Vodiči

Sims 5 - Datum izdavanja, mrežne igre, nove najave, razvojno ažuriranje, vijesti i još mnogo toga

Sims 5 bit će masivan bez obzira kada službeno izlazi, ali s obzirom na činjenicu da je Sims 4 još uvijek živ i udara, s puno nevjerojatnih novih sadržaja, proći će godine prije nego što naslov službeno dobije Datum izlaska.

Electronic Arts i Maxis su na čelu ove nevjerojatne igre, jer igrači nisu mogli prestati zamišljati, raspravljati i čitati vijesti o Simsu 5. Događaj E3 2018 je upravo završen i nitko nije očekivao da će se EA oglasiti u vezi sa Simsima franšiza jer je u The Sims 4 ostalo još puno sokova.

Pogledajte više - Najbolji Sims 4 modovi

Industrija igara pretrpjela je neke velike promjene s načinima borbenih royale koji su postajali sve češći nego ikad, a mnoštvo voljenih franšiza iz prošlosti nestalo je u zraku. Jedan od producenata igre, Grant Rodiek, čak je u jednom intervjuu komentirao da se The Sims 5 nikada neće dogoditi ako Sims 4 ne bude uspio u smislu prodaje i podrške igrača.

Datum izlaska Sims 5 - Hoće li to biti 2019. ili 2020.?

Tijekom posljednja dva desetljeća Electronic Arts uspio je objaviti po jednu osnovnu Simsovu igru ​​svake četiri do pet godina. Na temelju njihovog rasporeda koji se vjerski slijedio za Simse, Simse 2 i Simse 3, čini se da će već proći pet godina u 2019. godini otkako je Sims 4 izašao 2014. godine.

Prema drugim glasinama, prevladava sasvim druga priča i vrlo su logični da je teško raspravljati protiv nje. The Sims 4 do sada je primio dvanaestak različitih paketa, a samo njih devet složeno je proširenje ili paketi igara koji su doveli do promjene u igranju.

Electronic Arts i Maxis također imaju ponosan trenutak u 2020. godini koji je slučajno velika 20. godišnjica Sims franšize. Zašto tvrtka ne bi iskoristila nevjerojatnu godinu da najavi svoju potpuno novu osnovnu igru ​​s mnoštvom značajki na računalu, konzolama sljedeće generacije, pa čak i VR-u?

Načini igre za jednog i više igrača

Ažuriranje dolazi izravno od nikoga drugog, nego od izvršnog direktora tvrtke Electronic Arts, Andrewa Wilsona. Tijekom poziva investitora, detaljno je govorio o tome kako su se Sims kao franšiza razvijali tijekom godina. Dalje je dodao da je "The Sims Online" bilo iskustvo poput nijednog drugog koje je postojalo u vrijeme kada internet zapravo nije bio spreman za igrače s više igrača.

Međutim, vremena su se promijenila i gotovo svaka nova igra ima internetsku osobu. Naslovi poput Fortnite i PUBG imaju milijune igrača na mreži. Prateći ovaj trend, izvršni direktor EA-e potvrdio je da će im biti drago vratiti to multiplayer iskustvo u igru. Iako je Maxis programer igre, ne bi trebalo biti iznenađujuće da znate da će izdavačka kuća Electronic Arts imati riječ o tome kako će se oblikovati nova igra.

The Sims 5 bit će uglavnom igra za jednog igrača kao i sve ostale igre posljednjih godina. Očekuje se da će posvećeni tim raditi na verziji za više igrača koja će igračima omogućiti masovnu suradnju. U teoriji, igra će biti slična Minecraftu i omogućit će igračima da se razvijaju, grade zajednicu, grade domove i međusobno komuniciraju. Istodobno, stvara se i razlika na temelju paketa za proširenje i paketa stvari koje biste mogli posjedovati, što bi moglo dovesti do modela praćenog igrama Battle Royale. Ideja je omogućiti većem broju igrača da uđu i kupe kože, teme među ostalim paketima.

