Vodiči

Kako popraviti pogrešku u neuspjelom pozivu iPhonea

Mučite li se trenutno s ispravljanjem pogreške pri neuspjelom pozivu iPhonea? Ovaj problem može biti jako dosadan, pogotovo kada morate telefonirati s važnom osobom. Bez obzira koja je vaša verzija iPhonea, što se tiče bilo kojeg problema, želite ga se riješiti što je prije moguće. Raspravljali smo o toliko problema s iPhoneom koji se mogu pojaviti, a ovaj put ćemo navesti rješenja koja će vam pomoći da popravite pogrešku iPhone poziva koja nije uspjela.

Također pogledajte: iPhone mikrofon ne radi - kako ga popraviti

Što znači poziv nije uspio?

Ova se pogreška događa kada pokušavate telefonirati, ali vaš iPhone prikazuje "poziv nije uspio", kao što su mnogi korisnici izvijestili. Neki od njih rekli su da su pogrešku pronašli usred razgovora. Kad iPhone odustaje od poziva, to je obično zato što je signal u određenom području slab. Iako je loši signal najčešći razlog zašto se problem javlja, ponekad su za to krivi SIM kartice koje su oštećene ili nisu pravilno postavljene ili neke programske pogreške.

Načini za popravljanje pogreške u neuspjelom pozivu iPhonea

Uključi / isključi način rada u zrakoplovu

Krenimo s najlakšim rješenjem. Uključite zrakoplovni način prevlačenjem prema gore s bilo kojeg zaslona vašeg iPhonea da biste pristupili Kontrolnom centru. Zatim dodirnite ikonu Zrakoplov u gornjem lijevom kutu Kontrolnog centra. Pričekajte nekoliko sekundi, a zatim ponovno isključite način rada u zrakoplovu.

Datum vrijeme

Provjerite jesu li datum i vrijeme na vašem telefonu pravilno postavljeni, posebno ako ste upravo putovali iz druge vremenske zone. Može promijeniti neke povezane postavke. Omogućavanje "Automatski postavi" najbolji je način da se ovo prilagodi. Prvo provjerite je li vaš iPhone spojen na WiFi. Zatim idite na Postavke >> Općenito >> Datum i vrijeme. Zatim uključite "Automatski postavi".

Birajte * # 31 #

Ovo je jedan od skrivenih kodova iPhonea koji se koristi za onemogućavanje vašeg odlaznog statusa anonimnosti. Možda ste slučajno postavili da vaš iPhone broj bude skriven u svim odlaznim pozivima, a to uzrokuje neuspjeh poziva svaki put kad uputite ili primite poziv. Biranje * # 31 # je to najbrži način. Inače, to možete provjeriti i tako da otvorite Postavke >> Telefon >> Prikaži moj ID pozivatelja i provjerite je li boja gumba pokraj njega zelena.

Ponovo pokrenite iPhone

Ovo je jedno od jednostavnih rješenja, ali opet moćno. Mnogo se problema može lako riješiti nakon ponovnog pokretanja iPhonea. Da biste to učinili, jednostavno pritisnite i držite tipku za spavanje / buđenje na uređaju nekoliko sekundi dok se ne pojavi crveni klizač. Pomaknite klizač slijeva udesno i potpuno ga isključite. Pričekajte najmanje 20 sekundi ili više. Zatim ga ponovo uključite pritiskom na isti gumb dok na zaslonu ne vidite Appleov logotip.

support.apple.com

Ažuriranje postavki mobilnog operatera

Postavke mobilnog operatera na iPhoneu su sve postavke povezane s mobilnim operaterima i Appleom, što uključuje postavke mreže, poziva, mobilnih podataka, razmjene poruka, žarišne točke i govorne pošte. Ažuriranje postavki iPhone Carrier-a može riješiti probleme iPhone-a s ispuštanjem poziva. Evo kako to učiniti:

 • Provjerite je li vaš iPhone povezan sa stabilnom internetskom vezom.
 • Idite na Postavke >> Općenito >> O programu.

 • Ako je ažuriranje dostupno, vidjet ćete obavijest o njemu.

