Vodiči

Kako popraviti iPhone kameru neće se fokusirati

Iako je kamera na svakom iPhoneu stvarno dobra, ponekad postoje određeni problemi na svakom modelu, a jedno od problema je kada se kamera jednostavno neće fokusirati. Kada se pojavi ovaj problem, sve fotografije koje napravite bit će zamagljene. U ovom članku možete pronaći nekoliko načina kako popraviti da se iPhone kamera neće fokusirati.

Također pogledajte: Kako popraviti da stražnja kamera iPhonea ne radi

Kako popraviti iPhone kameru neće se fokusirati

Izvor: nology .vn

Rješenje br. 1: Uklonite kućište

Prvo što biste trebali učiniti je ukloniti iPhone kućište kada koristite kameru. Ponekad je slučaj razlog zašto se iPhone kamera neće fokusirati i kao rezultat toga, svi su snimci mutni.

Rješenje br. 2: Pritisnite i držite tipku kamere

Drugo rješenje je pritisnuti i držati tipku kamere i pričekati dok se kamera ne fokusira. Kad slika postane jasna, pustite gumb.

www.laptopmag.com

Rješenje br. 3: Očistite leću fotoaparata

Provjerite je li objektiv vašeg iPhone fotoaparata čist od smeća ili prljavštine. Ponekad slučajno dodirnemo leću iPhone kamere i tamo ostavimo otiske prstiju. Pokušajte ga očistiti mekom krpom, ili će krpa od mikrovlakana biti bolja. Učinite to nježno i pravilno.

Rješenje br.4: Zaključajte automatsko fokusiranje

Mnogo je sjajnih značajki u aplikaciji Camera na iPhoneu. Jedan od njih je automatsko fokusiranje i zaključavanje automatske ekspozicije (zaključavanje AE / AF). Ova značajka može vam pomoći kad se vaša iPhone kamera ne fokusira. Sve što trebate učiniti je tapkati na objekt na koji se želite usredotočiti nekoliko sekundi dok ne vidite mali žuti okvir "AE / AF Lock". Ova će značajka zadržati objekt da ostane fokusiran iako se iPhone kreće.

Rješenje br. 5: Uklonite magnetsku leću

Ako vaš iPhone ima magnetsku leću ili metalno kućište, pokušajte ga privremeno ukloniti. To bi mogao biti razlog zašto se iPhone kamera neće usredotočiti na probleme.

Rješenje br.6: Dodirnite telefon

Dlanom dodirnite nekoliko puta vrh telefona (kraj leće stražnje kamere). Mnogi su korisnici izvijestili da je ovaj jednostavan korak riješio njihov problem.

Rješenje br.7: Prisilno zatvorite aplikaciju kamere

Ponovno pokretanje aplikacije može riješiti problem. Dvaput dodirnite gumb Početna i vidjet ćete pregled aplikacija koje ste koristili. Prijeđite prstom ulijevo i pronađite aplikaciju kamere, a zatim prijeđite prstom prema gore da biste je zatvorili.

Rješenje br.8: Ponovo pokrenite iPhone

Jedna od stvari koja lako može popraviti mnoge propuste je ponovno pokretanje. Nakon ponovnog pokretanja, ponovno provjerite fokus fotoaparata. Da biste ponovno pokrenuli uređaj, pritisnite i držite gumb za spavanje / buđenje i pomaknite se za isključivanje. Kad je telefon isključen, još jednom pritisnite i držite gumb za spavanje / buđenje i ponovo uključite uređaj.

Apple.com

Rješenje br.9: Ažurirajte iOS

Nova verzija iOS-a može ispraviti greške i kvarove, a također poboljšava performanse vašeg uređaja. Zbog toga je bitno redovito ažurirati svoj iPhone na najnoviju verziju. Slijedite korake u nastavku:

  • Spojite iPhone na izvor napajanja i Wi-Fi mrežu
  • Idite na Postavke
  • Dodirnite Općenito
  • Dodirnite Ažuriranje softvera
  • Zatim dodirnite Preuzmi i instaliraj
  • Dodirnite Instaliraj

Rješenje br.10: Izbrišite sav sadržaj i postavke

Prvo napravite sigurnosnu kopiju podataka. Zatim idite na Postavke> Općenito> Poništi> Izbriši sav sadržaj i postavke, a zatim dodirnite Izbriši iPhone. Nakon što je ovo završeno, slijedite upute na zaslonu i postavite iPhone kao novi uređaj.

Rješenje br.11: Zatražite zamjenu

Provjerite jamstvenu karticu svog iPhonea. Ako još nije istekao, potražite ga. Ako imate iPhone 6 Plus koji ste kupili između rujna 2014. i siječnja 2015., možda ispunjavate uvjete za program zamjene fotoaparata Apple iSight. Ovaj program posebno je napravljen samo za iPhone 6 Plus koji ima iPhone kameru koja ne fokusira probleme. Apple će besplatno zamijeniti vaš iPhone 6 Plus fotoaparat. Kliknite ovdje da biste provjerili ispunjava li serijski broj vašeg uređaja ovaj program.

Ovi su problemi / rješenja pronađeni i učinkoviti na iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 i iPhone 7 Plus.

Ako se iPhone kamera neće fokusirati, i dalje se pojavljuje problem iako ste isprobali sva gore navedena rješenja, kontaktirajte Apple ili posjetite jednu od njihovih trgovina.

Također pogledajte: Zvučnik iPhonea ne radi - kako ga popraviti

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found