Vodiči

Kako popraviti bijeli zaslon smrti iPhonea

U ovom ćemo članku govoriti o iPhone bijelom ekranu smrti. Mnogo je problema koji se smatraju uobičajenim, poput problema s Wi-Fi-jem ili Bluetoothom, ali ne možemo reći isto za bijeli zaslon smrti. Ovaj se problem obično pojavljuje tijekom ažuriranja softvera na oštećenim uređajima (ako ažuriranje iz nekog razloga ne uspije). Međutim, "bijeli zaslon smrti" može se pojaviti bez očitog razloga i često se pojavljuje kad razina baterije padne ispod 30%. Softverska greška ili hardverski problem također mogu biti uzroci ovog neugodnog problema. Nećete vidjeti svoj početni zaslon ili svoje aplikacije. Drugim riječima, svoj uređaj nećete moći normalno koristiti dok bijeli zaslon ne nestane. Problem može nestati nakon nekoliko sekundi ili nakon ponovnog pokretanja, ali ako se to ne dogodi, postoji nekoliko stvari koje možete pokušati prije nego što kontaktirate Apple.

Također pogledajte: Kako popraviti da se iPhone ne može povezati s iTunes Store

Načini popravljanja iPhone bijelog zaslona smrti

Izvor: nailbiting.co.uk

Rješenje br.1: Trik s tri prsta

Prije nego što prijeđemo na malo složenija rješenja, možete isprobati ovaj mali trik. Kada vidite bijeli zaslon, pokušajte istodobno upotrijebiti 3 prsta da dvaput dodirnete zaslon. Iako ovo može zvučati smiješno ili prejednostavno, pokušajte! Mnogo puta su ti mali trikovi sve što trebamo.

Rješenje br.2: Tvrdi reset

Kada se suočite s "bijelim zaslonom smrti", broj rješenja koja možete isprobati ograničen je jer ne možete pristupiti postavkama iPhonea. Međutim, ne biste trebali preskočiti ponovno pokretanje sile. To može biti vrlo učinkovito u raznim situacijama, kao što je iPhone problem s crvenim zaslonom, pa čak i kada se vaš iPhone neće uključiti. Možete pokrenuti stvari i riješiti se bijelog zaslona samo hard resetom. I ne brinite jer će vaši podaci ostati netaknuti.

 • Pritisnite i držite istovremeno tipku za spavanje / buđenje i gumb Početna i držite tipke najmanje 15 sekundi ili dok na zaslonu ne vidite Appleov logotip.
 • Kad se pojavi logotip, otpustite gumbe.

Možete pročitati i: Kako popraviti da iPhone / iPad neće preuzimati niti ažurirati aplikacije

Rješenje br.3: Tvrdi reset s gumbom za napajanje, dom i pojačavanje zvuka

Neki su se korisnici žalili da nisu mogli izvršiti hard reset s "uobičajenom" kombinacijom tipki, gumba za spavanje / buđenje (napajanje) i gumba Početna. Evo što treba učiniti:

 • Pritisnite i držite istovremeno tipke za spavanje / buđenje, tipku Početna i tipku za pojačavanje glasnoće
 • Držite tipke dok se ne pojavi Appleov logotip.

Rješenje br.4: Isključite automatsko osvjetljenje

Čim nestane bijeli zaslon, što se obično događa nakon nekog vremena ili nakon hard reset, idite na Postavke> Zaslon i svjetlina i isključite automatsko osvjetljenje. Neki su korisnici izvijestili da su ih oni isključili, problem s bijelim zaslonom ih više nije mučio.

Rješenje br.4: Izvadite bateriju

Nakon što se prikaže bijeli zaslon, otvorite iPhone, izvadite kopču za bateriju, vratite je i ponovo pokrenite telefon. Kada uklanjate bateriju, morat ćete ukloniti dva vijka smještena na dnu telefona, a zatim još dva nakon što podignete zaslon. Ako to nikada prije niste učinili ili ako niste sigurni kako to učiniti, preskočite ovaj korak ili zamolite nekoga tko zna kako izvaditi bateriju i vratiti je.

www.igitblog.com

Rješenje br. 5: Uđite u DFU način i vratite svoj iPhone

Ako se čini da ništa ne radi, sljedeći je korak ulazak u DFU način i vraćanje iPhonea na tvorničke postavke. Međutim, možete izgubiti podatke, pa ako nemate sigurnosnu kopiju, preskočite ovaj korak i kontaktirajte Apple. Provjerite imate li najnoviju verziju iTunesa.

Prati ove korake:

 • Spojite iPhone na računalo
 • Pritisnite i držite tipku za spavanje / buđenje (tipka za uključivanje) tri sekunde
 • Sada istovremeno pritisnite i držite tipku Početna i tipku za spavanje / buđenje 10 sekundi
 • Otpustite tipku za spavanje / buđenje, ali držite tipku Početna još 15 sekundi
 • Kad zaslon na vašem iPhoneu postane crn, to znači da prelazi u DFU način
 • Odaberite Vrati
 • Kada je obnavljanje završeno, postavite iPhone kao novi uređaj.

Ta su rješenja učinkovita na iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 i iPhone 7 Plus.

Postoji nekoliko rješenja koja možete isprobati. Nemojte preskočiti trik ili resetiranje s tri prsta - ova su rješenja jednostavna, ali i vrlo učinkovita. Ako vam se čini da ništa ne funkcionira, ne znate kako ukloniti bateriju ili ne želite isprobati DFU i vratiti iPhone, trebali biste kontaktirati Apple ili posjetiti jednu od njihovih trgovina.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found