Vodiči

Kako popraviti iPhone plavi zaslon smrti

Kada koristimo pametni telefon, možemo se suočiti s raznim problemima, ali svi se možemo složiti da su problemi sa zaslonom najneugodniji. Nemali broj korisnika iPhonea suočio se s problemom poznatim kao "plavi zaslon smrti". Ono što se ovdje događa prilično je čudno - koristite jednu od aplikacija i odjednom se zaslon vašeg iPhonea pretvori u plavu boju i telefon se ponovno pokrene. Štoviše, to se događa svaki put kad pokrenete određenu aplikaciju. Neki su korisnici rekli da se iPhone plavi zaslon smrti prikazuje kada koriste aplikaciju Brojevi ili Stranice, ali to može biti neka druga aplikacija koja vam stvara probleme. Da vidimo kako to možete popraviti ..

Također pogledajte: Kako popraviti da iPhone / iPad neće preuzimati niti ažurirati aplikacije

Načini popravljanja iPhone plavog zaslona smrti

Rješenje br.1: Tvrdi reset

Počnite s hard resetom. Ovo je vrlo učinkovito rješenje u slučaju pada softvera, a također može popraviti iPhone crveni zaslon i iPhone bijeli zaslon smrti.

 • Pritisnite i držite istovremeno tipku za spavanje / buđenje i gumb Početna
 • Držite tipke dok ne vidite Appleov logotip.

support.apple.com

Rješenje br.2: Ažurirajte aplikacije

Sljedeće što biste trebali učiniti je ažurirati aplikacije na iPhoneu. Da biste to učinili, otvorite aplikaciju App Store, a zatim dodirnite Ažuriranja.

Rješenje br.3: Izbrišite aplikaciju

Ako ažuriranje nije korisno, možda je aplikacija neispravna. Ako ste primijetili da se problem pojavio nedugo nakon što ste počeli upotrebljavati određenu aplikaciju, a ažuriranje ga nije riješilo, izbrišite tu aplikaciju. Da biste to učinili, odaberite aplikaciju na početnom zaslonu. Pritisnite i držite prst na njemu i vidjet ćete X na svakoj aplikaciji treće strane. Jednostavno kliknite X i aplikacija će biti izbrisana.

osxdaily.com

Također možete pročitati: Kako popraviti da se iPhone ne može povezati s iTunes Store

Rješenje br.4: Deaktivirajte iCloud sync za iWork programe

Korisnici su izvijestili da problem s plavim zaslonom obično počinje kada koriste stranice, brojeve ili Keynote. Kad pritisnete gumb za početnu stranicu, tamo je plavi zaslon, nakon čega se telefon ponovno pokreće. Evo što biste trebali učiniti:

 • Odaberite Postavke
 • Dodirnite iCloud
 • Isključite brojeve, stranice i točku.

Rješenje br.5: Ažurirajte iOS

Ažuriranja softvera su vrlo važna. Svaka nova verzija iOS-a donosi poboljšanja u sigurnosti i performansama zajedno s ispravcima programskih pogrešaka. Također, često vidimo neku novu značajku. Zbog toga biste trebali nadograditi iPhone na najnoviju verziju iOS-a. Evo kako to možete učiniti:

 • Provjerite je li vaš iPhone napunjen. Ako nije, spojite ga na izvor napajanja
 • Povežite se s Wi-Fi mrežom
 • Zatim idite na Postavke> Općenito> Ažuriranje softvera
 • Dodirnite Preuzmi i instaliraj ili Instaliraj odmah.

Rješenje br.6: Vratite iPhone na tvorničke postavke pomoću iTunesa

IPhone možete vratiti na tvorničke postavke pomoću softvera iTunes. iTunes će izbrisati vaš iPhone, uključujući aplikacije, postavke i datoteke, pa svakako napravite sigurnosnu kopiju podataka. Također provjerite imate li najnoviju verziju iTunesa.

 • Spojite iPhone na računalo
 • Pokrenite iTunes
 • Na ploči Sažetak odaberite opciju Vrati
 • Ponovno pritisnite Restore (Vrati) da biste potvrdili svoju radnju
 • iTunes će prvo izbrisati vaš iPhone i instalirat će najnoviju verziju iOS-a
 • Kad je ovo završeno, slijedite korake na iPhone zaslonu da biste ga postavili kao novi uređaj.

Ta su rješenja učinkovita na iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 i iPhone 7 Plus.

Podijelili smo rješenja koja su mnogim korisnicima pomogla da riješe problem. Ako ste ih sve isprobali, ali problem se i dalje pojavljuje, kontaktirajte Apple ili posjetite jednu od njihovih trgovina.