Vodiči

Uobičajeni problemi Sony Xperia Z i njihova rješenja

Sony je zauzeo tržište svojom Xperijom Z koja je bila prvi vodootporni pametni telefon tvrtke Sony. Ovaj pametni telefon prepun je mnogih korisnih značajki, ali vlasnici istih suočavaju se s mnogim problemima sa svojim telefonima. Evo nekoliko uobičajenih problema tvrtke Sony Xperia Z i njihovih rješenja . Čitajte dalje da biste saznali više o njima.

Također pogledajte - 10 stvari koje biste trebali znati o Sony Xperia Z1 Compact

Uobičajeni problemi Sony Xperia Z i njihova rješenja

Problem pregrijavanja Xperia Z i njegovo rješenje

alltechnoblog.com

Pregrijavanje je jedan od najčešćih problema Sony Xperia Z-a. Većina se korisnika žali da im se telefon zagrijava nakon što ih ponekad koriste. Telefon se zagrijava ako se dulje koristi na dulje vrijeme.

Riješenje - Kada koristite telefon, uklonite futrolu tako da toplina dobije mjesto za izlazak. Odmorite se od upotrebe neko vrijeme da se uređaj ohladi. Ne stavljajte svoj Sony Xperia Z u previše hladnu vodu, jer ako je telefon stvarno vruć, tada postoji mogućnost pucanja stakla.

Loš vijek trajanja baterije za Xperia Z

Loš vijek trajanja baterije još je jedan uobičajeni problem Sony Xperia Z. Većina se korisnika na forumu požalila na to da svojim telefonima trebaju dva puta dnevno upravljati.

Da biste vidjeli što troši bateriju, idite na Postavke na telefonu, zatim Baterija i provjerite što troši energiju. Ako ste krivac aplikacija, deinstalirajte je.

Također, uključite način rada izdržljivosti odlaskom na Postavke> Upravljanje napajanjem> Način rada.

MicroSD kartica ne radi ispravno

Neki korisnici Sony Xperia Z teže pristupaju sadržaju na svojoj SD-kartici. Dobijaju poruke poput "memorija je uklonjena".

1. Prije svega, isprobajte drugu MicroSD karticu drugog proizvođača od one koju imate.

2. Formatirajte MicroSD karticu na telefonu. Ako primijetite da kartica nije čitljiva nakon što se to dogodi i računalo je ne prepoznaje, isprobajte SD Formatter da biste provjerili možete li je vratiti. Sony istražuje ovaj problem, pa postoji vjerojatnost da će objaviti neki popravak ovog problema.

Problem s Wi-Fi mrežom

Loš Wi-Fi signal, spora veza ili veza koja vrlo često pada neki su od najčešćih problema povezanih s Wi-Fi-jem koji dolaze od korisnika Sony Xperia Z. Također, neki su korisnici izjavili da se problem suočava još više kada oba Wi-Fi i Bluetooth ostaju uključeni. Međutim, bez obzira na razlog, problem se može riješiti kroz nekoliko jednostavnih i jednostavnih trikova.

Riješenje:

 1. Prvo provjerite je li Bluetooth na vašem uređaju isključen.
 2. Sljedeća stvar je provjeriti je li način rada za uštedu energije Stamina uključen ili isključen na vašem uređaju tako što ćete otići na postavke> upravljanje napajanjem> Način rada. Isključite ovu opciju ako je bila uključena. Ova opcija obično ostaje isključena prema zadanim postavkama jer stvara problem u automatskoj sinkronizaciji, a istovremeno prekida vezu.

www.spark.co.nz

 1. Ponovo pokrenite svoj Sony Xperia Z i usmjerivač.
 2. Provjerite je li telefon ažuriran na najnoviju verziju softvera, a firmver usmjerivača također treba ažurirati, a to možete provjeriti kod davatelja usluga ili na njihovom web mjestu.
 3. Provjerite lozinku jednom ako su ona i drugi detalji postavljeni kao ispravni.
 4. Dodajte MAC adresu telefona usmjerivaču, također isključite opciju MAC filtra.

Lampica obavijesti ne radi

Sony Xperia Z ima LED na vrhu zaslona koji obično svijetli kad su nove poruke ili e-poruke stigle na uređaj. No, postoje neki korisnici koji su se požalili da LED ne svijetli ili da nikada ne svijetli otkad su uzeli telefon. Iza ovog problema mogu biti razni razlozi, poput problema s sigurnosnom kopijom ili problema izdržljivosti. Evo mogućih rješenja za to.

