Vodiči

Kako popraviti iPhone zaglavljen u načinu slušalica

Neki korisnici iPhonea prijavili su neobičan problem sa svojim uređajima. Odjednom se čini da je telefon zaglavljen u načinu slušalica. Samo je pitanje zaista frustrirajuće, ali možete pokušati s nekim rješenjima. U slučaju da problem ne uspijete riješiti sami, uvijek možete kontaktirati Apple ili posjetiti jednu od njihovih trgovina. No, prije nego što to učinite, pogledajmo što možete učiniti da popravite iPhone zaglavljen u načinu slušalica. Kao što znate, uvijek dijelimo što je moguće više rješenja za razne probleme, poput problema s Wi-Fi vezom, svih vrsta poruka o pogreškama, iTunes Store, da nabrojimo samo neka. I ovaj ćemo put učiniti isto i nadamo se da će vam jedno od rješenja uspjeti.

Također pogledajte: Kako popraviti zvuk na iPhoneu

Načini popravljanja iPhonea zaglavljenog u načinu slušalica

iPhone je zaglavio slušalice

Rješenje br. 1: Očistite priključak za slušalice

Čačkalicom ili iglom možete ukloniti prašinu ili prljavštinu s priključka za slušalice. Iako mislite da je savršeno čist, možete biti šokirani kad vidite količinu nečistoće koja se može nalaziti unutar njega. Budite oprezni i radite to nježno.

Rješenje br. 2: Priključite i odspojite slušalice nekoliko puta

Još jedno rješenje koje može riješiti ovaj neugodni problem također je vrlo jednostavno. Koristite slušalice. Priključite ih u uređaj, odspojite i ponovite postupak nekoliko puta.

Također možete pokušati pojačati ili smanjiti glasnoću dok priključujete slušalice. Ako se problem i dalje pojavljuje, isprobajte ovu metodu s drugim slušalicama, ali svakako koristite izvornu. Mnogi dodaci trećih strana koji nisu kompatibilni s iPhoneom mogu donijeti određene probleme, uključujući ovaj.

relayrides.flywheelsites.com

Rješenje br.3: Ponovo pokrenite iPhone

Ponovno pokretanje iPhonea može vam pomoći u mnogim situacijama, zbog čega je jedno od ponuđenih rješenja. Pritisnite i držite gumb za spavanje / buđenje, a kad se pojavi crveni klizač, povucite ga i isključite iPhone. Pritisnite i držite gumb za spavanje / buđenje da biste uključili telefon.

support.apple.com

Ako iz nekog razloga ne možete ponovno pokrenuti iPhone i ne vidite klizač, možete izvršiti soft reset. Neće izbrisati nijedan vaš podatak. Da biste izvršili soft reset, slijedite korake u nastavku:

 • Pritisnite i držite tipku za spavanje / buđenje i gumb Početna, istovremeno
 • Držite obje tipke najmanje 10 ili dok ne vidite Appleov logotip.

support.apple.com

Rješenje br.4: Pustite pjesmu

Pustite pjesmu dok ne završi. Telefon će se zaključati prije nego što pjesma završi, a nakon što se zaključa, priključite originalne slušalice u svoj iPhone. Sada otključajte telefon i zaustavite pjesmu. Zatim pravilno iskopčajte slušalice. Mnogi su korisnici rekli da je ovom metodom iPhone riješen zaglavljen u problemu s načinom slušalica.

Rješenje br. 5: Upotrijebite Bluetooth zvučnik

Korištenje kompatibilnog Bluetooth zvučnika možda vam odgovara. Pokušajte upariti iPhone sa zvučnikom i pustiti pjesmu. Dok slušate glazbu pomoću Bluetooth zvučnika, isključite Bluetooth, ali nemojte odmah zaustaviti pjesmu na iPhoneu. Mnogi su korisnici rekli da je problem nakon što su to učinili nestao. Pokušati!

Možete pročitati i: Kako popraviti da iPhone / iPad neće preuzimati niti ažurirati aplikacije

Rješenje br.6: Upotrijebite gumb za uključivanje / isključivanje

U načinu zaključavanja priključite originalne Apple slušalice u iPhone rupu. Sada pritisnite i držite tipku za napajanje nekoliko sekundi dok ne vidite crveni klizač "klizanje za isključivanje". Zatim polako izvadite slušalice i na zaslonu dodirnite "Odustani". To može riješiti problem.

Rješenje br.7: Ažurirajte iOS

Možda se čini da je problem hardverski, ali često sve što trebate jest ažurirati iOS, a najjednostavniji način je bežično ažuriranje. Spojite uređaj na izvor napajanja i Wi-Fi mrežu. Zatim idite na Postavke, Općenito i kliknite Ažuriranje softvera. Dodirnite Preuzmi i instaliraj ili Instaliraj odmah.

Rješenje br.8: Resetirajte sve postavke

Izvođenjem ovog koraka postavke vašeg iPhonea vratit će se na tvorničke postavke, ali vaši se podaci neće izbrisati. Idite na Postavke> Općenito> Poništi> Poništi sve postavke. Dodirnite Poništi sve postavke da biste potvrdili svoju radnju.

Rješenje br.9: Izbrišite sav sadržaj i postavke

Ako prethodno rješenje nije popravilo vaš iPhone, pokušajte izbrisati sav sadržaj i postavke. Za razliku od prethodne metode, ovaj će na vašem iPhoneu izbrisati sve (kao što mu i samo ime kaže), od aplikacija do osobnih datoteka i postavki. Dakle, prva stvar koju biste trebali napraviti je sigurnosna kopija podataka. Kada to učinite, slijedite korake u nastavku za brisanje iPhonea:

 • Idite na Postavke> Općenito> Poništi> Izbriši sav sadržaj i postavke
 • Unesite šifru
 • Dodirnite Izbriši iPhone
 • Kada se završi brisanje vašeg iPhonea, postavite uređaj kao novi.

Rješenje br.10: Vratite iPhone na tvorničke postavke pomoću iTunesa

Ako se čini da ništa ne funkcionira, postoji još jedna stvar koju biste trebali isprobati prije odlaska u Apple Store. IPhone možete vratiti na tvorničke postavke pomoću iTunesa. Prije nego što započnete, provjerite imate li najnoviju verziju iTunesa na Mac / PC-u.

 • Spojite iPhone na Mac / PC pomoću munjevitog kabela
 • Otvorite iTunes softver
 • Na kartici sažetka kliknite Vrati
 • iTunes će prvo preuzeti firmware
 • Neka se postupak obnavljanja dovrši
 • Nakon završetka postavite iPhone kao novi uređaj.

Naveli smo najučinkovitija rješenja koja vam mogu pomoći da popravite iPhone zaglavljen u načinu slušalica. Mnogi korisnici koji su imali isti problem uspjeli su ga riješiti jednom od gore spomenutih metoda. Međutim, ako ste isprobali sva rješenja, ali i dalje imate isti problem, kontaktirajte Apple ili posjetite jednu od njihovih trgovina.

Ovi su problemi / rješenja pronađeni i učinkoviti na iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus i iPhone SE.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found