Vodiči

Kako povećati brzinu mobilnog interneta na vašem Androidu

Ne može se poreći da Internet danas igra značajnu ulogu u ljudskom životu. U nedavnom scenariju život se ne može zamisliti bez internetske veze u nečijem računalnom sustavu ili u pametnom telefonu. Uz pomoć Interneta mogu se obaviti sve vrste poslova i aktivnosti jer je veza uspjela okupiti različite krajeve svijeta.

Bez obzira na domenu života, svima je potrebna internetska veza u pametnim telefonima ili računalnom sustavu. Studenti ga trebaju za pristup učinkovitim materijalima za učenje i za polaganje mrežnih vodiča. Mladoj skupini ljudi to je potrebno kako bi ispunili svoje uredske rokove i razne druge radove. Svima nam je potreban za beskrajnu zabavu u obliku glazbe, igara, videozapisa i još mnogo toga. Zahvaljujući važnosti internetske veze, užitci njenih usluga ne mogu se uživati ​​ukoliko brzina internetske veze nije na visini. Na primjer, ako koristite internetsku vezu na svom mobilnom telefonu i trebate pristupiti YouTubeu. Ako je internetska veza prespora, razdražit ćete se i vaša se svrha možda neće ispuniti. Stoga je neophodno osigurati dobru mrežnu povezanost i povećati brzinu Interneta u mobilnom telefonu ili računalnom sustavu kako biste s lakoćom obavljali razne zadatke.

Ako ste se suočili s sporom internetskom brzinom ili vezom na Android uređaju, možete potražiti pomoć nekih učinkovitih savjeta za povećanje brzine mobilnog interneta. Evo nekoliko načina za ubrzavanje mobilnih podataka.

Također pogledajte: Kako postaviti Samsung Galaxy Nexus za Internet

Načini za povećanje brzine mobilnog interneta na vašem Android telefonu

Provjerite predmemoriju na telefonu

Ako ste se u telefonu suočili s sporom brzinom Interneta i ne znate kako ubrzati internet, tada u početku morate provjeriti predmemoriju na pametnom telefonu. Brzina interneta u pametnom telefonu često postaje spora ili slaba zbog punjenja predmemorije u mobilnim telefonima nakon pristupa raznim web mjestima i preuzimanja različitih aplikacija na telefon. Stoga korisnici moraju očistiti predmemoriju svojih mobilnih telefona kako bi povećali brzinu mobilnog interneta.

 

Deinstalirajte nepotrebne aplikacije

Ako ne znate kako ubrzati mobilne podatke, morate pogledati popis aplikacija svog mobilnog telefona i analizirati koje su vam aplikacije važne, a koje ne. Prisutnost nekoliko beskorisnih i neželjenih aplikacija u pametnom telefonu ima tendenciju smanjenja performansi mobilnog telefona u smislu brzine i internetske veze. Stoga, kako bi ubrzali mobilne podatke, korisnici mogu izbrisati ili deinstalirati sve nepotrebne aplikacije sa svojih mobilnih telefona. Nakon toga pametni telefon možete osvježiti brisanjem viška predmemorije. Ovaj će postupak osigurati bolju internetsku vezu u smislu mobilnih podataka i povećati brzinu interneta na pametnom telefonu.

Omogućite mogućnost maksimalnog učitavanja podataka

Ovo bi mogla biti još jedna učinkovita tehnika za povećanje brzine mobilnog interneta na pametnom telefonu. Da biste to učinili, trebali biste otvoriti mrežne postavke na određenom mobilnom telefonu, a zatim nakon odabira GPRS prijenosa radije nazvati, korisnici moraju odabrati podatke koje žele. To bi omogućilo postavku maksimalnog učitavanja podataka na pametnom telefonu, a korisnicima se može osigurati povećana brzina interneta ili podatkovne veze na odgovarajućim Android mobitelima.

Odaberite Mrežna veza s 3G

Kao korisnik pametnog telefona s internetskim paketom podataka u pametnom telefonu, morate biti svjesni činjenice da je brzina 3G interneta puno bolja od 2G. S nedavnim tehnološkim napretkom, 4G je premašio svu brzinu internetske veze i osigurava veliku brzinu interneta i podatkovne veze na Android pametnim telefonima. Da bi ubrzali mobilnu podatkovnu vezu u željenom pametnom telefonu, korisnici mogu poboljšati mrežne postavke svojih mobilnih telefona. Za to bi trebali odabrati željenu mrežnu vezu na 3G ili 4G umjesto na 2G. To će im odraziti kako ubrzati mobilne podatke u trenu i s puno lakoće.

Omogućite tekstualni način rada u pregledniku

Ako niste svjesni pametnih trikova o tome kako ubrzati internet telefona, tada možete isprobati ovu jednostavnu tehniku ​​za povećanje brzine mobilnog interneta. Ako vam slike za pretraživanje na Internetu nisu potrebne, a za pregledavanje su vam potrebni tekstovi, tada možete omogućiti samo tekstualni način rada u pregledniku svog pametnog telefona. To se može postići onemogućavanjem slika u pregledniku što će povećati brzinu interneta na vašem mobilnom telefonu. Za preglednik Google Chrome na mobilnom telefonu Android možete upotrijebiti "Proširenje tekstualnog načina pretraživača" da biste omogućili samo tekstove u pregledniku i onemogućili slike u web pregledniku. To će imati značajan utjecaj na povećanje ukupne brzine interneta u vašem mobilnom telefonu.

Odaberite brži web preglednik za svoj telefon

Još jedna korisna tehnika koja bi vam mogla pomoći da znate kako ubrzati internet na telefonu je omogućavanje bržeg web preglednika za pametni telefon koji upotrebljavate za pristup mobilnoj podatkovnoj vezi. Web preglednik igra glavnu ulogu u povećanju ukupne brzine internetske veze na vašem mobilnom telefonu. Postoji nekoliko opcija optimiziranih web preglednika koje korisnici mobilnih telefona Android mogu koristiti za povećanje brzine mobilnog interneta poput Opera Mini, UC preglednika, Google Chromea i još mnogo toga koje se mogu koristiti za poboljšanje ukupne brzine mobilnih podataka u vaš Android pametni telefon.

 

Iskoristite Android aplikacije

Ako želite ubrzati mobilne podatke u Android pametnom telefonu, tada je u Google Play trgovini dostupno nekoliko aplikacija kojima je cilj povećati brzinu interneta na vašem Android pametnom telefonu. Možete ih preuzeti i koristiti ih za povećanje internetske brzine na vašem Android pametnom telefonu.

Zaključak: Ne kako učiniti vaš telefon bržim internetom za Android pametne telefone? Pročitajte neke od učinkovitih savjeta koji se mogu primijeniti za povećanje brzine mobilnog interneta na vašem Android pametnom telefonu.

Također pogledajte: Kako postaviti dijeljenje interneta na Macu

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found