Vodiči

Uobičajeni problemi na Micromax platnu i njihova rješenja

Micromax je objavljivao naslove još od vremena kada su lansirali prvu slušalicu u svojoj potpisanoj Canvas seriji. Od tada je indijska multinacionalna kompanija lansirala niz pametnih telefona u svojoj seriji platna i stvorila se na tržištu solidnim imenom s kvalitetnom ponudom po zaista pristupačnim cijenama. Micromax je zaista promijenio indijsko tržište pametnih telefona i oslobodio ga iz kandži samo međunarodnih proizvođača pametnih telefona koji su diktirali postupak svojih ponuđenih uređaja. Sada, iako tvrtka vodi veliku brigu u pružanju kupaca proizvoda najkvalitetnijeg proizvoda, ali još uvijek postoje neke manje pogreške i problemi zbog kojih je kupac ponekad iritiran. Postoje mnogi uobičajeni problemi na Micromax Canvasu s kojima se susreću mnogi korisnici. Ako se i vi suočavate s istim problemima sa svojim Micromax Canvasom, onda ne brinite jer je sljedeći vodič ovdje kako bi ih riješio.

Ako se suočite s problemima s drugim telefonima poput problema s pražnjenjem baterije Xiaomi Redmi Note, problema sa signalom Xiaomi Mi4 ili drugih, posjetite Technobezz.

Također pogledajte - Kako riješiti problem preuzimanja trgovine Play Micromax Canvas

Uobičajeni problemi na Micromax platnu i njihovi popravci

Često ponovno pokretanje

Jedan od čestih problema na Micromax Canvasu je često i nasumično ponovno pokretanje. Ovaj je problem također prilično dosadan jer se telefon počinje slučajno ponovno pokretati. Problem bi trebao biti uzrokovan promjenom mobilne mreže s GPRS na HSPA. Drugi razlog mogao bi biti problem s baterijom. Stoga provjerite je li baterija u redu na vašem Micromax platnu. Ako je natečen, samo ga zamijenite i vaš bi problem bio riješen. Ako ne, tada je mrežna promjena možda uzrok vašeg problema Micromax Canvas. Stoga slijedite sljedeće korake da biste riješili ovaj problem.

 • Idite na Postavke, a zatim Dual SIM Settings na telefonu.
 • Ovdje odaberite SIM 1, a zatim idite u Postavke mobilne mreže.
 • Nakon toga samo dodirnite Network Mode i odaberite Only GSM. Zadane postavke moraju biti na opciji GSM / WCDMA i morate ih promijeniti u način rada samo GSM.
 • Nakon što napravite gore navedeno, vaš bi problem bio riješen i više se ne biste suočili s tim problemom. Ako se i dalje suočavate s problemom, a zatim biste telefon trebali odnijeti do najbližeg Micromax servisnog centra.

Izvor slike - unleashthephones.com

Mrežni pad

Postoje situacije kada se vaš Micromax Canvas suoči s tim problemom. Može se suočiti s problemom sa slučajnim izmetom poziva, a također je prisutan i na mreži. Ovo je pitanje zajedničko i mnogim drugim Android telefonima drugih vodećih svjetskih marki. Iako je to jedan od uobičajenih problema na Micromax Canvas-u, ali nije ograničen samo na Micromax. Ovaj problem može uzrokovati više razloga. Pogledajmo kako se ovaj neugodni problem može riješiti i korake koje morate slijediti.

 • Prije svega, samo isključite telefon, a zatim izvadite i ponovo umetnite SIM karticu kako biste bili sigurni da nije uzrokovana neispravnim postavljanjem SIM kartice.
 • Pokušajte upotrijebiti istu SIM karticu na nekom drugom telefonu da biste vidjeli je li problem u telefonu ili SIM-u. Ako SIM ne radi i na drugom telefonu, zamijenite ga.
 • Jednostavno idite na Mobile Networks, a zatim pokušajte ručno odabrati mrežu. To će vam pomoći da se ponovo povežete s mrežom.
 • Također, možete pokušati uključiti i isključiti način rada u zrakoplovu da biste se ponovno povezali s mrežom. Kad isključite način rada u zrakoplovu, telefon će se automatski ponovno povezati s mrežom.

