Vodiči

Kako riješiti problem Androida "Ok Google" koji ne radi

Na Googleu možete pretraživati ​​bilo što samo govoreći. "Ok Google" naredba je glasovnog pretraživanja za početak. Ali ponekad zbog različitih razloga ova naredba možda neće raditi ispravno na vašem Android telefonu. Mnogi su se korisnici žalili da Android "Ok Google" ne radi, a ovaj ćemo članak podijeliti s rješenjima kako biste problem mogli riješiti s lakoćom, a glasovno pretraživanje ponovno će raditi kao šarm.

Vidi također: Mane i prednosti LG G3

Koraci za popravljanje Androida "Ok Google" ne radi

Rješenje br.1:

Glasovno pretraživanje podržava samo američki engleski jezik i osim njega ne može razumjeti niti jedan drugi jezik. Stoga pripazite da je engleski (SAD) postavljen kao jezik na vašem Android telefonu. Bolje je prvo provjeriti postavke jezika ako vaš Android "Ok Google" ne radi. Da biste to učinili, idite na Postavke> Jezik i unos.

Rješenje br.2:

Druga stvar koju biste trebali učiniti je onemogućiti aplikacije u postavkama pristupačnosti, poput KingRoot, AppLock itd. Idite do Postavke, pomaknite se prema dolje i dodirnite Pristupačnost. Na vrhu zaslona vidjet ćete te aplikacije. Dodirnite aplikaciju i isključite je.

Rješenje br.3:

Drugi razlog koji može zaustaviti odgovor "Ok Google" može biti problem s mikrofonom. Jednom kada otvorite aplikaciju Google i izgovorite "Ok Google" ili utipkate mikrofon, primijetit ćete ikonu mikrofona koja bi trebala izgledati podebljano, bez isprekidanih linija. Ako to nije slučaj, mikrofon je možda prljav, pa biste ga trebali pažljivo očistiti pribadačom.

Rješenje br.4:

Ažurirajte aplikaciju Google. Morate biti sigurni da imate najnoviju verziju aplikacije Google. Otvorite Google Play, dodirnite tri vodoravne crte da biste otvorili izbornik i dodirnite "Moje aplikacije i igre". Tamo ćete vidjeti sve aplikacije, pronaći Google, a ako postoji nova verzija, dodirnite Ažuriraj.

Rješenje br.5:

Ako držite razne aplikacije u pozadini, ova značajka možda neće raditi ispravno. Ako pozadinske aplikacije stvaraju šum, mikrofon se zbunjuje između vašeg glasa i pozadinskog zvuka što rezultira nikakvim odgovorima. Zatvorite aplikacije koje rade u pozadini.

Izvor slike - www.androidpolice.com

Rješenje br.6:

Ažurirani jezični paket vrlo je važna točka kako bi ova značajka ispravno radila. Iako je jezik postavljen na američki engleski, ali ako se jezični paket ne ažurira, ova značajka neće raditi. Jezični paket možete ažurirati zaglavljem Postavke jezika za glasovno pretraživanje> Prepoznavanje govora izvan mreže> Engleski (SAD)> Dostupno ažuriranje.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found