Vodiči

Kako isključiti iMessage na iPhoneu

Ako tražite načine na koje možete isključiti iMessage na iPhoneu, tada ste na pravom mjestu. Mi ćemo vam dati korake kako biste lako mogli isključiti iMessage. Postoji nekoliko razloga zbog kojih ste isključili ovu uslugu. Bilo da se prebacuje na Android ili ne koristi podatkovni paket s Appleom, dopustite nam da vam pomognemo da onemogućite iMessage.

Budući da iMessage koristi vašu adresu e-pošte i telefonski broj i veže ih na vaš Apple ID i Apple poslužitelje omogućavajući vam slanje poruka sa gotovo bilo kojeg Apple uređaja koji posjedujete, bit će neophodno da onemogućite iMessage i s drugih uređaja ako to ne želite koristiti ga više. To znači da ako posjedujete iPad ili Apple prijenosno računalo ili radnu površinu, prvo morate proći postupak onemogućavanja iMessagea na tim uređajima. Tada možete nastaviti sa svog iPhonea kako biste bili sigurni da je iMessage u potpunosti isključen.

Važno je da onemogućite iMessage ako prelazite na drugu platformu, jer su se mnogi naši čitatelji žalili da se poruke gube kada pokušaju dostaviti poruku korisniku iPhonea koji se preselio na drugu platformu. To znači da osoba koja šalje poruku misli da je poruka isporučena, ali onaj koji je prima uopće nema pojma da je neka poruka uopće poslana. Iako je Apple radio na rješavanju takvih problema u svojim ažuriranjima, a korisnici iOS10 imaju blaži prijelaz, uvijek je dobro osigurati da je iMessage onemogućen ako prelazite na drugu platformu.

Također pogledajte: Kako popraviti iPhone SE koji ne sinkronizira iMessage

Isključite iMessage na iPadu i Macu

Ako uz vaš iPhone posjedujete još jedan Appleov uređaj poput iPad-a ili Mac-a, ne zaboravite započeti s tim uređajima kada je u pitanju onemogućavanje iMessagea.

Korisnici Maca

 • Idite u aplikaciju Messages na svom Macu
 • Otvorite traku izbornika i kliknite Poruke
 • Sada odaberite postavke za nastavak
 • Ovdje ćete vidjeti karticu na kojoj piše Računi i kliknuti je
 • Odaberite svoj iMessage račun koji je povezan s ovim uređajem
 • Pored telefonskog broja nalazit će se okvir. Poništite okvir da biste onemogućili svoj telefonski broj s uređaja
 • Potražite opciju Omogući ovaj račun i poništite okvir tako da račun može biti onemogućen

Napomena: Ako već niste imali adresu e-pošte povezanu s vašim računom iMessage, morat ćete dodati adresu e-pošte prije nego što možete ukloniti svoj telefonski broj.

Korisnici iPada

 • Idite na izbornik Postavke na iPadu
 • Potražite Poruke i dodirnite ih
 • Primijetit ćete da je iMessage na vrhu sljedeće stranice
 • Jednostavno promijenite klizač u Isključeno, a iMessage će biti onemogućen i na vašem iPadu.

Sad kad ste onemogućili iMessage sa svih ostalih uređaja, isključimo iMessage i s vašeg iPhonea.

Isključite iMessage na iPhoneu

Onemogućiti iMesage na iPhoneu prilično je jednostavno.

 • Idite na izbornik Postavke na iPhoneu
 • Odaberite Poruke na izborniku Postavke
 • I u izborniku Poruke potražite iMessages
 • Uz njega ćete primijetiti klizač koji vam omogućuje da ga isključite. Klizač će biti zelene boje ako je uključen. Jednostavno ga skliznite i postat će sivo što znači da je iMessage onemogućen s vašeg iPhonea.

Nakon onemogućavanja iMessagea, ponovo pokrenite uređaj tako da vaš iPhone uključuje nove promjene. Nakon što se uređaj ponovno pokrene, pokušajte poslati poruku i provjerite prolazi li kao obična tekstualna poruka.

Kad je vaša poruka poslana u zelenom oblačiću, to znači da je to uobičajena tekstualna poruka, dok one poslane u plavom oblačiću pokazuju da koriste iMessage. Da biste bili sigurni da je iMessage onemogućen, pokušajte poslati tekstualnu poruku nekome tko je korisnik iMessagea i provjerite šalje li vaš uređaj poruku kao uobičajeni tekst ili ne.

Korištenje Appleova alata za odjavu

Appleovi korisnici koji pokušavaju isključiti iMessage jer su izgubili telefon ili zato što su se prebacili na drugu platformu i zaboravili isključiti iMessage prije nego što su razmijenili iPhone, mogu onemogućiti iMessage pomoću Appleova alata za odjavu. Ne treba vam iPhone i omogućuje vam onemogućavanje iMessagea na mreži. To će zahtijevati da vaš telefonski broj bude aktivan kod vas u vrijeme kada isključujete iMessage.

 • Slijedite ovu vezu za pristup alatu za odjavu: //selfsolve.apple.com/deregister-imessage
 • Pomaknite se dolje do odjeljka koji kaže Nemate više svoj iPhone?
 • Unesite svoj telefonski broj koji je bio povezan s iMessageom na vašem iPhoneu
 • Nakon unosa broja, kliknite Pošalji kod i pričekajte da kôd stigne na vaš telefon
 • Nakon što dobijete poruku s kodom za potvrdu, unesite šestoznamenkasti kôd kako biste bili sigurni da je iMessage onemogućen
 • Velika zelena kvačica na zaslonu potvrdit će da je iMessage za vas onemogućen.

Ovi su koraci korisni za onemogućavanje iMessagea ako se selite na drugu platformu ili ako vam je uređaj ukraden, a vi se odlučite za prelazak na pametni telefon koji radi na drugoj platformi. Ako slučajno nadograđujete iPhone, zapravo ne morate proći kroz gnjavažu onemogućavanja iMessagea jer ga možete automatski koristiti na novom uređaju.

Sad kad znate korake za onemogućavanje iMessagea, pobrinite se da to radite na svim uređajima koje koristite. Osigurati će da vaše poruke na vaš telefon bez problema dolaze kao tekst. Budući da su čitatelji razgovarali o problemima u primanju poruka nakon što onemoguće iMessage, najčešće je to zato što na kraju može ostati aktivan na nekom od uređaja. Ako vam ništa ne uspije, najučinkovitiji je način korištenja Appleova alata za odjavu.

Također pogledajte: Kako ispraviti iMessage koji čeka aktivaciju / iMessage ne radi na iPhoneu

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found