Pitanje pražnjenja baterije

Još jedan vrlo neugodan problem na Micromax Canvasu je brzo pražnjenje baterije. Mnogi su korisnici izvijestili da se baterija njihovog telefona ponašala neobično i vidjeli su vrlo visok pražnjenje baterije zbog kojeg je baterija prerano umrla. Dakle, ako ste i vi suočeni s ovim problemom, predlažemo nekoliko načina koji bi vam mogli pomoći da produžite vijek trajanja baterije.

Svjetlina zaslona - zaslon troši najviše baterije vašeg telefona. Dakle, ako održavate razinu svjetline na visokoj razini, očito je da bi se baterija trošila više. Dobar je način održavati svjetlinu baterije na razini koja je ugodna za pogled i nije presvijetla.

Čisti RAM - Jedna od ostalih stvari koja troši puno baterije su pozadinske aplikacije koje neprestano rade na vašem mobilnom telefonu. Svaki put kad ne zatvorite aplikaciju, ona i dalje radi u pozadini i tako nastavlja trošiti bateriju uređaja. Stoga bi najbolji način bio da stalno čistite RAM, jer će to zatvoriti sve aplikacije koje rade u pozadini.

Neželjena usluga - Ako imate GPS, WiFi i Bluetooth stalno uključeni, čak i kad vam zapravo nisu potrebni, životni vijek baterije vašeg telefona sigurno će se uskoro isprazniti. To je zato što ove usluge za rad troše puno baterije, a njihovo zadržavanje bez potrebe definitivno čini bateriju nepotrebnom. Zato ih isključite kad ne koristite ove usluge.

Postoji dobra vjerojatnost da bi gore navedene metode mogle riješiti problem s baterijom, ali ako se i dalje ne može, možete izvršiti vraćanje uređaja na tvorničke postavke. Na kraju je data metoda za to.

Izvor slike - www.snbforums.com

Pitanje pregrijavanja

Još jedan od vrlo neugodnih problema u Micromax platnu bilo je pregrijavanje telefona. Kako telefon koristi stvarno snažni procesor, tako bi trebao zauzeti puno baterije i tako će generirati puno topline. Pa to je normalno da se telefon zagrije nakon nekog vremena upotrebe. Ali ako vidite zagrijavanje telefona tek nakon 5-10 minuta korištenja, to bi vas trebalo brinuti.

U mnogim slučajevima ovaj bi problem riješio samo jednostavno ponovno pokretanje uređaja. Pokušajte to i provjerite je li ponovno pokretanje uređaja uspjelo riješiti problem pregrijavanja ili ne.

Ako ne, postoji velika vjerojatnost da je pregrijavanje uzrokovano nekim programom treće strane. Dakle, ako se problem pojavio nakon instalacije nove aplikacije, onda znate da problem leži. Samo deinstalirajte tu aplikaciju, a zatim provjerite ostaje li problem i dalje. Ako se to dogodi, možda bi dobra ideja bila vraćanje telefona na tvorničke postavke. Tako i provjerite je li to riješilo problem.

Problem punjenja

Još jedan stvarno neugodan problem na Micromax Canvasu je kada se telefon ne puni čak i kad je punjač priključen. Da biste riješili ovaj problem, slijedite sljedeće korake.

 • Izvadite bateriju telefona, a zatim je vratite natrag.
 • Sada priključite kabel punjača u telefon.
 • Nakon toga samo pritisnite tipku za napajanje najmanje 8-10 sekundi i vidjet ćete ikonu baterije. Nećete vidjeti da se puni već samo ikona baterije na zaslonu.
 • Ali nakon što ovo vidite, ne trebate pustiti tipku za uključivanje. Držite pritisnuto najmanje 3-4 minute. Zaslon će zatreptati ikona baterije, a pojavit će se zaslon za pokretanje.
 • Jednom kada vidite zaslon za pokretanje putem ove metode, vaš je problem riješen i moći ćete ponovno normalno puniti svoje platno.

Ovo je bilo pet uobičajenih problema na Micromax Canvasu i pokušali smo pružiti neka rješenja za njih. Ako su problemi riješeni, nastavite uživati ​​u Micromax Canvasu i ako gore navedena rješenja nisu bila u mogućnosti riješiti vaše probleme, možda su to nešto ozbiljnije što se ne može riješiti ovim manjim popravcima, pa biste morali uzeti svoj Micromax platno do najbližeg Micromax Canvas servisnog centra radi popravka ili zamjene.

Napomena: Samo redovito ažurirajte telefon najnovijim dostupnim softverom. To je zato što mnogo puta sama tvrtka pokreće neke popravke za uobičajene probleme sa svojim ažuriranjima. Ažuriranje telefona osigurat će vam da ne propustite nijednu ispravku programskih pogrešaka koju je pokrenula tvrtka.

