Vodiči

iPhone gumbi za glasnoću ne rade - kako popraviti

Nemalo je vlasnika iPhonea prijavilo problem s tipkama za glasnoću - kad su pokušali pojačati ili smanjiti glasnoću, primijetili su da gumbi za glasnoću iPhonea ne rade. Kad pritisnu tipke, ništa se ne događa. Zvuči kao problem s hardverom, ali prije nego što odete u Apple Store, nekoliko biste stvari trebali isprobati jer problem može uzrokovati programska pogreška ili nečistoća i prašina na tipkama za glasnoću ili na priključku za punjenje. Ako je problem u softveru, problem može riješiti ponovno pokretanje ili ažuriranje softvera. Kad su gumbi ili priključak za punjenje prljavi, riješit ćete se problema čišćenjem priključka i gumba. Postoji nekoliko jednostavnih trikova koji također mogu biti učinkoviti. Pogledajmo koje korake za rješavanje problema možete poduzeti da biste to popravili.

Također pogledajte: Kako popraviti da se iPhone ne može povezati s iTunes Store

iPhone gumbi za glasnoću ne rade - načini da se to popravi

Ponovo pokrenite iPhone

Ako ste primijetili da tipke za glasnoću na iPhoneu ne rade, prvo što morate isprobati je jednostavno ponovno pokretanje. Znate da se svaki uređaj ponekad može ponašati neobično, a ponovno pokretanje može riješiti razne probleme. Pritisnite i držite tipku za spavanje / buđenje. Pojavit će se klizač. Povucite ga da biste isključili iPhone. Kad je telefon isključen, pritisnite i držite tipku za spavanje / buđenje da biste ga uključili.

support.apple.com

Izvršite soft reset (resetiranje)

U većini slučajeva problem će riješiti ponovno pokretanje (prikazano gore) i gumbi za glasnoću iPhonea ponovno će početi raditi. Ako se to ne dogodi, možete izvršiti soft reset (resetiranje). Ne brinite, ovo neće izbrisati nijedan vaš podatak.

 • Pritisnite i držite istovremeno tipku za spavanje / buđenje i gumb Početna
 • Držite ove tipke dok ne vidite Appleov logotip.

support.apple.com

Također možete pročitati: Kako riješiti problem iPhonea koji ne zvoni

Pritisnite iPhone tipke za glasnoću

Pritisnite tipke za glasnoću nekoliko puta. Čujete li zvuk klika? Ako nije, to je možda zato što su gumbi zaglavljeni unutra. Možete ga pokušati i dalje pritiskati dok se tipke za glasnoću vašeg iPhonea ne vrate u normalu ili posjetite neku od Apple trgovina da bi to mogli popraviti.

Zvono / nečujni gumb

Ovaj trik može pomoći iPhoneu da se tipke za glasnoću vrate u normalu. Pokušajte prebaciti gumb zvona / nečujno, a zatim pritisnite tipke za glasnoću. Nekim je korisnicima ovaj jednostavan korak riješio problem i tipke su počele normalno raditi.

Trik sa slušalicama

Ako gumbi za glasnoću iPhonea ne rade, postoji još jedan jednostavan trik koji će možda uspjeti. Trebat će vam Apple slušalice s daljinskim upravljačem koje vam omogućuju podešavanje glasnoće. Obavezno upotrijebite originalnu. Priključite slušalice u utičnicu za slušalice i pokušajte pomoću nje povećati ili smanjiti glasnoću. Vidite li traku glasnoće? Pokušajte sada prilagoditi zvuk pomoću iPhone tipki za glasnoću.

Pomoćni dodir

Ovo može biti vrlo korisno. Idite na Postavke> Općenito> Pristupačnost i uključite pomoćni dodir. Na vašem će se zaslonu pojaviti mala ikona.

Dodirnite ga. Kliknite Uređaj. Dodirnite glasnoću i nekoliko puta utišajte glasnoću. Zatvorite dijaloški okvir pritiskom na njega. Pritisnite fizičke gumbe - nadam se da će sada raditi.

Očistite tipke za glasnoću

Ako primijetite nečistoću ili prašinu oko gumba za podešavanje glasnoće, uklonite je. iPhone gumbi za glasnoću prilično su osjetljivi i ako su prljavi, polako će reagirati ili uopće neće reagirati. Možete koristiti vakuumsku mlaznicu, a ako su gumbi ljepljivi, upotrijebite q-vrh i alkohol za trljanje.

Očistite priključak za punjenje i priključak za slušalice

U mnogim je slučajevima problem bio u konektoru i previše nečistoće i prašine u njemu. Koristite čačkalicu i nježno očistite priključak. Također očistite priključak za slušalice. Mnogi korisnici koji su se suočili s ovim problemom uspjeli su ga napokon riješiti čišćenjem porta za punjenje i priključka za slušalice. Samo pripazite da uklonite sav otpad, prljavštinu i prašinu. Kad završite, pokušajte pojačati ili smanjiti glasnoću pomoću fizičkih tipki.

Ažurirajte iOS

Ako softver na vašem iPhoneu nije ažuriran, preuzmite i instalirajte najnoviju verziju iOS-a.

 • Spojite iPhone na izvor napajanja ili provjerite je li telefon napunjen te se povežite na Wi-Fi mrežu
 • Idite na Postavke> Općenito> Ažuriranje softvera
 • Dodirnite Preuzmi i instaliraj ili Instaliraj odmah (ako ste već preuzeli najnoviju verziju softvera)

Vratite iPhone na tvorničke postavke

Vraćanjem iPhone postupka izbrisat će se sve stvari s vašeg iPhonea, uključujući OS i firmware. Zato bi bilo pametno prethodno napraviti sigurnosnu kopiju podataka. Evo koraka:

 • Provjerite je li vaš iPhone napunjen
 • Provjerite je li vaš iPhone povezan sa stabilnom WiFi mrežom. To je važno jer se možete suočiti s problemom poznatim kao iPhone koji je zapeo u načinu oporavka
 • Spojite iPhone na Mac / PC pomoću munjevitog kabela i provjerite imate li najnoviju verziju iTunesa
 • Na kartici Sažetak kliknite Vrati.
 • Prije nego što postupak započne, iTunes će preuzeti firmware
 • Pričekajte dok se postupak obnavljanja ne završi
 • Postavite iPhone kao novi uređaj.

iPhone gumbi za glasnoću ne rade nakon oštećenja vodom

Kad iPhone dođe u dodir s vodom, trebate ga odmah isključiti, obrisati uređaj krpom, ručnikom itd. I paziti da uklonite vodu iz priključka za punjenje, mikrofona, zvučnika i tipki za glasnoću. Izvadite SIM karticu i odspojite kabele (na primjer slušalice). Tada morate pustiti da se telefon potpuno osuši. Kad se telefon osuši, možete ga ponovno uključiti. Ako tipke za glasnoću iPhonea ne rade, to je možda zbog vode koja je oštetila komponente telefona. Predlažemo da posjetite Apple Store ili Appleovog ovlaštenog pružatelja usluga.

Ovi su problemi / rješenja pronađeni i učinkoviti na iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 i iPhone 7 Plus.

Podijelili smo nekoliko jednostavnih trikova i nekoliko korisnih rješenja koja su uspjela za mnoge korisnike. Ako ste ih sve isprobali, a tipke za glasnoću iPhonea ne rade, obratite se svojem mobilnom operateru ili Appleu ili posjetite jednu od Appleovih trgovina u blizini.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found