Vodiči

Kako riješiti probleme s pregrijavanjem LG G3

Ne postoji savršen pametni telefon. Većina uređaja koji su danas dostupni uistinu su moćni i pružaju visokokvalitetno iskustvo, a osim toga, postoji toliko mnogo modela koji možete odabrati. Ali, bugovi i problemi mogu se pojaviti na svim uređajima, uključujući LG G3. Općenito, ovaj pametni telefon je sjajan. Moćan je i dolazi s otmjenim dizajnom, ali svejedno, korisnici su prijavili nekoliko problema s njim, uključujući probleme s pregrijavanjem LG G3.

Ponekad, obično kada uređaj koristite za igranje igara ili gledanje videozapisa, telefon se može zagrijati. Također, neki su izvijestili da se problem pojavio nakon ažuriranja Lollipop-a. Ako imate ovu vrstu problema, pogledajte rješenja navedena u nastavku.

Također pogledajte: Kako popraviti zaostajanje tipkovnice na LG G3

Načini za rješavanje problema s pregrijavanjem LG G3

Ažurirajte Android

Možete provjeriti verziju softvera instaliranu na vašem uređaju i vidjeti je li nova verzija dostupna, jer razlog problema s pregrijavanjem LG G3 može biti samo greška i može se ispraviti novom verzijom softvera. Slijedite nekoliko jednostavnih koraka:

  • Dodirnite App na početnom zaslonu
  • Idite na Postavke> kartica Općenito i dodirnite O telefonu
  • Sada dodirnite Informacije o softveru
  • U verziji softvera vidjet ćete softver instaliran na vašem uređaju.

Da biste vidjeli je li dostupno ažuriranje softvera, idite na Aplikacije> Postavke> kartica Općenito> O telefonu. Sada kliknite Ažuriranja sustava> Provjeri sada.

news-android-phones.blogspot.com

Smanjite razinu svjetline

Svjetlina ima ogroman utjecaj na procesor vašeg uređaja, kao i na njegovu bateriju, pa smanjenjem razine svjetline možete smanjiti pregrijavanje.

  • Idite na Aplikacije> Postavke i dodirnite Zaslon
  • Dodirnite Svjetlina i prilagodite njezinu razinu

Pogledajte koje aplikacije i procesi troše najviše baterije

Postoje neke aplikacije koje se smatraju gladnima za napajanjem i na njih morate paziti. Aplikacije i procesi mogu uzrokovati probleme s pregrijavanjem LG G3, a da biste vidjeli što se događa u tom polju, idite na Postavke> Baterija i dodirnite Upotreba baterije. Također možete otići na Postavke> Aplikacije i odabrati karticu Pokretanje. Možete dodirnuti određenu aplikaciju ili postupak koji izgleda uzrokuje problem i zaustaviti ga.

www.androidcentral.com

Frekvencija procesora

Ako želite dobiti više energije od svog uređaja, možete ga overclockati. Overclockingom možete povećati frekvenciju procesora, što će rezultirati povećanjem performansi vašeg pametnog telefona. Međutim, poželjno je overclockati samo 10 do 20 posto, jer overclocking ima ogroman utjecaj na bateriju, a uzrokuje i probleme s pregrijavanjem. Da biste to izbjegli, smanjite frekvenciju procesora.

Vraćanje na tvorničke postavke

Ako ste isprobali sva gore navedena rješenja, a i dalje imate problema s pregrijavanjem LG G3, resetirajte na tvorničke postavke, ali prvo napravite sigurnosnu kopiju datoteka. Idite na Postavke> Općenito> Izrada sigurnosnih kopija i poništavanje, a zatim dodirnite Vraćanje na tvorničke postavke> Resetiranje telefona> Izbriši sve.

Savjeti:

Postoji nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da spriječite pregrijavanje LG G3. Oni su navedeni u nastavku:

  • Ne ostavljajte uređaj predugo na izravnoj sunčevoj svjetlosti
  • Odaberite tanku futrolu za svoj uređaj umjesto glomazne.
  • Pokušajte ne koristiti LG G3 tijekom punjenja

Izvor slike: www.droid-life.com

Također možete pročitati: Kako napraviti snimke zaslona na LG G3

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found