Vodiči

Kako popraviti povezivanje Samsung Galaxy S3 na WiFi, ali bez interneta

Niz Android problema koje je Technobezz eksperimentirao: wifi je povezan, ali nema interneta, svi su riješeni, poput sporog punjenja, nema Wi-Fi signala i nisu registrirani na mreži. Svi su uspješno riješeni, osim nedavnog problema koji muči neke korisnike - Android telefon se može spojiti na WIFI, ali nema internetsku vezu. Važno je riješiti ovaj problem jer često povezivanje s mrežom može brže isprazniti bateriju. Korisnica se požalila da njezin Samsung Galaxy S3 traži povezivanje s WIFI mrežom dok nije u dometu i ako je povezan ne može uspostaviti sigurnu vezu "Autentifikacija WIFI problema". Čini se da je ovo problem koji se javlja na gotovo svakom Android telefonu ili tabletu, a ne samo na Samsung Galaxy S3. Naša rješenja mogu raditi na svim Android telefonima i tabletima koji se suočavaju s tim problemom.

Postoji nekoliko rješenja za popravljanje povezivanja Androida s WIFI-jem, ali nema interneta. Za početak želim samo naglasiti da ako koristite žarišnu točku koja se nalazi u hotelima, školama i kafićima, metoda broj 3 neće raditi, jer nemate kontrolu nad usmjerivačem koji se nalazi na tim mjestima. resetirati. Inače možete resetirati vlastiti usmjerivač ako ste kod kuće.

Također pogledajte: Kako riješiti problem Samsung Galaxy S4 Wi-Fi nakon ažuriranja 4.4.2

Također pogledajte: Kako riješiti problem Wi-Fi veze na Samsung Galaxy S4

Kako popraviti Samsung Galaxy / Android spojen na WIFI, ali nema pristupa Internetu

1. način: Ponovo pokrenite telefon

Pokušajte ponovo pokrenuti telefon kako biste provjerili radi li Wi-Fi. Ako ne uspije, pokušajte izvršiti potpuno ponovno pokretanje slijedeći ove korake:

 • Povucite zaslon obavijesti na telefon i uključite način rada u zrakoplovu

 • Isključite telefon

 • Uklonite bateriju (ako vaš Android telefon ima izmjenjivu bateriju) na 3 do 5 minuta.
 • Pritisnite i držite tipku za uključivanje 1 do 2 minute bez umetanja baterije.
 • Sada ponovo umetnite bateriju i uključite Android uređaj.
 • Isključite način rada u zrakoplovu i povežite se s Wi-Fi mrežom.

Provjerite radi li sada.

2. metoda: Provjerite ima li ažuriranja softvera

Sljedeća metoda za popravak Androida može se povezati s WIFI-om, ali nijedan Internet nije provjera ažuriranja softvera za Android OS koji koristite.

Idite na:

 • Postavke
 • Pomaknite se dolje o O uređaju
 • Kliknite ažuriranje softvera ili ažuriranje sustava

Ovo je jednostavan i učinkovit način za rješavanje vašeg Android povezivanja s WiFi mrežom, ali nema problema s internetom. Također može riješiti probleme poput neprijavljenosti na mreži.

Ako ste već u toku sa svojim firmverom, prijeđite na sljedeće metode.

3. način: Resetirajte modem

Ako se pokušavate povezati s javnom žarišnom točkom, preskočite ovu metodu. Javna žarišna mjesta poput kafića neće vam dati privilegiju resetiranja usmjerivača. Još jedan jednostavan način da popravite ovu internetsku vezu na pametnom telefonu je:

 • Resetirajte modem
 • Gumb će biti na stražnjoj strani usmjerivača
 • Uobičajeno za neke usmjerivače morat ćete pritisnuti i držati gumb ili ga pritisnuti jednom.

www.howtogeek.com

Resetiranjem modema dobit ćete novu vezu za ponovno uspostavljanje mreže. U nekim slučajevima kada na istoj mreži ima puno korisnika, to može izazvati IP sukob. U većini slučajeva vi i netko drugi dijelite identičnu IP adresu. To može dovesti do povezivanja telefona s WIFI-jem, ali nećete dobiti pristup Internetu. Uz pomoć resetiranja možete riješiti ovaj problem i steći novi IP.

Metoda 4: Promjena kanala usmjerivača

Promjenom vrste WPA veze / algoritma šifriranja možete brzo riješiti ovaj problem.

Sigurnosne postavke (WPA / WPA2 PSK)

WPA-napredni standard šifriranja (AES)

Privremeni protokol integriteta ključa ili TKIP

I tako dalje.

Pristupite stražnjem uredu usmjerivača. Da biste pristupili postavkama usmjerivača, obično ih morate unijeti u URL

 • Linksys - //192.168.1.1
 • 3Com - //192.168.1.1
 • D-Link - //192.168.0.1
 • Belkin - //192.168.2.1
 • Netgear - //192.168.0.1.