Onemogući LTE

Ako želite uspostaviti bržu internetsku vezu na iPhoneu, možete uključiti LTE. Međutim, to također može utjecati na trajanje baterije, pozive, tekstualne poruke, govornu poštu i mobilne podatke. Da biste provjerili je li ova značajka odgovorna za pogrešku neuspjelog poziva vašeg iPhonea, pokušajte je neko vrijeme onemogućiti. Možete otvoriti Postavke >> Mobitel >> Opcija mobilnih podataka >> dodirnite Glas i podaci. Ovdje odaberite 3G.

Ponovno umetnite SIM karticu

Vaša SIM kartica može biti jedan od razloga za probleme s iPhoneom koji su odustali od poziva. Provjerite ima li na SIM kartici oštećenja ili ogrebotina, ponajprije ako je koristite već duže vrijeme.

 • Otvorite ladicu pomoću spajalice ili alata za izbacivanje SIM-a.
 • Izvadite SIM karticu.
 • Pokušajte umetnuti SIM karticu u drugi pametni telefon i provjerite radi li dobro.
 • Druga opcija, pokušajte umetnuti drugu radnu SIM karticu u svoj iPhone i provjerite javlja li vam se i dalje pogreška iPhone poziva nije uspjela.

Nazovite svog mobilnog operatera

Ako ste isprobali metodu "Ponovo umetnite SIM karticu" i na SIM kartici nađete oštećenje ili ako to ne radi i na pametnom telefonu, nazovite svog mobilnog operatera. Pitajte ih postoji li problem na mreži prijevoznika kako ne biste bili jedini koji su dobili ovu pogrešku. U suprotnom, zamolite ih za zamjenu SIM kartice.

Ažurirajte iOS

Ponekad programska pogreška može napraviti neke pogreške na vašem uređaju, uključujući probleme s neuspjelim pozivima iPhonea. Ažuriranje iOS-a je neophodno jer uvijek dolazi s ispravcima programskih pogrešaka i poboljšanjima. Mnogo problema s iPhoneom može se riješiti ovom metodom.

 • Za pripremu provjerite je li vaš iPhone spojen na stabilnu internetsku vezu i da li se naplaćuje (najmanje 50%).
 • Otvorite Postavke >> Općenito >> Ažuriranje softvera.
 • Ako postoji ažuriranje, vaš će se iPhone brzo učitati da ga prvo preuzme.
 • Kada je ažuriranje spremno, dodirnite "Instaliraj sada".

Poništi sve postavke

Jedna postavka može utjecati na druge. Pokušajte resetirati sve postavke jer će vaš iPhone dovesti na zadane postavke. Ovim nećete izbrisati nijedan podatak. Idite na Postavke >> Općenito >> Resetiraj >> Resetiraj sve postavke. Nakon što unesete šifru, za potvrdu odaberite Poništi sve postavke.

Izbrišite iPhone

Ako prethodno rješenje nije riješilo pogrešku, pokušajte izbrisati svoj iPhone. Ova tehnika neće samo resetirati sve postavke, već će i izbrisati sadržaj i aplikacije na uređaju. Zbog toga biste trebali prethodno napraviti sigurnosnu kopiju podataka. Evo koraka za brisanje iPhonea:

 • Otvorite Postavke >> Općenito >> Resetiraj >> Poništi sve sadržaje i postavke.
 • Unesite šifru.
 • Dodirnite Izbriši iPhone za potvrdu.

Vratite iPhone

Postupak obnavljanja na iPhoneu u potpunosti će izbrisati sve stvari s vašeg iPhonea i vaš će iPhone biti novi. Ne zaboravite napraviti sigurnosnu kopiju podataka prije nego što slijedite korake.

 • Provjerite je li vaš iPhone pun.
 • Provjerite je li vaš iPhone spojen na stabilni WiFi. To je važno, u protivnom vam iPhone može zapeti u načinu oporavka.
 • Spojite iPhone na Mac / PC s najnovijom verzijom iTunesa instaliranom iznutra pomoću kabla za grom.
 • Na kartici Sažetak kliknite Vrati.
 • Prije nego što postupak započne, iTunes će prvo preuzeti firmware.
 • Pričekajte dok se postupak obnavljanja ne završi.

Sva gore navedena rješenja smatraju se učinkovitima za ispravljanje pogreške u neuspjelom pozivu iPhonea na iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 i iPhone 7 Plus .

Ako ste isprobali gornja rješenja, a ništa ne uspije, obratite se Genius Baru ili najbližem Appleovom ovlaštenom dobavljaču usluga.

Vidi također: Pogreške i popravci iPhonea i Applea

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found