Vodiči

Saznajte kako napraviti sigurnosnu kopiju Maca na iCloudu

Ako želite sigurnosne kopije podataka s računala Mac na vanjskom pogonu, najlakši i najučinkovitiji način je pomoću Time Machine-a. Međutim, ne biste se trebali oslanjati samo na jednu sigurnosnu kopiju. Preporučuje se imati najmanje dvije različite vrste sigurnosnih kopija: na vanjski pogon i internetsku pohranu. Apple ima vlastiti internetski servis za pohranu, nazvan iCloud. To je Appleova usluga pohrane i sinkronizacije u oblaku. iCloud može automatski sigurnosno kopirati vaše podatke svaki put kad je vaš uređaj povezan s Internetom. Evo kako sigurnosno kopirati Mac na iCloud.

Također pogledajte: Kako bežično dijeliti fotografije s iPhonea na Mac

Kako izraditi sigurnosnu kopiju Maca na iCloudu

Postavite iCloud

Prije postavljanja iClouda na Mac potreban vam je Apple ID. Također se pobrinite da vaš Mac koristi macOS X 10.7.2 ili noviji. Da biste postavili iCloud, kliknite izbornik Apple  u gornjem lijevom kutu zaslona i kliknite Postavke sustava. Kada se pojavi okno System Preferences (Postavke sustava), pronađite iCloud i kliknite ga.

Unesite Apple ID

Ako se prije niste prijavili za iCloud, morate unijeti svoj Apple ID i njegovu lozinku. Zatim kliknite Prijavi se. Nemate Apple ID? Jednostavno ga možete stvoriti odabirom Stvori Apple ID i ispuniti sve potrebne podatke.

Upravljanje pohranom

Nakon uspješne prijave na iCloud dobit ćete 5 GB iCloud prostora besplatno. Označavanjem popisa podataka u oknu iCloud možete razvrstati određene datoteke kako bi stale na vašu pohranu iCloud od 5 GB.

Plan nadogradnje

Ako ne uspijete upravljati pohranom jer imate previše važnih datoteka da stane na iCloud, možete nadograditi iCloud plan pohrane na 50 GB (0,99 USD mjesečno), 500 GB (2,99 USD mjesečno) ili 1 TB (29,90 USD mjesečno). Da biste nadogradili iCloud plan, kliknite "Upravljanje ..." na dnu okna iCloud. U gornjem desnom kutu kliknite Kupi više prostora za pohranu i odaberite plan koji želite.

iCloud Drive

Ako imate druge Apple uređaje, kao što su iPhone, iPad itd., Možete omogućiti značajku iCloud Drive. Ova značajka omogućuje vam pristup podacima na Apple uređajima. Na primjer, možete s Mac-a pristupiti fotografijama, iBooksima, aplikacijama i igrama koje pohranjujete na iPhone. No, provjerite je li vaša iCloud pohrana dovoljno velika da spremi sve podatke sa svih vaših Apple uređaja jer će se oni međusobno automatski sinkronizirati.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found