Vodiči

Kako riješiti problem s Wi-Fi-jem uobičajene veze: IP koji je sam dodijelio na MacBook-u

U ovom ćete članku pronaći neka rješenja koja će vam pomoći da riješite problem s Wi-Fi mrežom na MacBooku. MacBook koristimo kao jedan od mobilnih uređaja za produktivnost. Ponekad na novom mjestu svoj MacBook moramo povezati s lokalnim Wi-Fi mrežom, kako bismo mogli pristupiti Internetu.

Također pogledajte: Kako ispraviti kôd pogreške 36

Postoji vrijeme kada je Wi-Fi već povezan, ali još uvijek ne možemo pristupiti Internetu dok to naši prijatelji rade normalno sa svojim MacBookom. U takvom slučaju prvo provjerite ikonu Wi-Fi MacBooka na traci izbornika.

Izvor: technobezz

Ako vidite uskličnik ( ! ) na ikoni Wi-Fi na traci izbornika, kao što možete vidjeti na gornjoj slici, kaže da postoji mrežni problem. Kliknite ikonu Wi-Fi i vjerojatno ćete to vidjeti.

Izvor: technobezz

Kako riješiti problem s Wi-Fi-jem uobičajene veze: Samo dodijeljeni IP na MacBook-u

Mnoge stvari ne mogu uzrokovati nijedan problem s internetskom vezom, a jedan od njih je i samo dodijeljeni IP problem. Otklonit ćemo probleme i popraviti samoodređeni IP na MacBooku.

Dijelit ću jedno rješenje za ovaj problem. Ako koristite Mac OS X 10.5 ili noviji i suočite se s ovim problemom, možete isprobati ovo.

Prva stvar: provjerite mrežne postavke

Kliknite izbornik Apple> Postavke sustava> Mreža

U ovom dijelu morate biti sigurni da je opcija Location (1) postavljena na Automatic (Automatski) kao što vidite na donjoj slici, a zatim kliknite Advanced (2).

Izvor: technobezz

Nakon što kliknete Napredno (2), pojavit će se novi prozor kao što vidite na donjoj slici. Kliknite karticu TCP / IP i vidjet ćete ovaj prozor.

Izvor: technobezz

Morate primijetiti dvije stvari, konfiguriranje IPv4 (1) i usmjerivača (2). Ako imate glavni problem gdje je Konfiguriranje IPv4 postavljeno na Upotreba DHCP-a, ali usmjerivač nije postavljen niti od jedne IP adrese, pokušajte riješiti taj problem u sljedećim koracima.

Koraci za rješavanje problema

  • Kliknite ikonu Finder, a zatim na traci izbornika kliknite Go> Go to Folder

Izvor: technobezz

  • Nakon što kliknete Idi u mapu, upišite: / Library / Preferences / SystemConfiguration /

Izvor: technobezz

Napomena: Poništit će sve vaše mrežne konfiguracije. Ako nemate problema s gubitkom mrežne konfiguracije, možete nastaviti sa sljedećim koracima.

  • Izbrišite datoteke koje sam istaknuo na donjoj slici. Od vas će se tražiti lozinka administratora.

Izvor: technobezz

  • Ponovo pokrenite svoj MacBook. Nakon što se prijavite, pokušajte se povezati na isti Wi-Fi. Provjerite i provjerite je li usmjerivač u prozoru Advanced napunio IP usmjerivača.

Izvor: technobezz

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found