Vodiči

Kako riješiti problem s sporim punjenjem HTC-a 10

Nesumnjivo glamurozan mobitel, HTC 10 prepun je najspektakularnijih specifikacija i među najboljim je HTC-ovim perjanicama. Pametni telefon je masa već prihvatila i čini se da mu ide prilično dobro.

Telefon dolazi s Qualcommom MSM8996 Snapdragon 820, ima 4 GB RAM-a, 5,2 ’zaslon s Gorilla Glass 3, internom memorijom od 32/64 GB i proširivom memorijom od 256 GB. Ima bateriju od 3000 mAh koja se čini snažnom, ali neki su se korisnici žalili na to da se telefon polako puni. Postoji nekoliko rješenja za ovaj problem koje možete primijeniti kako biste se riješili.

Također pogledajte: Kako ažurirati softver na HTC 10

Koraci za rješavanje problema sa sporim punjenjem HTC 10

1. rješenje: Promijenite USB kabel

Postoji mogućnost da USB kabel vašeg uređaja ne bude na razini. Kabel se mogao saviti ili slomiti. USB kabel nije tako robustan kao priključak vašeg uređaja. USB kabel se radije lomi nego priključak vašeg telefona, zbog čega su USB kabeli jeftini i mogu se zamijeniti. Zubi kabela mogli bi biti savijeni i možda bi se mogli isprazniti, zbog čega se uređaj polako puni. Možete zamijeniti USB kabel i provjeriti je li problem riješen.

Izvor - 9to5google.com

Rješenje 2: Provjerite izvor napajanja

Čak i ako imate USB 3.0, ali za punjenje telefona koristite računalo, tempo punjenja telefona bit će prilično spor. Štoviše, ako je vaš USB kabel pretrpio i najmanju štetu, ova će se stopa punjenja dodatno usporiti. Ako koristite bežično punjenje, i izvor napajanja trebao bi biti dovoljan. Bolje je da svoj uređaj priključite na namjenski punjač za brže punjenje.

3. rješenje: Baterija je možda neispravna

U vašem uređaju može doći do kvara proizvođača, a najbolje je da stupite u kontakt s HTC-om, mobilnim operatorom ili dobavljačem koji ste kupili pametni telefon i zatražite zamjenu. HTC 10 dolazi s neizmjenjivom baterijom, a ako je baterija neispravna, jedinica će se zamijeniti.

Rješenje 4: Aplikacije koje rade u pozadini

HTC 10 ima sjajnu bateriju, pa čak i ako je vaš uređaj potpuno hladan, možda postoje aplikacije koje rade u pozadini i ne dopuštaju da se telefon potpuno napuni ili brže napuni. Najbolje rješenje za to moglo bi biti da koristite upravitelj zadataka i redovito provjeravate aplikacije uređaja kako biste mogli vidjeti koja se aplikacija ponaša loše. Zatim ažurirajte tu aplikaciju ili je pokušajte deinstalirati da biste vidjeli hoće li se telefon brže napuniti. Uklanjanje neispravne aplikacije treće strane poboljšati će trajanje baterije.

5. rješenje: Provjerite USB priključak HTC 10

Vaš uređaj svakodnevno prolazi kroz puno toga; u torbici, prašini okrenutoj džepom i drugim česticama koje bi mogle ometati otvor uređaja. U luci može biti postavljeno smeće, a kad punjač povežete s uređajem, on se ne uspostavlja pravilno. To će usporiti punjenje. Možete uzeti malu čačkalicu ili suhu četku i polako očistiti sve što je unutra. Obavezno to učinite pažljivo; mogli biste oštetiti male zube luke.

Također mogu postojati šanse da je USB priključak vašeg telefona oštećen. U luci može biti slomljena ili savijena igla i najbolje je da ste svoj HTC 10 odveli u servis.

Vlaga i znoj stvaraju film preko vezivnog hardvera koji neće dopustiti da se vaš uređaj pravilno napuni. Ako se ne ukloni, mogao bi ući u vaš uređaj i izazvati više problema. Za brzo rješenje kod kuće korozija se može ukloniti vatom umočenom u destilirani bijeli ocat. Postupak treba raditi polako, izbjegavajući nekorodirana područja, a najbolje je da ste zatražili pomoć stručnjaka.

Također možete pročitati: Kako riješiti problem pregrijavanja HTC 10

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found