Rješenja:

 1. Idite na Postavke> Upravljanje napajanjem> Način izdržljivosti i provjerite je li način isključen.
 2. Već sam spomenuo da je ovaj problem možda povezan s sigurnosnom kopijom, pa morate riješiti tvorničke postavke da biste se riješili. Idite na Postavke> Izrada sigurnosnih kopija i poništavanje i provjerite je li isključena opcija "Izrada sigurnosnih kopija mojih podataka". Sljedeće dodirnite "Vraćanje tvorničkih podataka" i sve će se izbrisati s uređaja. Sada nemojte vraćati uređaj iz sigurnosne kopije jer će se pojaviti isti problem, pa pokušajte sve instalirati ručno da biste riješili problem.

www.androidpit.com

Iznenadna smrt Sony Xperia Z

Mnogi su se korisnici do danas žalili na ovaj problem iznenadne smrti u svojoj Sony Xperiji. Ova se greška nazivala i spavanjem smrti, kada telefon vrlo često ide na spavanje, ali se ne budi iako se trudite što je više moguće. Nakon što se ponekad vrati u normalno stanje i djeluje kao i prije, ali problem se ponavlja vrlo često. Pročitajte rješenje u nastavku.

Riješenje:

Ovaj se problem može lako riješiti ažuriranjem uređaja najnovijim ažuriranjem. Sony je objavio njihovo ažuriranje softvera dostupno na njihovoj web stranici. Dakle, otvorite web mjesto da biste dobili vezu za preuzimanje OTA. Kliknite to i ažurirat će softver vašeg telefona. Prije nastavka postupka provjerite je li vaš uređaj potpuno napunjen.

Spore performanse

Spore ili usporene performanse vrlo su česti problemi koji su uzrokovani raznim razlozima kao što su mala interna memorija, zaraza zlonamjernim softverom, previše aplikacija itd. Ovdje pročitajte rješenja za ubrzavanje performansi vašeg uređaja.

Rješenja:

 1. Prvo provjerite pohranu u postavkama, a zatim prenesite manje važne datoteke na microSD karticu.
 2. Deinstalirajte sve one aplikacije, kolačiće, stare datoteke itd. Koje više ne upotrebljavate.
 3. Osigurajte da na početnom zaslonu nema previše widgeta i ploča.
 4. Deinstalirajte nedavno instalirane aplikacije.
 5. Razlog ovom problemu može biti zaraza zlonamjernim softverom, pa provjerite i to. Aplikacija clean master tako je korisna aplikacija koja se može koristiti u tu svrhu.

www.techdrivein.com

 1. Napokon, ako nijedna od gore navedenih metoda ne uspije, izvršite vraćanje na tvorničke postavke koje će uređaj u potpunosti osvježiti.

Telefon se nastavlja ponovno pokretati

Telefon se automatski automatski pokreće vrlo često dok ga koristi, ovo su prigovori različitih korisnika. Međutim, ako ste i vi suočeni s istim problemom, nemojte paničariti jer to nije velik problem i lako ga možete riješiti slijedeći nekoliko jednostavnih koraka. Pročitajte rješenja u nastavku i riješite se problema uskoro.

Rješenja:

 1. Držite tipku za uključivanje / isključivanje i pojačavanje glasnoće oko 10 sekundi, telefon će u tih 10 sekundi vibrirati tri puta. Ova aktivnost uskoro može riješiti problem za vas. Ali opet provjerite je li vaš telefon potpuno napunjen prije izvođenja ovog koraka.
 2. Ako vam se gornji postupak ne čini plodonosnim, pokušajte popraviti telefon pomoću softvera Sony PC Companion. Da biste to učinili, prvo ga instalirajte na računalo. Slijedite put Zona podrške> Start> Ažuriranje softvera telefona> Start, a ako ste uređaj već ažurirali na najnoviju verziju, odaberite opciju ‘Popravi telefon’ i slijedite upute. Ova vam je opcija vrlo korisna što će vašu Sony Xperia Z pogrešku u potpunosti osloboditi.

  xperiaminicyanogen.wordpress.com

Glazba mucajući ili zastajući

Glazba počinje zamuckivati ​​ili se zaustavlja tijekom reprodukcije, još je jedan uobičajeni problem o kojem izvještavaju mnogi korisnici Sony Xperia Z. Također, problem se događa bez obzira na bilo koju aplikaciju koja se koristi za reprodukciju glazbe.

Rješenja:

 1. U slučaju da su na vašem uređaju uključeni Wi-Fi i Bluetooth, a vi upotrebljavate Bluetooth za strujanje glazbe na zvučniku ili slušalicama, problem je možda Wi-Fi. Dakle, isključite Wi-Fi kada upotrebljavate Bluetooth i provjerite ima li razlike u problemu.
 2. Ponekad problem može stvoriti microSD kartica. Dakle, prvo provjerite je li glazba pohranjena na MicroSD kartici. Ako je odgovor da, premjestite ih u internu memoriju telefona da biste provjerili je li problem tada riješen.

Ostali problemi i rješenja

1 Kako riješiti problem odustajanja od poziva na Xperii Z2

2 Kako riješiti problem ponovnog pokretanja na Xperii z

3 Kako popraviti Xperia z Led za obavijesti ne radi Problem

4 Kako riješiti problem ispuštanja Wifi-a na Xperia z

5 Kako riješiti probleme s Wi-Fi mrežom na Xperii Z2

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found