Vodiči

Kako vratiti iPhone 4S na tvorničke postavke pomoću iTunesa

Brojni problemi s iPhoneom zahtijevaju da korisnici vrate svoje iPhone na tvorničke postavke. To znači da će se vaš telefon vratiti u prvobitno stanje kad ste ga otpakirali. Morate stvoriti sigurnosnu kopiju svih važnih podataka i datoteka na telefonu prije nego što nastavite s vraćanjem telefona. Nakon što vratite svoj iPhone 4S, sve će se aplikacije i podaci trećih strana izbrisati s vašeg uređaja, ostavljajući vam čisti softver za početak ispočetka. Problemi koje stvara oštećeni softver ili prevare neovisnih aplikacija mogu se riješiti uz pomoć vraćanja. Za ovaj je korak potrebno računalo. Ako nemate računalo, slijedite drugu metodu za vraćanje uređaja.

  • Obavezno instalirajte najnoviju verziju iTunesa na računalu.
  • Uklonite SIM i SD karticu s telefona.
  • Pokrenite iTunes na računalu, a zatim spojite svoj iPhone 4S na njega uz pomoć USB veze.
  • Ime vašeg iPhonea prikazat će se u gornjem desnom kutu iTunesa. Kliknite na nju, a zatim na karticu Sažetak.
  • Imate mogućnost izbora sigurnosne kopije iPhonea 4S na iCloud ili iTunes. Ovisno o programu koji vam odgovara, odaberite opciju na kojoj želite napraviti sigurnosnu kopiju uređaja, a zatim kliknite na "Izradi sigurnosnu kopiju odmah".
  • Napomena: Neodgovarajući telefon može imati problema s ovim korakom i možda nećete moći stvoriti sigurnosnu kopiju za svoj uređaj prije vraćanja telefona.
  • Kliknite gumb koji kaže Restore iPhone
  • Vidjet ćete skočni okvir koji vas upozorava da će svi vaši podaci biti izbrisani i želite li stvarno nastaviti s vraćanjem ili ne. Kliknite još jednom Restore da biste pokrenuli postupak.

Traka napretka će vam reći kada je postupak dovršen. Kada završite, primijetit ćete poruku na zaslonu iPhonea koja kaže "Pomaknite se za postavljanje". Dovršite postupak postavljanja u kojem ćete vidjeti opciju za vraćanje datoteka koje ste sigurnosno kopirali na iTunes ili iCloud. Dovršite postavljanje i provjerite je li problem s kojim ste se suočili riješen.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found