Vodiči

Kako popraviti slomljeni gumb za zaključavanje iPhonea

Gumb smješten na vrhu iPhonea obično se naziva različitim imenima kao što su gumb za zaključavanje, gumb za uključivanje, gumb za spavanje i još mnogo toga. Ovaj se gumb koristi za gotovo sve, počevši od isključivanja telefona, slanja u stanje mirovanja i snimanja zaslona. Tako situacija postaje vrlo neugodna kada se gumb za uključivanje iPhonea zaglavi, pokvari ili ne radi. Ovo je najčešći problem s kojim su suočeni vlasnici iPhonea 4, a neki su korisnici također podnijeli žalbu protiv Applea. Međutim, otkriveno je da ovaj problem stvara mehanizam savitljivog kabela pričvršćen na gumb za napajanje iPhonea 4. Dobra stvar je da ako ste vlasnik iPhonea 5 s oštećenim gumbom za napajanje i kupili ste ga prije 2014. godine, imate pravo na besplatnu zamjenu jer je ovu vijest Apple potvrdio u travnju 2014. No, niti jedan drugi model osim iPhone 5 bit će zamijenjen besplatno.

U svakom slučaju, ako je vaš iPhone 4s gumb za napajanje zapeo ili iPhone gumb za napajanje ne radi, evo načina za rješavanje situacija.

U slučaju da se suočavate s problemima sa zaslonom iPhone 6 koji se neće uključiti, kliknite ovdje da biste riješili problem.

Također pogledajte - Kako popraviti iPhone 5 ne može primati i upućivati ​​pozive

Načini za rješavanje problema s gumbom za zaključavanje iPhonea:

Metoda 1:

Prva stvar koju biste mogli učiniti da riješite problem zaglavljenog gumba za uključivanje iPhonea je da telefon odnesete u Apple trgovinu. Ako se pokvari iPhone ili gumb za uključivanje ili isključivanje ili gumb za zaključavanje, iPhone treba odnijeti tehničarima, jer je to potpuno hardverski problem. Ako ste još uvijek u jamstvenom razdoblju, možete dobiti besplatni popravak gumba, no u slučaju da je jamstveno razdoblje isteklo, to će vas koštati.

izvor slike- www.ifixit.com

Međutim, neke od vas možda neće zanimati trošenje novca na popravak gumba. U takvim slučajevima, Uradi sam (Uradi sam) opcija je da se gumb ponovno pokrene. Ali prođite kroz ovaj korak samo ako imate stručnost u rukovanju hardverskim dijelovima i ako ste povjerljivi. U suprotnom, ako nešto pođe po zlu, to će vas koštati još više novca zajedno s poništenjem jamstvenog razdoblja.

Metoda 2:

Postoji još jedan način za rješavanje situacije kada vaš iPhone gumb za uključivanje ne radi. Ovo je softversko rješenje u kojem iPhone možete rukovati baš kao i prije pomoću pokvarenog gumba za buđenje iPhonea. Ovaj postupak zahtijeva da korisnici iPhonea omoguće opciju "Pomoćni dodir" za isključivanje, zaključavanje ili obavljanje drugih poslova bez dodirivanja napajanja. dugme. Slijedite korak po korak kako biste aktivirali ovu opciju "Pomoćni dodir".

izvor slike-www.macworld.co.uk

  • Na početnom zaslonu iPhonea idite na postavke> općenito> Pristupačnost.
  • Pomaknite se prema dolje da biste dobili opciju "Pomoćni dodir" u odjeljku Pristupačnost. Nakon što dobijete opciju, prebacite prekidač pored nje da postane zelena. Ova je opcija sada uključena.
  • Kad na iPhoneu omogućite pomoćni dodir, na zaslonu će se pojaviti mali kvadrat tamne boje s bijelim krugom u njemu. Povlačenjem ovaj kvadrat mogao bi se postaviti bilo gdje.
  • Sada dodirnite taj mali kvadrat i vidjet ćete izbornik Pomoćni dodir. Izbornik će sadržavati četiri različite opcije, a to su: Uređaj, Početna, omiljeni i Siri / Glasovna kontrola.
  • Dodirnite ‘uređaj’ nakon čega slijedi ‘Zaključani zaslon’ i zaslon iPhonea bit će zaključan.

Također, možete isključiti uređaj pomoću ove pomoćne dodirne značajke kada je vaš iPhone gumb za uključivanje negdje zapeo.

  • Da biste to učinili, kliknite još jednom malu sivu kvadratnu ikonu i dodirnite opciju ‘Uređaj’ kao i prije.
  • Zatim dodirnite i držite ‘zaključani zaslon’ nekoliko sekundi da biste vidjeli zaslon za isključivanje.
  • Mali klizač ovog zaslona isključit će iPhone. Podsjećamo vas da, iako iPhone možete isključiti pomoću oštećenog napajanja ili gumba za zaključavanje, uključivanje uređaja nije moguće dok iPhone ne povežete s prijenosnim računalom, računalom ili glavnim adapterom.

Dakle, iako se suočavate s problemima s gumbom za zaključavanje / uključivanje ili mirovanje na vašem iPhoneu, i dalje možete u potpunosti iskoristiti svoj iPhone slijedeći softverska rješenja. Ali u slučaju da je vaš model stvarno star, dobro je zamijeniti uređaj novim.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found