Besplatna internetska verzija Sims 5 (glasine)

Koncept je u ovom trenutku u potpunosti glasina i više je lista želja, ali niti ga se ne može potpuno izbaciti. Ideja je zakoračiti u svijet igara Battle Royale i omogućiti besplatnu internetsku verziju The Sims 5 masovnoj zajednici igara. Stvorit će potpuno novu paletu igrača koji će moći sudjelovati u igri kroz zajednicu za više igrača sličnu onoj o kojoj je raspravljao izvršni direktor EA-e.

Što ako su glasine o @TheSims 5 zapravo bili My Sims. 😂

Trebamo još jednog My Sims! pic.twitter.com/c2KJrSXXjU

- Josh Caron (@Josh_Caron_) 10. veljače 2020

Glasina je započela kao Redditov post na kojem su igrači željeli znati hoće li Maxis slijediti rutu Call of Duty među ostalim popularnim naslovima. Kad bi se glavne igre koje zarađuju milijune mogle pridružiti zabavi, ne bi škodilo da se još jedan naslov pridruži sukobu. Osim toga, Electronic Arts je već lansirao Apex Legends, BR igru ​​koja je uspjela ići sve do 4. sezone i s Maxisom je kao programer. Slijedom iste ideje pomoglo bi milijunima igrača da se odjednom povežu s mrežom, a prodaja kozmetike mogla bi se koristiti za zaradu od rada poslužitelja.

Dovođenje Simsa 5 na Nintendo Switch

Najpopularniji zahtjev među igračima je da imaju ručnu verziju igre za igranje u pokretu. S toliko zahtjeva na Twitteru, Instagramu i Redditu, čini se da će igra s vremenom pronaći put do konzole Nintendo Switch. Budući da je Sony Vita PS potpuno izbačen iz utrke, teško da postoji ijedan drugi konkurent koji nudi prijenosno iskustvo. Usluge streaminga kao što su Google Stadia i Microsoft X Cloud dostupni su odabir, ali oni se tek trebaju usredotočiti na jedinstvene naslove poput Simsa kojima je potrebna čvrsta podrška kontrolera, tipkovnice i miša kako bi se mogli učinkovito reproducirati.

Prenos novog Sims-a 5 na temelju toga koliko je grafički intenzivan na Nintendo Switch u ovom je trenutku glasina, ali stvarna mogućnost. Uostalom, dovođenje starije igre Sims 4 na konzolu Switch u ovom trenutku nema smisla. Umjesto toga, resursi će biti usmjereni na stvaranje puno bolje igre. Možda je zahtjevan naslov, ali ako Nintendo Switch Pro bude lansiran 2021. godine, moglo bi biti pravo vrijeme da nova igra bude istovremeno dostupna na više platformi.

Osim toga, moćne hardverske specifikacije pronađene u konzolama sljedeće generacije poput Xbox Series X i PlayStation 5 igrat će značajnu ulogu u poboljšanju kvalitete igre kao nijedna druga. Imaju nula vremena učitavanja koja su omogućena uključivanjem NVMe SSD-ova, a možete brzo uskočiti u bilo koju igru ​​odakle ste stali i dobiti mogućnosti povezivanja nalik na računalo kako biste igrali igru ​​poput Simsa onakvom kakva treba biti.

Ažuriranje The Sims 5

Kako bismo vam olakšali stvari, satima smo prolazili kroz ono što rade Sim gurui. Na Twitteru, Redditu i drugim društvenim mrežama često objavljuju novosti o tome što rade. Prolazeći kroz sve njihove nedavne razgovore, čini se da je cijeli tim zauzet radom na novim sadržajima i DLC-ovima za trenutnu igru.

Sims 4 ima jedno od svojih najboljih trčanja, a tim u Maxisu zauzet je udovoljavanjem očekivanjima igrača. Izbacivali su više paketa, pakete za proširenje, pakete s igrama, pakete s malim predmetima i veće DLC-ove koji uvode nova zanimanja, kućne ljubimce, među ostale zanimljive sadržaje. Možemo iznijeti neke pretpostavke na temelju toga kakav će biti Sims 5 kad izađe i koje su nove značajke igre.

Na čemu Maxis trenutno radi?

