Vodiči

Kako provjeriti je li iPhone otključan

Možda se pitate kako provjeriti je li vaš iPhone otključan. Pokazat ćemo vam načine kako to učiniti.

Prije nego što prijeđemo na korake, kratka riječ o razlici između zaključanih i otključanih iPhonea. Otključani su telefoni koji se mogu koristiti na bilo kojoj mreži, bez obzira je li to At & t, Verizon, Sprint, T-Mobile ili bilo koja druga. Zaključani telefoni su oni koje ljudi kupuju putem mobilnog operatera. Za vrijeme dok se telefon ne isplati i ugovor ne završi, telefon ostaje zaključan. Ako planirate prodati svoj telefon ili kupiti rabljeni, trebali biste biti obaviješteni je li dotični uređaj zaključan ili otključan.

Također pogledajte: Gumbi za glasnoću iPhonea ne rade - Kako to popraviti

Provjera statusa otključavanja putem postavki

Da biste provjerili status otključavanja, slijedite dolje navedene korake:

  • Prije svega otvorite postavke telefona
  • Zatim iz pododjeljka odaberite Cellular
  • U sljedećem prozoru kliknite Opcije mobilnih podataka.

  • Sada, ako vas telefon odvede na drugi zaslon klikom na opcije mobilnih podataka na kojima stoji "Omogući LTE" itd., To znači da je vaš iPhone otključan i spremni ste za pokretanje. Ali ako ova opcija ne radi, nagovještava se da je vaš iPhone zaključan.

Ovo nije savršena metoda za provjeru je li vaš iPhone otključan ili ne, jer ponekad ne radi ni s nekim rabljenim ili čak novijim telefonima. Dakle, možete se odlučiti za drugu opciju.

Provjera je li iPhone otključan putem SIM kartice

Da biste provjerili status otključavanja svog iPhonea ovom metodom, morate imati najmanje dvije SIM kartice, svaku od drugog mobilnog operatera (ako nemate dvije različite SIM kartice, jednu možete posuditi od prijatelja ili člana obitelji). Sada nastavimo s koracima pomoću kojih možete provjeriti status:

  • Prije svega, morate isključiti iPhone.
  • Zatim morate otvoriti ladicu za SIM karticu iPhonea (u tu svrhu možete koristiti spajalicu) i izvaditi trenutnu SIM karticu iz telefona.
  • Sada stavite SIM karticu s drugog nosača u ladicu za SIM karticu (imajte na umu da bi i nova SIM kartica trebala biti iste veličine) i gurnite ladicu za SIM karticu natrag na svoje mjesto.
  • Kad to učinite, vrijeme je da uključite telefon.
  • Sada provjerite radi li SIM kartica ispravno ili ne pozivanjem nekoga ili slanjem poruke na bilo koji radni broj.
  • Na kraju ćete vidjeti rezultat statusa otključavanja. Ako vidite poruku da "poziv nije mogao biti završen", to je jasan znak da je vaš telefon zaključan.

Provjera statusa otključavanja pomoću mrežnog alata

Možete pronaći nekoliko mrežnih alata i web stranica pomoću kojih možete provjeriti je li vaš iPhone otključan ili ne uz pomoć IMEI broja vašeg iPhonea. Međutim, većina web mjesta koja nude takve usluge pružaju uslugu uz određenu naknadu. Obično je to nekoliko dolara, pa ako ste spremni platiti, možete odabrati ovu opciju.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found