Vodiči

Kako izvesti oznake iz web preglednika Opera

Ako ste nedavno počeli koristiti Opera, jedno od pitanja koje vjerojatno imate je kako izvesti oznake iz web preglednika Opera i premjestiti ih u drugi preglednik. Ako ste ranije koristili Mozilla Firefox ili Google Chrome, tada znate da lako možete pronaći upravitelj oznaka i izvesti oznake u HTML datoteku kako biste datoteku kasnije uvezli u Chrome ili Mozilla Firefox. Kako se ispostavilo, ova funkcija nije dostupna u Operi i nije moguće izvoziti oznake u HTML ili druge uobičajene formate. Ali, kao i u bilo kojem drugom pregledniku, rješenje možete pronaći u proširenjima Opera.

Također možete pročitati: Kako uvesti oznake u operu iz ostalih preglednika

Kako izvesti oznake iz web preglednika Opera

Ova metoda izvoza sastoji se od stvaranja HTML datoteke koja se kasnije može uvesti u drugi preglednik. Ako želite izvesti oznake i uvesti ih u Operu (na primjer, želite ponovno instalirati Windows na računalu), tada to možete učiniti na ovaj jednostavan i brz način.

Prvo morate unijeti ovu adresu „//addons.opera.com/en/“ u adresnu traku. Upišite u polje za pretraživanje „Uvoz i izvoz oznaka“ i kliknite željeno proširenje i instalirajte ga pritiskom na „Dodaj u Opera“.

Jednom instalirana, u gornjem desnom kutu preglednika nalazit će se nova ikona, a kad je pritisnete, vidjet ćete zaslon s dostupnim gumbima za uvoz i izvoz.

Pritisnite gumb „Izvezi“ i datoteka će se pojaviti kao „Oznake.html“ u mapi Opera „Preuzimanja“, a to je datoteka koju možete uvesti u bilo koji preglednik.

Ovu HTML datoteku možete lako uvesti u bilo koji preglednik. Postupak uvoza ove datoteke iz Opere jednak je u gotovo svim preglednicima i obično se može pronaći u postavkama oznaka.

Izvor slike: www.technama.com

Možete pročitati i: Kako spremiti lozinke u web preglednik Opera

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found