Vodiči

Kako riješiti problem pregrijavanja Samsung Galaxy S4

Pregrijavanje je jedna od čestih pogrešaka s kojima se vrlo često susreću korisnici Samsung Galaxy S4. Većina korisnika misli da je neispravna baterija glavni razlog pregrijavanja. No, ovom problemu obično pridonosi nekoliko razloga, poput softverskih pogrešaka, SD kartice i kvarova u aplikacijama. Pregrijavanje smanjuje vijek trajanja baterije i oštećuje vaš telefon. Evo nekoliko rješenja.

Također pogledajte: Kako ispraviti pogrešku koja nije umetnuta na SIM kartici na Galaxy S4

Kako riješiti problem pregrijavanja Samsung Galaxy S4

Načini za rješavanje problema s pregrijavanjem Samsung Galaxy S4

  • Prvo morate ažurirati sve aplikacije odlaskom u Google play store jer oštećene aplikacije i aplikacije koje se ne ažuriraju mogu stvoriti ovu pogrešku. Stoga ažurirajte sve aplikacije koje prikazuju poruku spremnu za ažuriranje. Ponovno provjerite aplikacije nakon ažuriranja i ako utvrdite da se neke aplikacije prikazuju kao neažurne, iako ste ih ažurirali, izbrišite ih.
  • Neispravna SD-kartica možda je jak razlog za ovaj problem, pa formatirajte SD-karticu, a zatim je umetnite u telefon kako biste saznali je li problem donekle smanjen. Prije formatiranja napravite sigurnosnu kopiju svih podataka.
  • Ako ste suočeni s problemom pregrijavanja zbog problema povezanog sa softverom, tada OTA ažuriranja mogu riješiti problem pregrijavanja Samsung Galaxy S4.
  • Provjerite napuhavanje i pozadinske procese u vašem Galaxyju S4 jer je ponekad za takvo pregrijavanje kriv softver, a ne baterija. U slučaju da velik broj pozadinskih procesa neprestano radi u pozadini, to obično rezultira i pregrijavanjem baterije te brzim pražnjenjem baterije. Pronađite bloatware aplikacije i onemogućite ih te zaustavite pozadinske procese. Također, idite na Postavke> Više> Baterija da biste provjerili koje su to aplikacije koje koriste neobičnu količinu baterije i izbrisali ih s uređaja.

www.fixedbyvonnie.com

  • Zatvorite aplikacije koje ne koristite, jer toliko aplikacija koje se istodobno pokreću može pregrijati telefon. Ali ako nakon zatvaranja aplikacija ne primijetite bilo kakvu promjenu, možda je riječ o hardverskom problemu i morate se obratiti servisnom centru.
  • Oštećenje vodom također može stvoriti ovaj problem s pregrijavanjem. Ako je to slučaj, jedini je način da se riješi ovog problema servisni centar.
  • Onemogućite Bluetooth, GPS i zatamnite zaslon.
  • Ako se telefon zagrijava dok upotrebljavate komadić za uho, telefon morate staviti u način uštede energije CPU-a. Za to idite na Postavke> Moj uređaj> omogućite način uštede energije. Sada morate kliknuti karticu načina uštede energije i ona će otvoriti novu stranicu. Tamo ćete vidjeti tri opcije, među kojima je i kartica za uštedu energije procesora koju treba uključiti.
  • Stavljanje Galaxyja S4 u način rada Iplane moglo bi biti korisno ako se telefon pregrije tijekom punjenja. Razlog je kad telefon puni bateriju neprekidno koristi, pretražujući W i-Fi signale ili mrežu i u takvoj se situaciji na nekim telefonima javlja problem pregrijavanja.

Stoga provjerite sve ove korake i ako problem i dalje postoji, obratite se svom dobavljaču ili davatelju usluga i zatražite zamjenu.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found