Stražnja ploča privlači otiske prstiju i mrlje

Oni koji koriste Micromax Canvas Knight najvjerojatnije će se suočiti s ovim problemom koji se uglavnom javlja zbog problema s dizajnom. Ova je slušalica dobila redizajn koji je kombinacija iPhonea i Sony Xperije, ali još uvijek je ostalo nekih nedostataka gdje stražnja ploča uređaja privlači ogromnu količinu mrlja i otisaka prstiju. Ovaj je problem uglavnom zbog matirane obrade koja se puno razlikuje od one na staklenom zaslonu koji je puno sjajniji. Evo mogućeg rješenja.

Najbolji način da riješite ovaj problem je nabaviti masku za telefon ili matiranu masku za stražnju ploču vašeg Micromax Canvas Knight-a. Također, ako ste zabrinuti zbog telefona u novom vlasništvu, najbolje bi bilo preklopiti poklopac jer može zaštititi slušalicu od svih vrsta štete kao što su pad, prljavština itd. Preklopni poklopci dostupni su u koži i plastici, tako da možete ići za onu koja se traži od vas.

Aplikacija se ruši

Neki su se korisnici jako često žalili na probleme s padom aplikacija dok koriste aplikaciju. Na primjer, neke igre zaglave ili se iznenada zaustave s radom, dok neke druge aplikacije zaostaju i pokazuju prespore performanse.

To je sve zbog vrlo naprednog True Octa-Core SoC-a gdje većina android aplikacija još uvijek nije optimizirana za ovaj procesor. Raniji programer dizajnirao je aplikacije imajući na umu dvojezgrene Soceve, dok su sada većina najnovijih pametnih telefona koji se pojavljuju na tržištu opremljeni četverojezgarnim ili osmojezgrenim procesorima. I ovo je problem i s ovom Micromax platnenom slušalicom. Dakle, ovo je pitanje sasvim normalno i trebate pričekati dok Micromax ne izađe sa svojim najnovijim ažuriranjem firmvera. Također, nastavite redovito ažurirati aplikacije čim se objavi bilo kakvo ažuriranje u trgovini aplikacija.

Bloatware

Kao i bilo koja druga slušalica, i Micromax Canvas Knight ima prilagođeno korisničko sučelje i uključuje nekoliko bloatware aplikacija koje zapravo nemaju nikakve koristi, ali zauzimaju ogroman prostor na uređajima. Dakle, ako se želite riješiti tog neiskorištenog i nepotrebnog bloatwarea, pročitajte rješenje za to u nastavku.

CyanogenMod je prilagođeni ROM koji vam može pomoći u takvoj situaciji. Dovoljno je instalirati prilagođeni ROM i imati pristup svim najnovijim značajkama Androida. Možete deinstalirati aplikaciju koja vam nije potrebna, također možete odabrati cjelokupno sučelje skupa i još mnogo toga. Ali oni kojima ovaj CyanogenMod nije drag mogu potražiti i Nova Launcher kako bi uživali u istim značajkama.

Ali ne zaboravite unaprijed imati sigurnosnu kopiju uređaja radi sigurnosti. Još jedan najbolji dio korištenja CyanogenModa je taj što ne zahtijeva da iskorijenite svoj uređaj.

To će vam dobro doći, ali u slučaju da niste zadovoljni, vratite se na zadane postavke vraćanjem na tvorničke postavke.

Način vraćanja na tvorničke postavke

Osim gore spomenutih rješenja, možete pokušati resetirati telefon na tvorničke postavke jer radi za većinu manjih problema. To će odvesti vaš telefon u stanje kada ste prvi put kupili i izbrisali bi sve podatke s telefona. Pazite da napravite sigurnosnu kopiju važnih datoteka. Nakon izrade sigurnosne kopije samo slijedite sljedeći postupak za vraćanje na tvorničke postavke.

 • Isključite telefon
 • Sada prebacite telefon u način oporavka istovremeno pritiskajući tipke za pojačavanje, stišavanje i tipke za uključivanje.
 • Sada idite na opciju Vraćanje na tvorničke postavke, a zatim potvrdite izbor kada se to zatraži.
 • Nakon toga samo ponovno pokrenite telefon i vaš će telefon doći u stanje kada ste ga prvi put kupili.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found