Obožavatelji Ardent Sims-a zauzeti su traženjem svakog sim gurua na mreži tražeći od njih da isprave niz bugova u igri. Iako su intenzivno radili na poboljšanju stvari i uveli puno novog sadržaja, kao i ispravljanje programskih pogrešaka, još uvijek je dugačak put.

Izvorno je u nekim intervjuima tim sugerirao da planiraju izdati barem 12 glavnih paketa za trenutnu igru, ali još uvijek im nedostaje taj broj. S još tri do četiri glavna paketa sadržaja koja će ići zajedno s DLC-ovima, vijek trajanja Sims 4 trebao bi se lako proširiti i nakon 2020. Tim programera usredotočit će se na puštanje svih paketa sadržaja jedan za drugim, rješavanje problema i definitivno su prilično zauzeti radim na tome. Šanse da se usredotoče na novu igru ​​vrlo su malene.

Ako postoji šansa, mali tim možda radi na idejama i pokušava shvatiti koje su najvažnije stvari koje bi trebale biti predstavljene na Sims 5 kad se pokrene. Nekoliko važnih stvari, uključujući malu djecu, nisu bili dio trenutne igre što je živciralo igračku zajednicu i izdavačku kuću, bilo da je to Electronic Arts ili bilo tko tko bi se pobrinuo da se takav problem više ne ponovi.

Očekivanja o datumu izlaska Sims 5 na temelju trenutnog scenarija

U razgovoru s popularnim magazinom PC Gaming, Grant Rodiek potvrdio je da su kućni ljubimci jedan od najvećih DLC-ova koje je tim ikad napravio za Sims 4. Oni su vrlo uzbuđeni što su postigli ovu prekretnicu i ne mogu biti sretniji nego što žele granice u svijetu igre.

Međutim, nadalje je dodao da to neće biti kraj rasporeda pokretanja sadržaja. Programeri su planirali nekoliko najava iznenađenja koje ćemo tek znati za 2019. U skladu s njihovom snažnom izjavom, čini se da su stvarno zauzeti fokusiranjem na više sjajnih najava tijekom cijele godine i vjerojatno bi trebali imati sadržaja i za 2020. godinu.

Iako programeri i tim u Maxisu nisu objavili nijednu službenu najavu na datum izlaska Sims-a 5, možemo sa sigurnošću pretpostaviti da će igra biti objavljena negdje 2021. Sims-ova se franšiza uvijek fokusirala na najduži broj godina slično životnom vijeku generacije konzola i lako seže sve do pet ili sedam godina, s vremena na vrijeme pokrećući novi sadržaj.

Ovoga su puta to pogurali još više jer je igra ne samo lansirana na računala kao i obično, već je čak pronašla put do Xbox konzole. Uz podršku tipkovnice i miša, otvorio je naslov za potpuno novu skupinu publike koja želi stvoriti društveni život u virtualnom svijetu i izgraditi svoj dom, pronaći partnera, sjajnu karijeru, kao i uživati ​​u tome da imaju vlastitog ljubimca.

Istraživanje otvorenog svijeta s vozilima za kretanje

Jedna od najtraženijih karakteristika koju bi obožavatelji voljeli imati je igrati Sims 5 u otvorenom svjetskom okruženju. Igre u prošlosti, pa čak i ona koja je objavljena na mobitelu Nokia N-Gage, istraživale su otvoreno, slično seriji Grand Theft Auto.

Mogućnost izlaska iz vašeg doma u gradu, susreta sa susjedima, odlaska u park, odlaska u ured i druga mjesta bila bi najbolja značajka koju bi nadolazeći naslov mogao imati. Računala su postala izuzetno moćna s Nvidia RTX karticama koje su više nego sposobne pružiti tako masivan svijet čak i na 4K rezoluciji. Industrija igara kreće se prema streaming budućnosti u kojoj biste trebali moći igrati nove Simse na pametnom telefonu, preko oblaka i dobiti najbolju moguću grafiku.

