Vodiči

Kako riješiti problem Spotlight Forever Indexinga na Mac OS X-u

Ako me pitaju o najčešće korištenoj značajci kada koristim Mac, iskreno ću reći: Spotlight. Da, to je ubojita značajka kojoj nije bilo premca ni u jednom drugom operativnom sustavu i nastavite dalje. Želim ukratko objasniti Spotlight ako ga prije niste čuli ili ga nikada niste koristili iako imate Mac s OS X-om iznutra. Spotlight je super značajka pretraživanja na Macu i može pronaći sve što zatražite. Previše pretjerano? Ne, zato su stvoreni reflektori. Jedna od osnovnih tehnologija tvrtke Spotlight indeksiranje je do metapodataka u datoteci. Ako imate datoteku slike s imenom "slika 1", unutra su metapodaci kao što su lokacija, geotag i tako dalje. Reflektori će to pamtiti. Tako cool značajka.

Ali, dosadna stvar može se dogoditi kada nam je toliko potreban Spotlight da bismo nešto pronašli, t ne radi dobro, dok je pretraga pomoću istraživanja dubinskog ronjenja u Finderu toliko zamorna. Trebamo naš Spotlight. Simptom koji korisnici često pronađu u vezi s ovim problemom indeksiranje je zauvijek. Ako Spotlight to učini, ne možemo ga koristiti za pretraživanje dok se indeksiranje ne izvrši ili će vam samo dati manje relevantan rezultat. Što onda možemo učiniti? Ovdje ćemo podijeliti moje iskustvo suočavanja s problemom Spotlight, posebno kako popraviti problem indeksiranja Spotlight zauvijek na Mac OS X.

također pogledajte: Kako popraviti OS X Yosemite se ne može povezati s Wifi-jem

Kako popraviti izdanje Spotlight Forever Indexing na Mac OS X-u

korisnici Mac-a mogu se suočiti s 2 problema s kojima se zauvijek može indeksirati u Spotlightu: datoteka za indeksiranje mapa je oštećena ili na vašem Macu postoji mapa koja uzrokuje da Spotlight zauvijek indeksira tu datoteku.

Datoteka za indeksiranje mape je oštećena

Da biste riješili ovaj problem, ideja je: izbrišete tu datoteku za indeksiranje mapa kako bi Spotlight mogao ponovno indeksirati od početka. Da biste to mogli učiniti, jednostavno slijedite ove korake:

  • Provjerite ima li vaš Mac administratorsku lozinku ili ako je nema, prvo je možete stvoriti. To je potrebno za izvršavanje naloga u terminalu, što se može učiniti samo ako vaš Mac ima administratorsku lozinku.
  • Pokrenite aplikaciju terminala, upišite ili kopirajte ovu naredbu, a zatim pritisnite return, unesite lozinku administratora ako se zatraži

sudo rm -R /.Spotlight-V100

  • zatim upišite ovu naredbu nakon čega pritisnite tipku za povratak

sudo mdutil -i na /

  • još jednom upišite ovu naredbu ispod koju slijedi pritiskanje tipke return

sudo mdutil -E /

Na vašem Macu postoji mapa zbog koje Spotlight vječno indeksira

Za ovaj broj morate provjeriti što je indeksirano Spotlightom i ako postupak neprestano zapinje na toj mapi, pokušajte tu mapu ili datoteku izbrisati u drugu mapu. Provjerite je li problematična mapa povezana sa OS X sustavom. Ako se mapa odnosi na određeni program, možete ga ponovo instalirati.

  • pokretanje aplikacije za nadzor aktivnosti
  • Zatim u polje za pretraživanje upišite mdworker.

  • kliknite mdworker s najvećim% CPU.

  • kliknite i (pregledaj) na alatnoj traci za daljnji postupak, a zatim odaberite otvorene datoteke i mapu. Pomaknite se na dno i pogledajte mapu koja se ne pokreće.

  • Ako pronađete zaglavljenu mapu, datoteku možete premjestiti u novu mapu ili ako se odnosi na određenu aplikaciju, možete je izbrisati, a zatim ponovo instalirati. Ali ako niste sigurni koja je to mapa, možete nam ostaviti komentar za daljnju provjeru.

Učinite izuzimanje u određenu mapu u postavkama Spotlighta u sistemskim postavkama (sistemske postavke >> Spotlight >> Privatnost), prema mom iskustvu, neće pomoći. Spotlight će ostati zaglavljen u toj mapi, iako je ta mapa uključena u mapu koju Spotlight neće indeksirati.

Još jedno kako: Kako stvoriti lozinku za firmver za Mac

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found