Vodiči

Kako poboljšati vijek trajanja baterije na Sony Xperia Z5

Ako se baterija na vašem Sony Xperia Z5 isprazni brže nego što bi trebala, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti kako biste produžili vijek trajanja baterije. Gotovo svi vlasnici pametnih telefona doživjet će ovaj problem nakon što su neko vrijeme koristili svoj uređaj, a to je jedan od najčešćih problema u svijetu pametnih telefona. Ovdje ćete pronaći nekoliko korisnih savjeta i trikova koji će vam pomoći da poboljšate vijek trajanja baterije na Sony Xperia Z5.

Također možete pročitati: Kako riješiti probleme sa zaslonom osjetljivim na dodir na Sony Xperia Z5

Kako poboljšati trajanje baterije na Sony Xperia Z5

www.androidpit.com

Pogledajte aplikacije koje traže glad

Postoje mnoge aplikacije koje se smatraju onima koje troše energiju. Na Sony Xperia Z5 možete jednostavno provjeriti i vidjeti koje aplikacije troše najviše energije. Kad dobijete širu sliku, možete razmisliti o uklanjanju ili onemogućavanju takvih aplikacija. Da biste vidjeli koje aplikacije troše puno energije, idite na Postavke, dodirnite Upravljanje napajanjem, a zatim dodirnite Upotreba baterije.

Deinstalirajte aplikacije treće strane koje vam nisu potrebne

Mnogi od nas imaju tonu aplikacija instaliranih na telefon, čak i ako ne koristimo polovicu od njih. Međutim, aplikacije i njihovi procesi rade u pozadini, a to će utjecati na bateriju. Uklonite sve aplikacije trećih strana koje više ne upotrebljavate ili vam više nisu potrebne.

Po potrebi aktivirajte način rada u zrakoplovu

Ako ste u području bez mrežne pokrivenosti, vaš će uređaj tražiti mreže, što ima ogroman utjecaj na bateriju. U takvim je slučajevima poželjno aktivirati način rada u zrakoplovu.

Okrenite Wi-Fi, mobilne podatke, Bluetooth i GPS kada se ne koriste

Ne trebaju vam sve ove usluge bez prestanka, pa ih isključite. Kad vam zatreba bilo što, ponovno ga uključite.

Smanjite razinu svjetline zaslona

Smanjenje razine svjetline zaslona također može biti vrlo korisno. Da biste prilagodili razinu svjetline zaslona na svom Sony Xperia Z5, idite na Postavke, dodirnite zaslon i dodirnite razinu svjetline. Samo pomaknite klizač da biste sve postavili.

Ažuriranje softvera

Poznata je činjenica da ažuriranje softvera donosi nove značajke te je riješilo probleme koje korisnici mogu imati, uključujući probleme s baterijom. Da biste na najbolji način iskoristili svoj pametni telefon Sony, pobrinite se da je softver ažuran. Da biste to učinili, idite na Postavke, dodirnite O meni i kliknite Ažuriranje softvera. Ako je nova verzija dostupna za preuzimanje, samo slijedite korake prikazane na zaslonu i gotovi ste za tren. Napomena - prilikom ažuriranja softvera koristite Wi-Fi vezu jer prilikom upotrebe mobilnih podataka to može dovesti do dodatnih troškova.

Aktivirajte način uštede energije

Sony pametni telefoni imaju toliko sjajnih značajki, uključujući načine uštede energije, a omogućavanjem jednog od dostupnih načina rada baterija će dulje trajati. Morate imati na umu da će ovi načini uštede energije unijeti neke promjene, poput onemogućavanja Wi-Fi-ja ili neke druge usluge. Postoje način rada Stamina, način rada Ultra Stamina i način rada s niskom baterijom, pa odaberite onaj koji vam najviše odgovara.

Izvor slike: www.digitaltrends.com

Također možete pročitati: Kako riješiti probleme s Wi-Fi mrežom Sony Xperia 5

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found