Prilikom uvođenja igre otvorenog svijeta, Maxis bi također trebao osigurati da dodaju vozila kako bi igrači mogli voziti bicikl, automobil ili bicikl kako bi došli do željenog mjesta. Također će predstaviti puno drugih stvari poput vođenja djece u park, odlaska na romantične spojeve i druženja s prijateljima čineći Sims 5 istinskim virtualnim svijetom iz kojeg možda nikada ne biste željeli izaći.

Dostupnost većih DLC-ova na lansiranju

Iako igrači očekuju da će većina dijelova sadržaja biti dostupna pri lansiranju, kao dio igre, uključujući malu djecu i bazene, oni također žele imati pristup nekoliko velikih DLC-ova bez kašnjenja od mjeseci koje je Maxis običavao uzeti tako daleko.

Kad se istraži više sadržaja, to će također povećati prodaju Simsa 5, a igračima neće dosaditi lako niti će mjesecima čekati pristup jednom velikom DLC-u. Novopridošli koji prvi put iskušavaju igru ​​također bi željeli znati o čemu se radi, a kupnja paketa stvari i paketa s osnovnom igrom pružila bi potpuno iskustvo.

Hoće li EA objaviti The Sims 5 ili ne?

Kako bismo razjasnili vašu sumnju, možemo iznijeti istinska predviđanja na temelju onoga što je Rodiek rekao. Maxis je spreman napraviti igru, a Electronic Arts će je objaviti ako vide dovoljan prihod od franšize koja trenutno odlično ide na računalu. The Sims 4 pokrenut je 2014. godine i iako EA nije otkrio točne podatke o prodaji, izdavač je potvrdio da je franšiza pobudila veliku pažnju obožavatelja i ostvarila solidan prihod.

Da odgovorimo na vaše pitanje, da, Sims 5 definitivno neće biti dostupan, a možemo i predvidjeti kada će se lansirati na temelju prošlih izdanja. Originalni Sims objavljen je 2000. godine i prodan u 11,5 milijuna primjeraka. The Sims 2 izašao je 2004., a The Sims 3 2009., dok je postojala golema praznina prije nego što je četvrti obrok konačno sletio.

Pročitajte više: GTA 6: Sve što znamo

Predviđanje životnog vijeka Sims-a 4 kako bi se pronašao datum izlaska Sims-a 5 (Pretpostavka)

The Sims 4 trenutno se događa puno stvari, a na temelju njihovog ogromnog doprinosa forumima, čini se da su se glavni Sim Gurusi usredotočili na trenutnu igru, a ne na novu. Istodobno, nemoguće je smisliti novu ideju igre sada i objaviti je u sljedeće dvije ili tri godine, osim ako već nisu radili na stvaranju žičnih okvira za novi naslov.

Trenutna je rata primila ukupno četiri ogromna paketa za proširenje, pakete s pet i dvanaest paketa stvari do prve polovice 2018. Mnogo čimbenika treba uzeti u obzir prije nego što predvidimo kada će životni vijek trenutne igre završiti . Zapravo, nije ni blizu zamotavanju jer je za igru ​​pokrenuto samo 9 čvrstih paketa, dok su drugi jednostavni paketi.

Osim toga, programeri u Maxisu trebali bi popraviti puno stvari prije nego što mogu razgovarati o novoj igri. Očekuje se da će dati vrijednost za novac koji su igrači već potrošili, ispraviti programske pogreške, dodati nove značajke i unijeti zanimljivije pakete proširenja u postojeću igru ​​prije nego što nastave dalje.

Paket proširenja kućnih ljubimaca nije kraj, komentar proizvođača (potvrđeno)

Prema Grantu Rodieku tijekom njegovog intervjua za PC Games Insider, paket za kućne ljubimce koji je izašao za Sims 4 nije kraj. Dalje je rekao, “Nećemo se opustiti i opustiti se sada, kad smo napravili krajnji paket za igru. Kućni ljubimci su jednostavno početak drugog vala, a ne kraj ciklusa. Planiramo više sadržaja, iznenadimo našu publiku i isporučujemo besplatan sadržaj s kojim bi se mogli zabaviti. "

Sada ta izjava ima puno značenja, jer su ekipa i producenti jako uzbuđeni što se usredotočuju na trenutnu igru. Tijekom intervjua producent je priznao da su započeli pomalo grubo, a to je ono što ih je navelo na izbacivanje višestrukih besplatnih sadržaja kao što su djeca za malu djecu, odjeća i još mnogo toga kako bi zajednica bila sretna. Ako planiraju još 2-3 velika proširenja ili pakete igara, ne bi bilo iznenađujuće ako Sims 5 bude gurnut na 2021. godinu baš na vrijeme za sljedeće generacije konzola.

