Vodiči

Kako popraviti zaslon Galaxy Note 4 nakon telefonskog poziva ostaje crn

Galaxy Note 4 je bez sumnje jedan od najboljih pametnih telefona u naše vrijeme, ali kao i drugi pametni telefoni i korisnici se suočavaju s problemima s ovom slušalicom. Pregrijavanje, problemi sa SD karticom vrlo su česti s kojima se susreće veliki broj korisnika Note 4. Drugi je problem sa zaslonom koji korisnicima zadaje puno problema. Zaslon Galaxy Note 4 ostaje crn nakon telefonskih poziva. S telefonom se ništa ne može učiniti dok se ne isključi i ponovno uključi. Za neke korisnike taj se problem događa nakon svakog poziva.

Također pogledajte- Kako poboljšati vijek trajanja baterije Galaxy Note 4

Razlog zaslona bilješke 4 ostaje taman nakon izdavanja poziva

Senzor blizine vašeg Galaxy Note 4 najvjerojatnije je glavni razlog ovog problema. Napomena 4 koristi senzor tijekom poziva kako bi provjerio položaj vašeg lica. Ako je vaše lice blizu telefona, zaslon ne svijetli neprekidno dok ste u pozivu. Ali ako je senzor blizine blokiran ili prekriven, može se dogoditi da vaš telefon ostane u stanju "pozivanja" iako ste odgodili telefon.

Dakle, prva stvar koju treba provjeriti je li senzor blizine vaše Note 4 nečim prekriven ili blokiran. Senzor će se naći uz komadić uha. Dakle, stvari koje trebate provjeriti su:

  • Ima li nečistoće ili prašine ispred senzora?
  • A ako koristite bilo koji zaštitnik zaslona, ​​pokriva li onda senzor i ne dopušta li mu da radi ispravno?

Koraci za rješavanje problema s tamnim zaslonom Note 4 nakon poziva

Ako je senzor blizine pokriven, morate ga očistiti kako biste ispravno radili, ali ako to nije problem, morate provjeriti vrijednosti senzora blizine odlaskom na servisni meni vaše bilješke 4.

> Otvorite telefonsku aplikaciju u Galaxy Note 4

> Upišite kod * # 0 * #

> Dodirnite "Senzor" u servisnom izborniku

> Drugo polje naziva se "Senzor blizine"

> 10-15 trebala bi biti vrijednost "ADC" kako bi senzor blizine vašeg Galaxy Note 4 ispravno radio. Ako je vrijednost blizu 50, to znači da postoji problem s prašinom.

> Vrijednost u "Blizini" trebala bi biti "0".

Ako vidite da je problem prašina, tada je morate očistiti. Upuhnite malo zraka u senzor, prašina će izaći i senzor blizine će možda početi ispravno raditi.

Pored ovog zaslona Galaxy Note 4 i dalje ostaje problem crne boje, još jedno uobičajeno pitanje vezano uz zaslon s kojim se korisnici suočavaju je zaostajanje zaslona. Ovaj se problem javlja tijekom tipkanja na tipkovnici, prilikom pokušaja vraćanja na početni zaslon i prebacivanja između aplikacija itd.

Da biste riješili taj problem, idite na Postavke> O uređaju> i dodirnite Broj izrade. Ne zaboravite da ovu opciju trebate dodirnuti sedam puta. Vratite se na Postavke i sada biste trebali vidjeti opciju nazvanu "Opcije za programere". Dodirnite je i sada možete postaviti Prijelaznu ljestvicu animacije, Ljestvicu trajanja animatora i Ljestvicu animacije prozora na 0,5 ili 0 od 1.

Ne morate se pridržavati TouchWiz-a jer je velik broj korisnika Note 4 otkrio da je Samsung korisničko sučelje (UI) razlog zaostalog problema. Možete upotrijebiti drugi pokretač (na primjer pokretač Nova) i provjeriti radi li bolje.

Također možete provjeriti ima li ažuriranja koja je izdao Samsung tako da odete na Postavke> O uređaju> Ažuriranja softvera> Ažuriraj sada.

Ako se suočite s bilo kojim drugim problemima s Galaxy Note 4, posjetite našu web stranicu, ovdje su navedena gotovo sva rješenja.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found