Vodiči

Kako riješiti probleme s pregrijavanjem Galaxy Note 5

Nakon kupnje Galaxy Note 5 mnogi su se korisnici požalili da se njihova Note 5 zagrijava nakon nekoliko sati korištenja. Još jedan slučaj kada se telefon pregrije je kada pametni telefon dulje vrijeme ostaje u vrućini. Za sve one korisnike koji imaju iskusne probleme s napomenom 5, provjerite sljedeći članak i pronađite pravo rješenje.

Pregrijavanje Galaxy Note 5 čest je problem, a posljedica toga je da se baterija Galaxy Note 5 vrlo brzo prazni. Također, problem s pregrijavanjem može se dogoditi ako niste optimizirali postavke baterije i ostale postavke telefona za optimalne performanse. Slijedite donja rješenja kako biste riješili vruće probleme u vezi s Napomenom 5.

Pročitajte također: Kako resetirati smrznuti Galaxy Note 5

Saznajte ovdje: Kako riješiti probleme s povezivanjem Galaxy Note 5

METODA 1: KORISTITE APLIKACIJU ZA SMANJENJE ODVODA BATERIJE NA GALAKSIJI NAPOMENA 5

Možete instalirati aplikaciju i možete uštedjeti vijek trajanja baterije ili barem zadržati trag na njoj. Vidjet ćete koje aplikacije troše bateriju, a također možete sve svoje aplikacije staviti u stanje hibernacije, a aplikacija će se aktivirati tek kada odlučite pokrenuti aplikaciju.

www.gizmodo.co.uk

Aplikacija Greenify jedna je od najboljih aplikacija za uštedu baterije i nakon što je instalirate, provjerit će koliko su vremena ostali programi bili neaktivni, a zatim ih smjestiti u hibernaciju. Budući da nema aplikacija koje rade u pozadini, definitivno ćete vidjeti kako se vijek trajanja baterije produžio, a sada će se riješiti i problem s napomenom 5, jer niti jedna druga aplikacija neće raditi u pozadini, a baterija se neće trošiti iscrpno, stoga više neće biti vruće.

METODA 2: PROMIJENITE SVOJE POSTAVKE GPS-a I POSTAVKE SINKONA DA BI IZBJEGAVALA PITANJA GRIJANJA

Idite na Postavke> Lokacija, a zatim Način rada i pronaći ćete tri mogućnosti: Visoka preciznost koja koristi GPS, Wi-Fi i mobilnu mrežu vašeg telefona kako bi odredila vaš točan položaj koji troši puno energije i Napomena 5 postaje vruća. Druga opcija je Štednja baterije koja smanjuje trošenje baterije i koristi samo GPS vašeg uređaja i ništa drugo.

Tako možete prilagoditi ove postavke kako želite i uštedjeti trajanje baterije i sačuvati bilješku 5 od zagrijavanja.

METODA 3: PROVJERITE KOJE APLIKACIJE JUU ŽIVOT BATERIJE

Idite u Postavke> Uređaj> Baterija i vidjet ćete točno zbog čega se baterija vašeg Samsung Galaxy Note 5 brzo prazni, a zatim ga možete prilagoditi u skladu s tim kako biste poboljšali performanse baterije. Možete kliknuti na ikonu s točkama u gornjem desnom dijelu zaslona i tamo ćete dobiti opciju štednje baterije. Ako omogućite ovu opciju, tražit će vas kada je trebate aktivirati na 5% ili 15%. Kada se opcija uključi, definitivno će ograničiti prekomjerno trošenje baterije, a također će ubiti pozadinske programe. Također možete otići na opciju baterije i provjeriti pojedinosti o tome koji program koristi koliko baterije i koji program troši vaš RAM. Ako primijetite da aplikacija jede previše vaše energije, tada će ta aplikacija biti odgovorna za probleme s pregrijavanjem vašeg telefona i bolje je deinstalirati je ili je prisilno zaustaviti kako se baterija ne bi brzo trošila.

www.androidcentral.com

METODA 4: KALIBRIRAJ SAMSUNG NAPOMENA 5 BATERIJA

Također možete kalibrirati bateriju Note 5 tako da dobijete ispravne statističke podatke o bateriji telefona. Ovdje ćemo vam pokazati kako kalibrirati telefon

  • Ispraznite svoju Note 5 dok se ne isključi
  • Uključite ga i pustite da se isključi
  • Neka se vaš telefon puni i čini ga 100% dok je telefon isključen
  • Isključite telefon
  • Uključite telefon i ponovo napunite telefon do 100%
  • Isključite telefon, a zatim ga ponovno pokrenite i ako baterija nije 100%, napunite ga ponovo
  • Ponavljajte ovaj ciklus dok ne kaže 100% bez priključenja, a indikator 100%
  • Ispraznite telefon na 0% i pustite da se isključi
  • Sada opet potpuno napunjeni i telefon će raditi normalno.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found