Razvoj Sims 5 već je započeo (teorija temeljena na prethodnoj najavi)

U detaljnoj raspravi na forumu Sims, dugogodišnji ljubitelj franšize i igrač s id agent_bev, tvrdio je da EA i Maxis slijede određeni obrazac kroz godine kada je razvoj u pitanju. Kako biste lako razumjeli koncept, možete uzeti Rockstar za primjer. Kada su 2013. pokrenuli GTA 5, najvjerojatnije su započeli razvoj na Red Dead Redemption 2 koji se lansira krajem 2018., pet godina kasnije!

Sličnu teoriju iznosi agent_bev koji je rekao da je službeni odjeljak s čestim pitanjima za Sims 2 odgovorio na pitanje kada će Sims 3 započeti razvoj. Maxis je najavio ne skrivajući ništa rekavši da će, čim se isporuči jedna osnovna igra, početi raditi na drugoj.

Uzimajući u obzir vrijeme potrebno za razvoj novih naslova i uključenih resursa, nije iznenađujuće ako saznamo da je Sims 5 već u razvoju. Stvarni datum izlaska odlučit će se na temelju životnog ciklusa postojeće igre, koja će, čini se, imati još godina, posebno s činjenicom da su nedavno objavljeni na konzolama. Baza obožavatelja sada se proširuje na dvije potpuno nove platforme, PS4 i Xbox One, što može odgoditi datum pokretanja, ali već bi moglo biti u razvoju.

Što očekivati ​​u The Sims 5? Nove značajke, igranje i nove platforme!

Nema zaslona za učitavanje i veliki svijet

Jedna od najvećih stvari koja će i može izdvojiti Sims 5 od starijih igara jest da uopće neće biti učitajućih zaslona s velikim svijetom za istraživanje. Nažalost, ovo neće biti prijelomno, već bitna značajka. Mnoge Sims igre u prošlosti, uključujući Sims 3, omogućavale su prolazak likovima, ali trenutni ga je obrok uklonio.

Veliki svijet u kojem možete ići na posao, zabavu i vratiti se kući osnovna je potreba. Gotovo svaki uređaj za igre na sreću, bilo da se radi o konzolama ili pametnim telefonima, isporučuje sirovu hardversku snagu. Trebalo bi biti lako ugraditi stvarnu kartu i omogućiti vam interakciju s drugim stvarnim igračima u opsežnim sesijama za više igrača (ali, to bi moglo biti poput World of Warcrafta, zar ne?).

Vožnja automobila okolo

Sims 5 bi definitivno trebao imati automobile i zapravo, pustiti ljude da ih voze. Programeri igara više ne mogu smišljati glupe priče o tome zašto igračima ne dopuštaju da voze. Na N-Gage telefonu toliko je mnogo RTS igara, pa čak i starih Sims igara, kojima su igrači mogli voziti bicikl. Mogućnost kretanja između karata u vozilu trebala bi ga učiniti jednostavnijim, jednostavnijim za upotrebu, baš kao što to radite u velikoj igri poput Witcher 3.

Roditeljstvo i mališani

Kad je Sims 4 objavljen, igrači su bili jako razočarani jer u njemu nisu bili mališani, a mnoge osnovne značajke igranja bile su rezervirane kao paket za proširenje. Nakon velikog bijesa, neki od njih su vraćeni kao besplatna ažuriranja. Očekuje se da će roditeljstvo i djeca biti dostupni na Sims 5 na datum lansiranja, zajedno s ostalim popularnim značajkama pronađenim u prethodnim Sims igrama.

