Vodiči

Kako postaviti i koristiti privatni način rada na Samsung Galaxy S7

Iako je Samsung umotao mnoge korisne značajke u svoje najnovije vodeće modele Galaxy S7 i S7 edge, privatni način rada može vam pomoći u održavanju vaše privatnosti. Ako se bojite pohraniti neke posebne datoteke, fotografije ili videozapise u svoj uređaj, tada je Samsung Galaxy S7 rješenje za to sa svojom značajkom Privatni način rada koja osigurava da možete pohraniti sve svoje osobne stvari na uređaj i one neće biti otkrivene na drugi.

Također pogledajte: Kako postaviti i koristiti Pokretač igara u Samsung Galaxy S7

Što je privatni način rada?

Privatni način značajka je u sustavu Galaxy S7 koja je dizajnirana da sakrije potrebne datoteke u nekim određenim aplikacijama, a to su aplikacije Galerija, Moje datoteke i Snimač glasa. Aplikacije neće biti skrivene. Neki odabrani sadržaj u tim aplikacijama može se sakriti pomoću PIN-a, lozinke ili vrste uzorka. To je više poput otključavanja uređaja, međutim, ljudi neće moći vidjeti vaš sadržaj u privatnom načinu iako mogu otključati uređaj. Sadržaj koji ćete sakriti vidjet će se samo u privatnom načinu, pa kada isključite način rada, skriveni sadržaj uopće neće biti dostupan.

Evo kako omogućiti i koristiti ovu značajku u novo kupljenom Samsung Galaxy S7.

Kako omogućiti privatni način:

Postupak postavljanja privatnog načina je mnogo lakši, što zahtijeva da prijeđete na postavke i napravite neke male promjene kako biste aktivirali PIN, lozinku ili vrstu uzorka.

  • Otvorite aplikaciju za postavke s početnog zaslona uređaja ili iz ladice aplikacija.
  • Sljedeće dodirnite "Privatnost i sigurnost", a zatim "privatni način".
  • Prebacite prekidač da biste omogućili ovu opciju.
  • Zatim dodirnite vrstu pristupa da biste aktivirali bilo koju od sljedećih opcija, PIN, lozinku ili vrstu uzorka. Da biste omogućili otisak prsta kao opciju, prvo morate postaviti otisak prsta, a zatim postaviti bilo koju od spomenutih opcija nakon čega će otisak prsta biti omogućen. To je to. Sad ste uspješno omogućili privatni način rada na svom uređaju.

Kako koristiti privatni način:

Nakon što postavite privatni način, slijedi kako ga koristiti. Ovdje je objašnjen korak po korak postupka korištenja i premještanja datoteka u privatni način rada. Privatni način rada sada radi samo u tri aplikacije u Galaxyju S7, a to su Galerija, Moje datoteke i Snimač glasa. Da biste počeli koristiti način,

  • Prvo pokrenite bilo koju od spomenutih aplikacija iz Galerije, Mojih datoteka i diktafona.
  • Dalje odaberite stavke koje želite sakriti. Možete odabrati jednu ili više stavki odjednom.
  • Dodirnite "Više" koji se nalazi u gornjem desnom kutu zaslona što će donijeti nekoliko opcija.
  • Sada dodirnite ‘Premjesti u privatno’ i odabrane će stavke biti skrivene. Skrivene stavke tada neće biti dostupne kad je privatni način isključen. Ovaj način možete isključiti na isti način odlaskom na postavke.

Postupak je isti za sve ostale aplikacije koje vam omogućuju skrivanje sadržaja na Galaxy S7 uređaju.

Što učiniti ako zaboravite lozinku privatnog načina rada?

Mogu biti slučajevi kada lozinku zaboravite jer joj dugo niste pristupili. Što učiniti u takvoj situaciji? Kao rješenje ovog problema, samo napravite sigurnosnu kopiju svih podataka na Samsung uređaju, a zatim izvršite vraćanje na tvorničke postavke. Tada ponovno možete imati pristup privatnom načinu.

Također pogledajte: Tipkovnica Samsung Galaxy Note 5 ne radi - kako to popraviti

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found