Vodiči

Postavite pozadine na dvostruki monitor u sustavu Windows 10

Postoje dvije vrste korisnika računala, jedan koji voli zadržati istu pozadinu radne površine dulje vrijeme i drugi koji više voli često mijenjati pozadinu radne površine. U sustavu Windows 8 korisnici su imali jednostavnu mogućnost postavljanja različitih pozadina radne površine na dvostrukim monitorima. Naprotiv, u sustavu Windows 10 ta je opcija skrivena. Ali to ne znači da korisnik to ne može dohvatiti. Svaki korisnik zadržava pozadinu radne površine prema svojim željama i fantazijama, stoga je promjena nužna.

Kao što je rečeno, nije raketna znanost postići da dualni monitor postavi pozadinu na sustavu Windows 10. Kad rad zahtijeva dvostruki zaslon, vitalno je postizanje motivacije kroz okolinu. I to započinje s radnom površinom koja korisnika drži angažiranim za rad. Ovo je nekoliko koraka koji mogu dovesti korisnika do omiljenih pozadina radne površine.

Rješenje 1

Korak 1 - Budući da ne postoji opcija za samo posjet i dobiti pozadinu prilagođenu s nekoliko klikova, slijedite ove. Započnite pritiskom tipki Windows + R zajedno, a to će vas pitati s izbornikom Pokreni.

Korak 2 - Sada upišite sljedeće ključne riječi

Kontrola / naziv Microsoft. Personalizacija / stranica stranice Pozadina

img.wonderhowto.com

Korak 3 - Pritisnite tipku za unos. Sada će se postavke ‘Pozadina radne površine’ otvoriti na vašoj radnoj površini u novom prozoru.

in.pcmag.com

4. korak - Kliknite na odabranu sliku za pozadinu i kliknite desni klik na nju. Sada će se pojaviti upit u kojem monitoru želite postaviti odabranu sliku kao pozadinu.

img.wonderhowto.com

Rješenje 2

Korak 1U početku kopirajte dvije slike koje želite postaviti kao pozadinu vašeg dualnog monitora u mapu

         C: \ Windows \ Web \ Pozadina \ Windows

Sada bi netko trebao imati pristup administratorskim pravima koja će vlasnik računala morati izmijeniti u mapi.

Korak 2 -Objavite prethodni korak, odaberite obje slike i pritisnite desni klik na jednu od slika. Odaberite opcijuPostavi kao pozadinu.

guidingtech.com

Korak 3 -Prije nego što se slike postave kao pozadina radne površine, bit će spremljene

% USERPROFILE% \ AppData \ Roaming \ Microsoft \ Windows \ Themes. Ove dvije slike bit će spremljene kao datoteke s imenom Transcoded_000 i Transcoded_001. Korisnikov dvostruki monitor sada ima zasebne pozadine radne površine po izboru.

guidingtech.com

Sada, ako korisnik želi zamijeniti slike s jednog monitora na drugi. U tom slučaju treba samo promijeniti posljednje znamenke imena datoteka, od Transcoded_000 do 1 i Transcoded _001 do 0I na kraju, da biste vidjeli promjene na radnoj površini, jednostavno se odjavite iz prozora i prijavite se i promjene su implementirane.

Sada će korisnik njegovati različite pozadine za svaki monitor 10 prozora prema vlastitom izboru. Suprotno sustavu Windows 10, Windows 8 je imao personaliziranu opciju, ali ovdje se čini da su ista i neke druge opcije izgubljene. Iako su samo skriveni, a pravim postupkom, ista se značajka može implementirati i u Windows 10 sučelje. Microsoft je upravo poboljšao značajke kako bi korisniku pružio najbolje iskustvo sa sustavom Windows 10.

Također možete pročitati: Najbolja računala za uređivanje fotografija

Kredit za fotografiju: windows.microsoft.com

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found