Prijavite se ako ne znate lozinku i korisničko ime, nazovite svog internetskog pružatelja ... ali ...

Općenito su korisničko ime i lozinka Korisničko ime - admin, lozinka - lozinka ili korisničko ime - admin, lozinka - admin.

Kada ste prijavljeni, idite na osnovne postavke - sigurnosne postavke.

Ako je vaša zadana enkripcija bila AES, promijenite je u TKIP. Ako je to bio TKIP, promijenite ga u AES.

sbkb.cisco.com

5. metoda: Zaboravite svu Wi-Fi mrežu i dodajte je

Ponekad se problem lako riješi nakon što započnete novi rad sa svom Wi-Fi mrežom. Da biste to učinili, jednostavno zaboravite na svu Wi-Fi mrežu koja je prisutna na vašem uređaju, a zatim ih ponovo dodajte. No osigurajte da imate sve pojedinosti, poput naziva Wi-Fi mreže i njihove lozinke, jer će ti detalji biti potrebni za ponovno dodavanje mreže. Da biste zaboravili Wi-Fi mrežu:

 • Krenite prema postavkama s početnog zaslona vašeg android uređaja
 • Sljedeće dodirnite vezu, a zatim Wi-Fi.
 • Donijet će vam sav popis Wi-Fi mreže.
 • Dodirnite ih jedan po jedan da ih zaboravite.

Nakon uklanjanja svih mreža, ponovo pokrenite uređaj i počnite ih ponovno dodavati odlaskom na postavke> Wi-Fi i Wi-Fi mreža.

6. metoda: Neka WiFi ostane uključen tijekom spavanja

Sljedeća stvar koju treba učiniti je prijeći na Wi-Fi postavke na uređaju kako biste uključili 'Wi-Fi neka ostane uključen tijekom spavanja'. To će vam pomoći u slučaju da Wi-Fi neprestano pada. Da biste omogućili ovu opciju:

 • Krenite prema opciji postavki na uređaju.
 • Zatim potražite Wi-Fi i dodirnite ga.
 • Ovdje možete dobiti opciju "više" ili ikonu s tri točke u gornjem desnom dijelu, ovisno o uređaju koji koristite.
 • Kad ga dodirnete, donijet će padajući popis odakle trebate odabrati naprednu opciju.
 • U odjeljku Napredne postavke pronaći ćete "Neka Wi-Fi bude uključen tijekom spavanja", zajedno s tri opcije, Uvijek, Samo kad je priključen i Nikad.
 • Odaberite "Uvijek" da biste stalno bili povezani.

Metoda 7: Promijenite datum i vrijeme

Ako vam nijedna od tih metoda nije uspjela, ova metoda će vam pomoći, jer je jedna od najkorisnijih:

Dođite do

 • Datum i vrijeme
 • Promijenite svoju vremensku zonu na točno mjesto
 • Promijenite datum i vrijeme na sadašnji / točan datum.
 • Ponovo pokrenite modem

Sva su ova rješenja primjenjiva u svim varijantama Androida i Samsung telefona i tableta. Dakle, bez obzira držite li bilo koji Samsung Galaxy Note, Galaxy S3, Galaxy S4, Galaxy S6, S6 Edge, S7 ili S7 Edge, LG ili bilo koji drugi uređaj, ova rješenja pomoći će vam da riješite problem.

Ako ništa ne uspije, obratite se servisu. Ako je vaš uređaj još uvijek u jamstvu, kontaktirajte trgovinu u kojoj ste ga kupili ili svog mobilnog operatera.

Kako popraviti vezu s Wi-Fi mrežom, ali bez interneta na Windowsima

Ako ste korisnik sustava Windows, a vaše je računalo povezano na WiFi, ali nema interneta, niste jedini. Ovaj se problem može pojaviti na svim verzijama sustava Windows, uključujući Windows 7, Windows 8 i Windows 10. Kada pogledate ikonu Wi-Fi u lijevom donjem kutu, pokazat će da ste povezani s wifi mrežom, ali ako je pokušajte otvoriti stranicu u pregledniku, primijetit ćete da nemate internet. Evo nekoliko stvari koje treba isprobati.

1. način: Isključite i ponovo uključite Wi-Fi

Najbolji način za započinjanje rješavanja problema je isključivanjem Wi-Fija, pričekajte neko vrijeme, a zatim ga ponovno uključite. Da biste to učinili, kliknite ikonu Wi-Fi koja se nalazi u donjem desnom kutu zaslona. Zatim kliknite mrežu s kojom ste povezani. Wi-Fi će se isključiti. Pričekajte minutu, a zatim još jednom kliknite svoju mrežu. Nakon što je Wi-Fi uključen, pokušajte otvoriti stranicu u pregledniku.

