Vodiči

Kako riješiti probleme s kašnjenjem Nexusa 5

Nakon što neko vrijeme upotrebljavate bilo koji pametni telefon, primijetit ćete da nakon nekog vremena radi nešto sporije nego što je bilo prije, a možda ćete imati problema s kašnjenjem. To je slučaj sa svim telefonima vani, uključujući Nexus 5. Ponekad je razlog sporih performansi vašeg telefona aplikacija ili činjenica da vaš uređaj nije ažuran ili zato što je vaša pohrana gotovo puna. U ovom ćemo članku podijeliti nekoliko savjeta koji će vam pokazati kako riješiti probleme s kašnjenjem Nexusa 5.

Također možete pročitati: Kako sakriti ikone aplikacija na Google Nexusu 5

Načini za rješavanje problema sa zaostajanjem Nexusa 5

www.anandtech.com

Rješenje br. 1: Ponovo pokrenite uređaj

U mnogim situacijama, posebno kada se pojave problemi s zakašnjenjem, jednostavno rješavanje problema može riješiti problem. Ovdje trebate pritisnuti i držati tipku za uključivanje / isključivanje, a nakon što vidite izbornik na zaslonu, dodirnite Restart.

Rješenje br. 2: Koraci koje treba poduzeti kada aplikacija uzrokuje problem

Mnogi su korisnici primijetili da se njihov Nexus 5 usporava nakon što se otvore i počnu koristiti određenu aplikaciju. Kada se aplikacija loše ponaša i uzrokuje problem, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti da biste riješili problem.

  • Prvo provjerite je li aplikacija ažurirana. Idite u Trgovinu Play, dodirnite tri vodoravne crte da biste otvorili izbornik, a zatim kliknite Moje aplikacije i igre. U odjeljku "Instalirano" koje aplikacije treba ažurirati i kliknite "Ažuriraj sve".
  • Brisanje predmemorije za aplikaciju može riješiti problem. Dođite do Postavke i dodirnite Aplikacije. Pronađite karticu koja neobično djeluje na kartici "Sve", dodirnite je i kliknite na Izbriši predmemoriju.
  • Ako brisanje predmemorije nije riješilo problem, obrišite podatke aplikacije. Ponovno idite na Postavke> Aplikacije, odaberite aplikaciju, dodirnite Pohrana, a zatim kliknite Obriši podatke.

Ako ovih nekoliko koraka ne riješi problem, deinstalirajte aplikaciju.

Rješenje br.3: Zatvorite programe koje trenutno ne upotrebljavate

Svi imamo istu naviku. U jednom trenutku otvorimo tone aplikacija i jednostavno im dopustimo da pokreću procese u pozadini, a činjenica da se mnoštvo aplikacija izvodi definitivno će usporiti vaš uređaj i uzrokovat će probleme sa zaostajanjem Nexusa 5. Da biste zatvorili aplikacije koje vam trenutno nisu potrebne, idite na Postavke, dodirnite Aplikacije i prođite kroz aplikacije. Kliknite svaku koju želite zatvoriti, dodirnite je i dodirnite Prisilno zaustavi.

Rješenje br.4: Očistite malo prostora na Nexusu 5

Jedan od razloga zašto se uređaj može usporiti je taj što je ako je interna pohrana na njemu puna ili gotovo puna. Da biste vidjeli dostupnu pohranu, idite na Postavke i dodirnite Pohrana. Nekoliko je stvari koje možete učiniti kako biste oslobodili malo prostora. Možete izbrisati datoteke koje ste sigurnosno kopirali, poput fotografija i videozapisa. Očistite predmemoriju i podatke aplikacije i deinstalirajte aplikacije koje ne upotrebljavate.

Rješenje br. 5: Provjerite je li softver ažuran

Nova verzija softvera može donijeti širok spektar poboljšanja i može vam pomoći da riješite problem. Osim toga, najvjerojatnije će donijeti nekoliko novih značajki, ali što je najvažnije poboljšat će performanse vašeg uređaja. Da biste vidjeli je li dostupno ažuriranje, idite na Postavke, pomaknite se prema dolje i dodirnite O telefonu> Ažuriranja sustava, a zatim dodirnite Provjeri ima li ažuriranja. Ako je dostupno ažuriranje, dodirnite Instaliraj.

Rješenje br.6: Vratite uređaj na tvorničke postavke

Ako gore navedena rješenja nisu riješila problem, možete ga pokušati riješiti vraćanjem uređaja na tvorničke postavke. Prvi korak je izrada sigurnosne kopije podataka. Zatim idite na Postavke> Sigurnosna kopija i ostalo> Vraćanje tvorničkih podataka i dodirnite Resetiraj telefon, a zatim dodirnite Izbriši sve. Nakon završetka postupka brisanja, dodirnite opciju za ponovno pokretanje telefona.

Izvor slike: thenextweb.com

Mogli biste vidjeti i: Top 5 savjeta za poboljšanje vijeka trajanja baterije na Google Nexusu 5

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found