Vodiči

Kako riješiti probleme sa zvukom Samsung Galaxy S8

Galaxy S8 je bez sumnje najbolji telefon koji je Samsung ikad napravio, ali imao je i neke nedostatke, poput mjesta na kojem se nalazi senzor otiska prsta. Samsung je dodijelio senzor otiska prsta na stražnjoj strani uređaja tik do stražnje kamere, a korisnici su se na forumu žalili na tu neobičnu poziciju. Dalje, dolazi onaj problem s crvenom nijansom, koji je bio softverski kvar, a Samsung ga je riješio ažuriranjem softvera. A sada se korisnici žale na problem sa zvukom. Prema korisnicima, zvuk Samsung Galaxy S8 isključuje se tijekom gledanja videozapisa, strujanja videozapisa, igranja bilo koje igre ili slušanja glazbe. Ovdje ćemo objasniti neke korisne metode kako se riješiti ovog problema, no prije te provjere jeste li utišali telefon ili ste pravilno priključili slušalice.

Pročitajte kako biste znali metode rješenja.

Također pogledajte: Kako popraviti Galaxy S8, neće se uključiti problem

Potencijalni popravci za Samsung Galaxy S8 zvuče bez problema

1. rješenje: Prisilno ponovno pokretanje

Prvo rješenje je izvršiti prisilno ponovno pokretanje na vašem Samsung Galaxy S8 uređaju. Kako je Samsung u ovaj uređaj ugradio nepomjenjivu bateriju, ponovno se pokretanje prisilnim postupkom vrši na drugačiji način. Ono što morate učiniti je pritisnuti i držati pritisnutim tipku za uključivanje i isključivanje zvuka oko 7-10 sekundi. Telefon će vibrirati i bit će isključen. Zatim normalno uključite uređaj da biste vidjeli jesu li problemi sa zvukom S8 otklonjeni ili ne. Ako se to događalo zbog nekog malog problema s firmverom, brzo se ponovno pokretanje može prikloniti ovom problemu, no ako se to događa iz nekih drugih razloga, morate prijeći na sljedeću metodu.

Rješenje 2: Upotrijebite prste

Sljedeći je trik pomalo čudan koji ne zahtijeva da otvorite aplikaciju za postavke i izvodite bilo što na telefonu, već prilično čvrsto pritisnite oko 2 inča iznad zvučnika Galaxy S8. Ovo se pokazalo plodnom metodom za mnoge jer su neki tvrdili kako će riješiti problem sa Galaxy S8 audio izrezima nakon što su izveli ovaj korak. No pazite da ne pružate velik pritisak jer to može dodatno oštetiti zvučnik.

3. rješenje: Uključite "Spriječi USB usmjeravanje zvuka"

Ako gornje dvije navedene metode nisu korisne za rješavanje problema sa zvukom na vašem telefonu, slijedite ovu metodu. Ovdje prvo omogućite opciju programera na vašem Galaxy S8 tako što ćete otići na Postavke> O uređaju i dodirnuti broj izrade sedam puta. Kada je omogućena opcija programera, idite na opciju Developer i pomaknite se prema dolje da biste dobili opciju Media. Tamo ćete primijetiti opciju ‘Spriječi USB usmjeravanje zvuka’. Uključite ovu opciju prebacivanjem prekidača. Ova metoda je uspjela za mnoge. Dakle, i vi možete isprobati ako vam bude korisno riješiti problem sa zvukom.

4. rješenje: Provjerite priključak za slušalice

Ako ste isprobali sve ostale ovdje opisane metode, ali i dalje imate istu situaciju, idite na provjeru priključka za slušalice. Akumulirana prašina u utičnici može dovesti do problema sa zvukom. Dakle, provjerite je pravilno i ispuhnite zrak kako biste očistili prašinu.

Rješenje 5: Testirajte zvučnik

Ako sam zvučnik nije u dobrom stanju, tada vam ostale metode ovdje neće moći pomoći. Dakle, ako ste umorni nakon isprobavanja svih metoda, ali problem sa zvukom nije riješen, provjerite radi li zvučnik uređaja ili ne. To se može provjeriti pozivanjem * # 0 * # od vašeg trgovca i slijedeći upute na zaslonu.

Rješenje 6: Dizanje u sigurnom načinu

Ako je zvučnik u redu, možda neka aplikacija treće strane stvara ovaj problem sa zvukom na vašem uređaju. Dakle, pokrenite telefon u sigurnom načinu da biste to znali. Evo kako pokrenuti svoj Galaxy S8 u siguran način:

  • Prvo isključite uređaj
  • Zatim pritisnite tipku za uključivanje / isključivanje nekoliko sekundi dok na zaslonu ne primijetite Samsung logotip
  • Otpustite tipku za uključivanje i zatim držite pritisnutu tipku za stišavanje dok telefon ne dovrši ponovno pokretanje i dok se u donjem lijevom kutu zaslona ne pojavi sigurni način rada.

Ako se problem sa zvukom ne primijeti u sigurnom načinu rada, glavni je krivac aplikacija treće strane. Deinstalirajte aplikacije treće strane po jednu dok se problem ne riješi. Naš je prijedlog da započnete s aplikacijama koje ste nedavno instalirali, neposredno prije nego što se problem pojavio.

Rješenje 7: Vraćanje na tvorničke postavke

Vraćanje na tvorničke postavke zadnja je opcija koja može riješiti sve vrste problema, uključujući probleme sa zvukom S8. Krenite prema Postavkama> Izrada sigurnosnih kopija i resetiranje> Vraćanje na tvorničke postavke> Izbriši sve podatke. Pričekajte nekoliko sekundi jer će vam trebati nekoliko minuta da sve izbrišete s uređaja nakon čega morate postaviti Galaxy S8 od nule.

Dakle, ovo su metode za rješavanje problema sa zvukom Samsung Galaxy S8. Isprobajte ih, ali ako ništa ne uspije, trebali biste potražiti zamjenu.

Također pogledajte: Kako riješiti probleme s TouchWizom Samsung Galaxy S8

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found