2. metoda: Način leta

Jednako kao i način rada u zrakoplovu može učiniti čuda na vašem Android telefonu ili tabletu i riješiti probleme s Wi-Fi mrežom, način rada u zrakoplovu to može učiniti i na sustavu Windows. Ono što trebate učiniti je omogućiti način leta, pričekati 15-20 sekundi i ponovno ga isključiti. Da biste to učinili, kliknite ikonu Wi-Fi u donjem desnom kutu. Zatim kliknite Način leta. Kada to učinite, Wi-Fi će se isključiti. Nakon nekoliko sekundi ponovno kliknite Način leta da biste ga isključili. Uključit će se i Wi-Fi.

3. način: Ponovo pokrenite računalo

Znate da se, kada koristite računalo, može dogoditi mnoštvo neobičnih problema. Problem obično započinjemo s ponovnim pokretanjem. Upravo to biste trebali isprobati ako nemate pristup internetu. Kliknite gumb Start. Zatim kliknite Napajanje i kliknite Ponovo pokreni.

4. metoda: Ponovo pokrenite usmjerivač

Ako se pokušavate povezati s kućnom wi-fi mrežom, a nemate pristup internetu, ponovno pokrenite usmjerivač. Nemojte preskočiti ovo rješenje jer se pokazalo vrlo učinkovitim za mnoge korisnike. Isključite usmjerivač iz električne utičnice, pričekajte minutu, a zatim ga ponovno uključite.

5. način: Obratite se svojem davatelju internetskih usluga

Prije nego što nastavite, obratite se svojem davatelju internetskih usluga, posebno ako svi članovi kućanstva imaju isti problem kao i vi. Možda postoji problem na mreži ili trenutno nešto popravljaju.

6. način: Očistite privremenu mapu sustava Windows

Nekim je korisnicima problem riješilo čišćenje privremene mape Windows. Imajte na umu da nakon što otvorite mapu Temp, nećete moći izbrisati datoteke i mape koje su trenutno u upotrebi. Prati ove korake:

 • Kliknite Start ili okvir za pretraživanje
 • Upišite ovo u okvir za pretraživanje% temp%
 • Odaberite Privremena mapa
 • Kada se mapa otvori, odaberite datoteke i mape u njoj, desnom tipkom miša kliknite mišem, a zatim Izbriši

Kao što smo spomenuli, ako su datoteke ili mape trenutno u upotrebi, nećete ih moći izbrisati. Pojavit će se poruka u kojoj se kaže "Akcija se ne može dovršiti". Kliknite Preskoči ili Odustani.

6. metoda: Onemogućite mrežni uređaj i omogućite ga ponovo

Korisnici koji su prijavili problem s Wi-Fi vezom, ali nijedan Internet riješili su problem onemogućivanjem mrežnog uređaja i ponovnim omogućavanjem. Evo što trebate učiniti:

 • Desni klik na ikonu Wi-Fi u donjem desnom kutu
 • Odaberite Otvori centar za mrežu i dijeljenje
 • Zatim kliknite Promijeni postavke adaptera
 • Kliknite Onemogući ovaj mrežni uređaj
 • Uređaj će biti onemogućen
 • Čekaj malo
 • Zatim kliknite Omogući ovaj mrežni uređaj

Metoda 7: naredbeni redak

Još uvijek nemate pristup internetu? Slijedite korake u nastavku:

 • Upišite Command Prompt u okvir za pretraživanje sustava Windows
 • Kad se otvori prozor, upišite ipconfig / release i pritisnite enter
 • Zatim upišite ipconfig / renew i pritisnite enter

Metoda 7: Ažurirajte firmver usmjerivača

Ako ste povezani s kućnom wifi mrežom, ali nema interneta, ažurirajte firmver usmjerivača na glavnom kućnom računalu. Prvo morate vidjeti model i broj usmjerivača. Obično je napisan na kutiji usmjerivača ili na usmjerivaču (na stražnjoj ili donjoj strani). Ako imate priručnik, tamo ćete pronaći model i broj. Sljedeće što treba učiniti je posjetiti službeno web mjesto proizvođača. Pronaći ćete odjeljak za preuzimanje ili odjeljak u kojem su navedeni modeli. Pronađite model i broj usmjerivača, preuzmite i instalirajte firmver.

Izvor: d-link

Ovi su problemi i rješenja pronađeni i učinkoviti u svim verzijama sustava Windows, uključujući Windows 7, Windows 8 i Windows 10. Ako ste isprobali ovdje navedena rješenja, a čini se da ništa ne radi, možda postoji problem s usmjerivačem (ako problem se javlja na drugim uređajima, a ne samo na vašem Windows sustavu). Ako usmjerivač dobro funkcionira, obratite se trgovini u kojoj ste kupili računalo.

Morate pročitati: Kako popraviti Samsung Galaxy koji nije registriran na mreži

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found