Vodiči

Kako omogućiti noćni način rada u sustavu Android 7.0 Nougat

Pokušavate li pronaći način da omogućite noćni način rada u Androidu 7.0 Nougat? Većina nas koji pametne telefone koristimo od vremena kada su predstavljeni znat će kako bi to moglo postati teško kada pokušavamo koristiti telefon u lošim uvjetima osvjetljenja. Zbog toga su, kada je Google u svojoj najnovijoj nadogradnji Androida govorio o noćnom načinu rada, korisnici pametnih telefona bili oduševljeni što su napokon osigurali da im noću noćenje neće previše naprezati oči. No nažalost, dok su beta korisnici Nougata uživali u noćnom načinu rada, konačno izdanje najnovijeg Android OS-a još ne uključuje ovu fascinantnu značajku. No, postoji rješenje koje vam može pomoći.

Također pogledajte: Uobičajeni problemi s Androidom 7.0 Nougat i kako ih riješiti

Što je noćni način rada?

Za neupućene, noćni način rada značajka je koja korisnicima Androida može pomoći da zaustave emitiranje plavog svjetla kako bi mogli udobno raditi na svojim pametnim telefonima bez brige o umoru od očiju. Vaš će telefon koristiti i tamnu pozadinu tako da se ne osjećate zaslijepljeno kada otvorite telefon u mraku. Osim što nudi razinu udobnosti vašim očima, Android noćni način rada poznat je i po tome što korisnicima pametnih telefona pomaže u izbjegavanju određenih zdravstvenih problema koji se inače mogu pojaviti kao rezultat upotrebe telefona u mraku. Jedan od najčešćih nedostataka korištenja pametnog telefona noću je što nijanse plave potiču vaš mozak da poveća budnost i smanji šanse za spavanje. Da bi se izbjegle takve posljedice, noćni način rada može biti korisna značajka.

Kako aktivirati noćni način rada?

Neki korisnici koji su nadogradili Android Nougat iz beta verzije mogli su koristiti noćni način rada i nakon nadogradnje. No oni koji nadograđuju s Marshmallowa neće pronaći ovu novu značajku, a Google trenutno nije objavio nove najave o dostupnosti ove značajke u budućim ažuriranjima. No programer Mike Evans otkrio je da je ovo pravo vrijeme za razvoj aplikacije koja korisnicima Androida N može pomoći da uživaju u noćnom načinu rada. Dakle, trebat će vam aplikacija za korištenje noćnog načina rada na vašem uređaju bez potrebe za korijenjem pametnog telefona. Evo kako to funkcionira:

1. korak: preuzmite i instalirajte aplikaciju

Idite u Trgovinu Play i potražite aplikaciju pod nazivom Noćni način rada. Aplikaciju je razvio Mike Evans. Postoje i druge aplikacije koje su možda dostupne i u trgovini, ali ovo je aplikacija s najviše povjerenja do sada kada je u pitanju omogućavanje noćnog načina. Preuzmite aplikaciju i dopustite da se instalacija dovrši.

Korak 2: Omogućite tuner sustava UI

Jednom kada instalirate aplikaciju Night Mode Enabler, pokrenite je i možda ćete dobiti poruku da trebate omogućiti tuner sustava UI. To je dostupno u izborniku za brzo postavljanje vašeg uređaja.

  • Povucite dolje zaslon obavijesti svog uređaja i dodirnite i držite ikonu Postavke u gornjem desnom dijelu zaslona.
  • Pričekajte dok se ikona ne počne okretati i vidjet ćete poruku koja kaže „Čestitam! Sustav za podešavanje korisničkog sučelja dodan je u vaše postavke ”.
  • Sada dodirnite ikonu Postavke da biste otišli na izbornik Postavke vašeg telefona i potražite System UI tuner i dodirnite ga.
  • Dodirnite Razumijeno u skočnom okviru s upozorenjem u vezi s upotrebom tunera sustava UI.

Korak 3: Pomoću aplikacije omogućite noćni način rada

Vratite se na početni zaslon uređaja i ponovo pokrenite aplikaciju Night Mode Enabler. Primijetit ćete prazan zaslon s jednim gumbom u sredini na kojem piše Omogući noćni način. Dodirnite ovaj gumb i aplikacija će omogućiti noćni način rada i odvest će vas do System UI tunera gdje ćete vidjeti zaslon s opcijama za podešavanje postavki noćnog načina.

Odavde možete automatski ili ručno prebaciti na noćni način rada. S uključenim noćnim načinom rada, sada možete uživati ​​u korištenju pametnog telefona čak i u mraku ili noću, bez brige o naprezanju očiju.

Također pogledajte: Razlozi za nadogradnju uređaja na Android Nougat 7.0

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found