Vodiči

Kako popraviti da zaslon osjetljiv na dodir Galaxy S6 ne radi?

Samsung Galaxy S6, jedan od najtanjih telefona na tržištu, ima brojne impresivne značajke. Kamera od 16 MP, optička stabilizacija slike, osmojezgreni procesor Exynos 7 i napredno korisničko sučelje TouchWiz - popis značajki ovog pametnog telefona je beskrajan. Pokreće ga Android 5.0 Lollipop, Samsung Galaxy S6 omiljen je kod mnogih ljubitelja pametnih telefona širom svijeta. Ali kao i svi telefoni, dolazi i uz neke manje probleme u vezi s baterijom i dodirnim zaslonom. Iako se također prijavljuju problemi s pregrijavanjem i sporim performansama, najčešći problem je Galaxy S6 zaslon osjetljiv na dodir koji ne radi.

Zaslon osjetljiv na dodir telefona prilično ne reagira pred kraj. Kupci su prisiljeni premjestiti aplikacije i kontrole s daljnjeg kraja telefona na sredinu telefona kako bi ih nastavili koristiti bez prekida. Postoje razni razlozi za to.

Također pogledajte: Kako riješiti problem s pregrijavanjem Galaxy S6

Razlozi zbog kojih zaslon osjetljiv na dodir Galaxy S6 ne radi

 • Samsung ne proizvodi neispravan proizvod. No, telefon se isporučuje s velikih udaljenosti širom svijeta. To bi moglo utjecati na performanse zaslona osjetljivog na dodir zbog pretjeranog naleta i naleta tijekom utovara i istovara tereta.
 • Samsung telefoni su prilično tanki. Kontrolori zaslona osjetljivog na dodir koji koriste su smanjeni kako bi popravili veličinu telefona. To bi moglo utjecati na njihovu izvedbu na krajevima. Samsung je objavio nekoliko softverskih popravaka za ovaj problem. Obavezno nabavite najnovija ažuriranja telefona i Android Lollipop ažuriranja kako biste riješili problem.

Načini kako popraviti zaslon osjetljiv na dodir Galaxy S6 koji ne radi

Ponovo pokrenite telefon

Izvor slike - youtube.com

Problem s Samsung Galaxy S6 dodirnim zaslonom ili problem smrzavanja može se riješiti isključivanjem telefona i ponovnim uključivanjem. Pritisnite i držite tipku za uključivanje / isključivanje i tipku za smanjivanje glasnoće 7 sekundi. Telefon će biti isključen. Problem će se najvjerojatnije riješiti nakon što se ponovno pokrene.

Uklonite SIM karticu

Isključite svoj Galaxy S6 i izvadite Sim karticu. Sada ponovo umetnite Sim nakon nekoliko sekundi, uključite telefon i provjerite hoće li se što promijeniti.

Podignite telefon u sigurnom načinu

Ovo je još jedan koristan korak za uklanjanje neodgovornog problema sa zaslonom osjetljivim na dodir u slučaju da problem stvara bilo koja aplikacija treće strane. Sigurni način privremeno onemogućava sve programe treće strane, a ako se tijekom ovog načina ne suočite s problemom, to mora biti bilo koja aplikacija koja uzrokuje taj problem.

Za pokretanje telefona u sigurnom načinu slijedite korake ovdje:

 • Potpuno isključite uređaj
 • Sada pritisnite tipku za uključivanje i isključivanje nekoliko sekundi dok se ne pojavi logotip Samsung Galaxy S5.
 • Otpustite tipku za uključivanje i pritisnite tipku za stišavanje. Telefon će se ponovo pokrenuti.
 • Držite tu tipku dok se telefon ponovno ne pokrene.
 • Pokazat će siguran način rada u lijevom donjem kutu telefona.

www.androidcentral.com

Kad se uvjerite da su ovo samo aplikacije treće strane koje stvaraju ovaj problem, deinstalirajte ih tako da odete u postavke> Program> upravitelj aplikacija> prijeđite prstom do preuzetih opcija> odaberite željenu aplikaciju> Deinstaliraj i na kraju pritisnite U redu. Ako imate tona aplikacija, uklanjanje jednog po jednog može potrajati, pa možete izvršiti vraćanje na tvorničke postavke (objašnjeno u nastavku).

Očisti predmemoriju telefona

Još jedno rješenje problema je brisanje predmemorije. Evo kako to izvesti.

 • Potpuno okrenite svoj pametni telefon
 • Pritisnite i držite tipku Početna i tipku za stišavanje, a zatim pritisnite tipku za uključivanje / isključivanje
 • Držite tipke i kad se pojavi Samsungov logotip, pustite tipku za uključivanje, ali zadržite tipku Početna i tipku za stišavanje
 • Kad vidite logotip Androida, otpustite ostala dva gumba
 • Vidjet ćete poruku "Instaliranje ažuriranja sustava", a zatim će se prikazati zaslon za oporavak
 • Da biste istaknuli "Obriši particiju predmemorije", koristite tipku za smanjivanje glasnoće i pritisnite gumb za uključivanje / isključivanje da biste je odabrali
 • Kad je to gotovo, ponovno upotrijebite tipku za smanjivanje glasnoće da biste označili opciju "Ponovo pokreni sustav sada" i odaberite je pomoću gumba za uključivanje.

www.talkandroid.com

Ostavite telefon da se odmori

Neispravni problem Samsung Galaxy S6 zaslona osjetljivog na dodir može se zaustaviti sprečavanjem preopterećenja. Telefon se ima tendenciju smrzavanja ako pretjera, za razliku od ostalih telefona koji se brzo zagriju ili isprazne bateriju. Jednostavno se smrzava. Većina korisnika pogrešno smatra da je to problem zaslona osjetljivog na dodir, dok je u stvarnosti većina unutarnjih dijelova telefona zapela. To se može dogoditi kada jako dugo igrate igre ili snimate videozapise. Ostavite telefon da se odmori neko vrijeme prije ponovne upotrebe.

Izvršite hard reset

Ako utvrdite da svi gornji koraci ne uspijevaju riješiti problem, pokušajte izvršiti hard reset. Izbrisat će sve s vašeg Galaxyja S6 i vratiti telefon na tvorničke postavke. Evo koraka za hard reset:

 • Pritisnite tipke za pojačavanje, napajanje i početnu tipku zajedno i držite dok ne vidite Galaxy zaslon.
 • Sada ostavite gumb za uključivanje, ali držite ostala dva gumba.
 • Otpustite dvije tipke kad vidite zaslon za oporavak Androida.
 • Pomoću gumba za pojačavanje i smanjenje glasnoće označite opcije, a za odabir gumb za uključivanje / isključivanje.
 • Odaberite vraćanje na tvorničke postavke koje će izbrisati sve s uređaja, a zatim ponovno pokrenite sustav.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found