Potpuno prilagodljivi likovi i sustav starenja

Sustav starenja u Simsu 4 stvarno je loš i mora se popraviti u novom naslovu. Prema obožavateljima na forumima, nova igra pokrenuta potpuno prerađenim motorom omogućit će igračima da u potpunosti modificiraju izgled svojih likova od kože, boje očiju, kose do tetovaža, tipa tijela i tako dalje. Pružit će igračima uživljavajuće iskustvo i sposobnost da se razlikuju od gomile.

Što izbjegavati u The Sims 5?

Mikrotransakcije

Izdavač Electronic Arts i Maxis definitivno bi trebali izbjegavati puno pogrešaka koje su napravili u svojoj trenutnoj igri. Više od Maxisa, izdavač je taj koji bi trebao znati da zajednica Sims nikada neće cijeniti stvari poput mikrotransakcija, iako vole kupovati pakete igara, pakete za proširenje i druge DLC-ove koje neprestano objavljuju tijekom svog životnog ciklusa.

Nepotrebni paketi za proširenje

Prisiljavanje igrača da kupuju sadržaje koji su prvotno trebali biti u osnovnoj igri uopće se ne cijeni.Najosnovniji sadržaj trebao bi biti dostupan na datum pokretanja, dok će uzbudljivi novi paketi proširenja uvijek biti dobrodošli od strane igrača koji su spremni platiti 20 ili više dolara za igranje svoje omiljene igre. Battlefield V uklonio je premium propusnicu jer je razdvojio igrače i mikrotransakcije su popravljene u Battlefrontu II, što je dobar znak za Sims 5 jer EA mijenja svoju rutu na temelju zahtjeva navijača.

The Sims 5 u VR-u - Oculus, HTC i druge slušalice

Najveća pompa oko igre koja je možda postavljena za lansiranje 2020. ili 2021. jest ta što će podržavati VR igranje odmah. Igra se iznenađujuće našla na PS4 i Xbox One konzolama, unatoč nedostatku odgovarajućih kontrola da biste imali slobodu kao što biste to imali na računalu. Očekuje se da će se slična inovacija dogoditi na temelju objave Reddita objavljene u prošlosti, koja je kasnije uklonjena navodeći probleme s autorskim pravima. Procurivanje je pitalo igrače u pododjemu Sims o njihovom mišljenju o igranju igre u slušalicama za virtualnu stvarnost Oculusa, HTC-a ili drugih tvrtki.

Sims 5 također će se fokusirati na PS5 i nove Xbox konzole

Nadolazeća igra koja će biti objavljena dvije godine kasnije usmjerit će svu pozornost na novije konzole i dizajnirana da u potpunosti iskoristi hardversku snagu koju pružaju postojeće konzole. Xbox One X i PS4 Pro su konzole budućnosti koje imaju puno neiskorištenog potencijala. Mnoge igre koje će biti objavljene u sljedeće dvije godine ili kasnije odustat će od originalnih konzola jer su izdane još 2013. godine i do sada imaju primitivni hardver.

Uz teraflops impresivne hardverske snage koju isporučuju nova PlayStation 5 i Xbox obitelj konzola za koje se priča da će biti najavljene 2019. godine, programeri Sims 5 imat će slobodu da ga iskoriste za stvaranje zaista otvorenog svijeta s puno istodobno znakova na zaslonu, besprijekorna integracija sa pametnim telefonima, a možda i VR, na PSVR 2.

Glasine tvrde da Microsoft vrlo brzo planira dodati podršku za tipkovnicu i miša na konzole Xbox One. Oni već aktivno podržavaju PC zajednicu s više platformi i igraju bilo gdje. Ubrzo, ne bi imalo velike razlike kad biste Simsa 5 mogli igrati mišem i tipkovnicom na računalu ili Xboxu One što bi bilo sjajno predstavljanje za buduće konzole. Do sada programeri nisu objavili ekskluzivne najave za konzole. U slučaju da Sims 5 postane popularniji na novoj generaciji Xbox konzole i PlayStation 5, neće biti iznenađujuće ako se u budućnosti pojave tempirani ili trajni ekskluzivni kostimi ili stvari.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found