Vodiči

Kako zaustaviti iskačuće oglase na računalu

Svaka osoba ima svoj omiljeni web preglednik. Za neke je to Firefox ili Chrome, za druge Opera ili Internet Explorer ili vam se možda sviđa Microsoft Edge koji je isporučen sa sustavom Windows 10. Ali, svi se možemo složiti u jednom - skočni prozori su dosadni. Kad povremeno vidite skočni prozor ili dva, na to nećete obraćati pažnju, ali ako su vruće ponude, popusti, posebne ponude i sve vrste oglasa ustrajni, nećete ih moći zanemariti. Znamo koliko ovo može biti frustrirajuće i zato ćemo vam pokazati kako zaustaviti iskačuće oglase na računalu.

Također pogledajte: Najbolji najbolji pribor za prijenosna računala

www.phpbb.com

Kako zaustaviti iskačuće oglase na računalu

Skočni se prozori najčešće pojavljuju na vašem zaslonu dok pregledavate web, no u nekim slučajevima jedan od instaliranih programa može instalirati drugi program (adware) koji će stvoriti skočne prozore. Ovdje ćemo razgovarati o nekoliko stvari: kako zaustaviti iskačuće oglase u Mozilli, Chromeu, Internet Exploreru i Microsoft Edgeu, adware programima, zlonamjernom softveru i virusima.

Kako zaustaviti iskačuće oglase na Windowsima 7, 8 i 10 prilikom pregledavanja weba

Svaki web preglednik ima ugrađenu skočnu značajku koja će spriječiti da se skočni prozori pojave na vašem zaslonu. Morate biti sigurni da je omogućeno blokiranje skočnih prozora.

Ako koristite Firefox, evo kako zaustaviti iskačuće oglase u Mozilli:

 • Otvorite izbornik Firefox klikom na tri vodoravne crte koje se nalaze u gornjem desnom kutu
 • Odaberite Opcije i kliknite Sadržaj
 • Provjerite je li potvrđen okvir pored opcije "Blokiraj skočne prozore". Ako želite, možete dodati iznimke.

Ako upotrebljavate Chrome, slijedite ove korake:

 • Kliknite tri reda koja se nalaze u gornjem desnom kutu
 • Odaberite Postavke
 • Zatim odaberite Prikaži napredne postavke> Privatnost
 • Kliknite Postavke sadržaja, pomaknite se prema dolje do skočnih prozora i provjerite je li potvrđen okvir pored opcije "Ne dopusti nijednoj web lokaciji da prikazuje skočne prozore".

Ako koristite Internet Explorer:

 • Kliknite gumb alata> Internetske mogućnosti> Privatnost
 • Provjerite je li omogućena opcija ispod blokatora skočnih prozora "Uključi blokiranje skočnih prozora"
 • Kliknite U redu.

Možete postaviti razinu blokiranja. Idite na Postavke> Postavke blokatora skočnih prozora> Razina blokiranja i odaberite "Visoko: Blokiraj sve skočne prozore".

Ako koristite Microsoft Edge:

 • Kliknite tri točke u gornjem desnom kutu
 • Odaberite Postavke
 • Pomaknite se prema dolje i pod Napredne postavke i kliknite na "Prikaži napredne postavke"
 • Prekidač za blokiranje skočnih prozora treba postaviti na Uključeno.

Kako zaustaviti iskačuće oglase na računalu: Deinstalirajte adware programe

Ponekad program koji ste instalirali na računalo može instalirati drugi program koji može stvoriti skočne prozore. Programi koji stvaraju skočne oglase poznati su kao adware programi. Pitanje je kako zaustaviti iskačuće oglase u ovoj situaciji? Morat ćete deinstalirati adware program. Idite na Upravljačku ploču i u odjeljku Programi kliknite Deinstaliraj program. Kad se popis programa prikaže na zaslonu, kliknite Instalirano na, tako da možete vidjeti sve programe koji su nedavno instalirani. Ako neki program vidite prvi put i ako se ne možete sjetiti da ste ga stvarno instalirali, to je adware program. Kliknite ga i odaberite opciju Deinstaliraj. Slijedite nekoliko jednostavnih koraka i skočni će prozori nestati zajedno s programom.

trojan-killer.com

Kako zaustaviti iskačuće oglase na računalu: zlonamjerni softver ili virus?

U slučaju da ste blokirali skočne oglase u pregledniku i ako ste deinstalirali adware programe, ali skočni oglasi su i dalje tamo, možda je riječ o zlonamjernom softveru ili virusu. Uvijek provjerite je li vaš antivirusni softver ažuran i skenirajte računalo. Možete se koristiti Malwarebytes i AdwCleaner da biste se riješili zlonamjernih datoteka, špijunskog softvera i adwarea.

Ne tako davno, naišao sam na problem s virusom pod nazivom "Oglasi po imenu". Kad god pokrenem preglednik (trenutno koristim Firefox), pojavljivali su se skočni oglasi, uključujući sve vrste posebnih ponuda i dosadnih vrućih ponuda. Ovo nije bila situacija u kojoj tu i tamo vidite skočne oglase, vjerujte mi. Nisam uspio normalno pregledavati web, čak ni provjeriti poštu, jer su skočni prozori bili posvuda.

Iako su i Malwarebytes i AdwCleaner sjajni, nisu po imenu uklonili oglase. Uklonio sam Firefox i ponovo ga instalirao, ali nisam se riješio iskačućih prozora. Isprobao sam nekoliko rješenja koja sam pronašao na YouTubeu, mnoga od njih nisu uspjela. Napokon sam pronašao onaj koji mi je uspio, pa ću ga podijeliti s vama ovdje. U posljednje vrijeme mnogi su ljudi imali problema s dosadnim oglasima poimence, tako da ovaj vodič može dobro doći. Prilično je jednostavno. Morat ćete preuzeti i instalirati Revo uninstaller, a zatim samo slijedite korake navedene u vodiču. To je detaljni vodič kako zaustaviti iskačuće oglase na računalu uzrokovane Oglasima po imenu.

U slučaju da imate Windows 10, ne brinite, uspješno sam instalirao Revo na Windows 10 i to je uspjelo.

Nadam se da ste dobili sve osnovne informacije o tome kako zaustaviti skočne oglase na računalu. Iako se sve ovo može činiti kao puno posla, zapravo nije. Što je najvažnije, blokirat ćete skočne prozore!

Možete pročitati i: Najbolje najbolje PC igre za 2015. godinu

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found