Vodiči

Kako riješiti problem s pregrijavanjem Galaxy Note 4

Korisnici Galaxy Note 4 suočili su se s puno problema sa svojim telefonom, ali jedan od najčešćih problema je problem s pregrijavanjem. Mnogi su korisnici izvijestili da im se telefon previše vruće dodirne nakon što su ga neko vrijeme koristili. Za neke korisnike problem je riješen u nekoliko dana nakon zamjene baterije. No, nakon nekoliko dana počeo je problem s pregrijavanjem Galaxy Note 4.

Prvo pročitajte - Zašto se moj Android telefon zagrijava i pregrijava?

Nekoliko razloga može uzrokovati ovaj problem, poput oštećene SD kartice, bilo koje druge aplikacije, oštećenja vode itd.

Također pogledajte: Kako riješiti problem s tekstualnim porukama Galaxy Note 4

Koraci za rješavanje problema s pregrijavanjem napomene 4

Metoda 1

Prije svega, ažurirajte sve aplikacije odlaskom u trgovinu Google Play jer aplikacije koje nisu ažurirane mogu stvoriti problem s pregrijavanjem. Nakon ažuriranja provjerite prikazuje li se neka aplikacija kao da nije ažurirana, ako je odgovor da, obrišite je.

Metoda 2

Ako se vaš Galaxy Note 4 previše zagrije kad upotrebljavate bilo koju određenu aplikaciju, pažljivo promatrajte telefon dižući ga u siguran način. Učiniti tako,

  • Potpuno isključite Note 4
  • Pritisnite i držite zajedno tipku za stišavanje i tipku za uključivanje / isključivanje
  • Ostavite tipku za uključivanje / isključivanje kad se telefon počne pokretati. Ne ostavljajte tipku za smanjivanje glasnoće dok Galaxy Note 4 ne završi ponovno pokretanje
  • U donjem lijevom kutu zaslona prikazat će se siguran način. Sada ostavite tipku za smanjenje glasnoće.

U sigurnom načinu rada promatrajte pregrijava li se telefon. Ako se Galaxy Note 4 ne pregrijava, problem uzrokuje aplikacija treće strane, u tom slučaju trebate deinstalirati jednu po jednu dok problem ne bude riješen. Počnite s nedavno instaliranim aplikacijama.

Metoda 3

Ako koristite SD karticu, problem s pregrijavanjem u bilješci 4 može se pojaviti ako je kartica neispravna. Formatirajte SD karticu u odjeljku Postavke> Izbornik za pohranu, a zatim provjerite je li problem riješen. Prije formatiranja sigurnosne kopije podataka SD kartice.

Metoda 4

Problem povezan sa softverom može stvoriti problem s pregrijavanjem na Galaxy Note 4. U takvoj situaciji problem može riješiti OTA (bežično). Da biste ažurirali softver telefona, idite na Postavke> O uređaju> Ažuriranje softvera, a zatim Ažuriraj.

thedroidguy.com

5. metoda

Ako je vaš telefon nedavno došao u dodir s vodom, to je jak razlog za pregrijavanje telefona. Morate se odmah obratiti servisnom centru da biste se riješili ovog problema.

Metoda 6

Zatvorite aplikacije koje se ne koriste jer istodobno korištenje mnogih aplikacija može učiniti telefon vrućim. Ali ako nakon zatvaranja aplikacija ne primijetite bilo kakvu promjenu, to je najvjerojatnije hardverski problem. U tom je slučaju jedina mogućnost kontaktiranja vašeg davatelja usluga.

7. metoda

Držite li GPS i Bluetooth stalno uključeni? Ako je odgovor da, isključite GPS i Bluetooth kada ih ne koristite. Također, smanjite svjetlinu zaslona. Uštedjet će i trajanje baterije.

8. metoda

Ako se vaš Galaxy Note 4 pregrije dok se puni, stavite telefon u zrakoplovni način. Razlog je što telefon neprestano koristi bateriju za pretraživanje mreže i Wifi signala kada se puni i u takvoj se situaciji vaš telefon pregrije.

Metoda 9

Morate staviti telefon u način uštede energije CPU-a ako se Galaxy Note 4 pregrije kada koristite ušni komad. Za to idite na Postavke> Moj uređaj, a zatim aktivirajte način uštede energije. Sada treba kliknuti karticu Način uštede energije i otvorit će se nova stranica. Bit će tu tri opcije, među njima kliknite karticu za uštedu energije procesora.

10. metoda

Ako ste isprobali sve ove metode, ali problem i dalje postoji, konačna opcija je izvršiti vraćanje na tvorničke postavke, što se vrši odlaskom na Postavke> Izrada sigurnosnih kopija i poništavanje> Poništavanje i poništavanje tvorničkih podataka uređaja.

Ali ne zaboravite prvo stvoriti sigurnosnu kopiju uređaja jer će ovaj postupak izbrisati sve iz vaše slušalice.

Nakon što slijedite sve ove metode, ako se i dalje suočavate s problemom pregrijavanja Galaxy Note 4, kontaktirajte svog davatelja usluga i zatražite zamjenu.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found