Vodiči

Kako instalirati proširenja za Google Chrome u preglednik Opera

Programeri poznatog preglednika Opera neprestano rade na poboljšanjima programa. Proširenja za Opera mogu povećati funkcionalnost preglednika, učiniti upotrebu jednostavnijom i ugodnijom, a također pružiti estetski užitak (na primjer, izvorne teme za preglednik). Proširenja za Opera možete instalirati iz službene trgovine, ali ako vam nisu dovoljna, možete instalirati brojna proširenja za Google Chrome. Pokazat ćemo vam kako instalirati proširenja za Google Chrome u preglednik Opera.

Također možete pročitati: Kako prilagoditi stupce brzog biranja u pregledniku Opera

Kako instalirati proširenja za Google Chrome u preglednik Opera

Proširenja Opera samo su za Opera i nijedan ih drugi preglednik ne podržava.

Ali, proširenje "Preuzmi proširenje za Chrome" prilagođava proširenje za Google Chrome tako da se može koristiti u pregledniku Opera.

Da biste instalirali ovo proširenje, otvorite preglednik Opera, kliknite Izbornik u gornjem lijevom kutu zaslona i pronađite opciju "Nabavi proširenja". Otvorite proširenja trgovine i u polje za pretraživanje unesite naziv proširenja - "Preuzmi proširenje za Chrome".

Otvorite proširenje i pritisnite gumb "Dodaj u Operu".

Nakon završetka instalacije, preglednik Opera bit će spreman za instaliranje proširenja izvorno dizajniranih za Google Chrome.

Bilješka! Unatoč činjenici da se Opera temelji na Chromium engineu, preglednik ima određena ograničenja, ali svejedno se većina proširenja Google Chromea može lako instalirati u Opera i on će raditi normalno.

Da biste instalirali proširenje, idite u web trgovinu Google Chrome s preglednikom Opera, odaberite proširenje koje želite i kliknite gumb "Dodaj u Opera" u gornjem desnom dijelu otvorenog prozora.

Preglednik Opera dodati će proširenje na popis instaliranih, ali ne može se aktivirati bez korisničke potvrde u trgovini proširenja Opera, gdje se mora aktivirati ručno.

Kliknite Izbornik <Proširenja <Upravitelj proširenja, a zatim pronađite proširenje koje ste dodali iz Chromea i pritisnite gumb "Instaliraj" i nakon dovršetka instalacije proširenja će biti spremna za upotrebu.

Izvor slike: www.whoa.in

Također možete pročitati: Kako preuzeti video s YouTubea u pregledniku Opera

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found