije i na kraju treći set za predmemoriju aplikacije. Kad ova predmemorija postane velike veličine, zauzima ogroman dio prostora iako se izvještava da je prostor koji zauzima predmemorija slobodni prostor na Androidu. Dakle, čišćenje ove predmemorije vrlo je koristan korak koji se može slijediti kako bi se riješio ovaj nedovoljni problem s pohranom na vašem Android uređaju.

Kako popraviti „nedovoljno dostupne pohrane“

1. rješenje: Obrišite datoteke predmemorije

Brisanje predmemorije prvi je korak u rješavanju problema s nedovoljno dostupnom pohranom. Slijedite korake u nastavku da biste ga uspješno izveli.

 • Prvo otvorite aplikaciju Postavke na početnom zaslonu i prijeđite na opciju Upravitelj aplikacija.
 • Pomaknite se bočno do preuzetog odjeljka koji prikazuje sve preuzete aplikacije i prostor koji njima pripadaju.
 • Zatim dodirnite izbornik ili više gumba za odabir "sortiraj po veličini" da biste poredali aplikacije tim redoslijedom.
 • Sada dodirnite određenu aplikaciju koja prikazuje pohranu koju zauzima, njezine podatke i predmemoriju.
 • Dodirnite prozirnu predmemoriju da biste ispraznili predmemoriju.
 • Ponovite isti postupak za svaku aplikaciju.

S druge strane, također možete izbrisati datoteke predmemorije za sve aplikacije zajedno slijedeći ove korake:

 • Idite na izbornik postavki svog uređaja
 • Dodirnite Pohrana
 • Potražite predmemorirane podatke i dodirnite ih

Pojavit će se skočni prozor u kojem se traži da potvrdite da želite izbrisati sve podatke iz predmemorije. Dodirnite U redu i svi će se podaci izbrisati.

www.androidpit.com

Rješenje 2: upotrijebite aplikaciju treće strane

Da biste ispravili pogrešku "nedovoljno prostora za pohranu", još jedna stvar koju trebate učiniti je preuzeti aplikaciju od 2 MB iz Google play trgovine. Ako nemate dostupnog prostora za ovu aplikaciju od 2 MB, dodijelite joj prostor uklanjanjem neiskorištene aplikacije ili medijske datoteke. Izbrišite datoteku iz interne memorije, a ne Micro SD karticu. U slučaju da nema takvih aplikacija za brisanje, deinstalirajte ažuriranja Google Playa i ostavite 2 MB na vašoj internoj memoriji da biste pokušali ovu metodu. Sada slijedite korake u nastavku.

 • Idite na Google play
 • Preuzmite čistač predmemorije aplikacija
 • Instalirajte ga i prikazat će pojedinačne aplikacije koje imaju pohranjene velike podatke iz predmemorije. Te predmemorirane podatke možete ručno izbrisati klikom na ikonu Recycle bin pored nje ili na gumb "obriši sve" na dnu i izbrisat će predmemoriju za sve aplikacije. Kada se to učini, više nećete vidjeti problem "Nema prostora" ili "Nema dovoljno prostora za pohranu" na vašem Android uređaju.

www.ubergizmo.com

Rješenje 3: Učinite čišćenje stanja odlagališta

Ako ste izbrisali nekoliko aplikacija i očistili predmemoriju, ali i dalje dobivate ovu pogrešku, tada morate izvršiti uklanjanje stanja dump-a. Ispod su koraci za to.

 • Unesite brojčanik
 • Birajte * # 9900 #
 • Ovo će pristupiti izborniku SysDump
 • Sada dodirnite gumb Delete Dumpstate / logcat i potvrdite pritiskom na OK
 • Dodirnite Izlaz koji se nalazi na dnu izbornika

www.theandroidportal.com

Nakon što je ovaj korak završen, primijetit ćete da je na vašem uređaju oslobođeno primjetno puno prostora.

4. rješenje: premjestite aplikacije na SD karticu

Android potiče programere da aplikacije veće od 10 MB naprave pomične na SD karticu. Iako je ovo izbor za razvojne programere, možda na popisu aplikacija imate određene aplikacije koje se mogu premjestiti na SD karticu. To će dodati prostor internoj memoriji vašeg telefona gdje se aplikacija obično instalira.

 • Idite na izbornik Postavke na uređaju
 • Dodirnite Aplikacije
 • Sada sortirajte aplikacije prema veličini koja će na vrh donijeti najveće aplikacije. Sada provjerite postoji li opcija "Premjesti na SD karticu" pored aplikacije. Ako aplikacija to dopušta, vidjet ćete ovaj gumb istaknut, a za aplikacije koje ne dopuštaju premještanje gumb će biti siv.

Imate mogućnost premještanja onih koje možete, tako da se oslobodi malo prostora u internoj pohrani vašeg telefona.

Ako vaš telefon ne podržava SD kartice, to nećete moći učiniti.

www.pinoytechnoguide.com

Rješenje 5: Koristite Cloud Storage

Ako ste zagriženi korisnik svog pametnog telefona i na kraju preuzmete previše stvari i instalirate previše aplikacija, morate razmisliti o upotrebi pohrane u oblaku. Pomoći će vam da sigurno pohranite sve svoje medijske datoteke u oblaku i imat ćete više prostora za aplikacije koje želite koristiti. Puno je izbora za pohranu u oblaku, a vama prepuštam da odaberete onaj koji vam najviše odgovara.

www.communicationnb.ca

Vaš Android uređaj moći će osloboditi puno prostora slijedeći ove korake. Pomoći će vam u rješavanju nedovoljnog prostora na uređaju da biste mogli i dalje uživati ​​u svom Androidu i svim aplikacijama koje želite koristiti na njemu.

Također pogledajte: Top 3 najbolje aplikacije za uštedu podataka Android -Popravite polagano punjenje

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found