Vodiči

iPhone XS i XS Max Savjeti i trikovi

Kada želite maksimalno iskoristiti svoj iPhone XS ili Max, morate se dokopati nekih trikova i savjeta koji vam omogućavaju da se lako igrate s telefonom. Bilo da želite izbrusiti nove geste na temelju navigacije, povećavajući upotrebu baterije ili koristeći Memoji, zube možete utonuti u puno aspekata. Neposredno od saznanja za ovaj telefon i novo ažuriranje softvera, popis iPhone i XS Max savjeta i trikova u nastavku može učiniti čuda. Vrijeme je da savladate upotrebu ovog najnovijeg uređaja.

Također pogledajte: Kako postaviti iPhone XS ili iPhone XS Max

Savjeti i trikovi za iPhone XS i XS Max

1. Otključavanje i dom

Ako je iPhone Max ili XS prvi telefon koji upotrebljavate bez gumba Početna, možda ćete trebati potrošiti više vremena da biste u potpunosti razumjeli geste. Međutim, lako je pokupiti savjete nakon što prođete i u kratkom vremenu vi ste taj koji sa zadovoljstvom koristi telefon bez gumba Početna. Sve što ćete možda morati učiniti je da prijeđete prstom gore s trake Početna da biste otključali telefon i posjetili početni zaslon dok ste u aplikaciji.

2. Stvaranje Memojija i Animojija

Rukovanje telefonom sa značajkom Face ID podrazumijeva da možete koristiti opcije Memoji i Animoji. Dok se igrate sa stvarima koje su moguće, morate ići Poruke i Razgovor da dodirnete ikonu Majmun. Sada ste spremni dodati Memoji ili se jednostavno poigrati s Animoji-jem kad ste već tamo.

3. Postati prijatelji sa Siri

Kako u iPhoneu XS ili Max nemate gumb Početna, morate pritisnuti i držati bočni gumb da biste pokrenuli Siri. Kad je telefon u opsegu slušanja, jednostavno možete pozdraviti Siri. Međutim, ako želite promijeniti ovo ponašanje, možete posjetiti Siri i pretraživati ​​unutar Postavke da isključite Slušajte za Hej Siri preklopni prekidač.

4. Promjena dubine polja na fotografijama

Novi iPhone uređaji mogu tehnički promijeniti efekt zamućenja iza objekata na fotografijama, što je također tehnički poznato i kao dubina polja. Možete snimiti bilo koju fotografiju iz fotoaparata ako je snimljena u portretnom načinu i dodirnuti Uredi. Nakon toga možete podesiti klizač na dnu dok ga klizate prstom. Kada budete zadovoljni načinom na koji izgleda, napokon možete kliknuti na Gotovo dugme.

5. Analiza vremena upotrebe zaslona

IOS 12 osigurao je da korisnici ne ostanu angažirani s telefonom više nego što bi trebao biti predstavljanjem Screen Timea. Morate krenuti prema Postavke i Vrijeme zaslona unos kako biste provjerili kako ste koristili uređaj i koje su vam aplikacije oduzele većinu vremena. Ako je potrebno, možete postaviti ograničenja.

6. Pristup Kontrolnom centru

Sada možete pristupiti Kontrolnom centru dok prelazite prstom od desnog ruba prema dolje.

7. Pokret za Apple Pay i centar za obavijesti

Za pristup Apple Payu možete dodirnuti bočni gumb i započeti postupak plaćanja u App Storeu. Da biste došli do centra za obavijesti, možete prijeći prstom od usjeka prema dolje.

8. Smirivanje obavijesti

Uz iOS 12 možete isporučivati ​​obavijesti tiho. To podrazumijeva da poruke koje primate izravno stižu u Centar za obavijesti bez zvuka, pojavljivanja na zaključanom zaslonu ili iskakanja kao natpisi.

9. Poboljšanje proširene stvarnosti

Naći ćete aplikaciju Measure s iOS-om 12 koja koristi mogućnosti proširene stvarnosti. Otpakirajte ovu aplikaciju i upotrijebite gumb plus da biste označili točke u trodimenzionalnom prostoru za mjerenje pojedinačnih linija ili figura. Gumb okidača također vam omogućuje da fotografirate svoja mjerenja.

10. Postavljanje drugog lica

Za ovu novu vrstu pametnih telefona, lice je lozinka u usporedbi s opcijom otiska prsta dostupnom s Touch ID-om. U iPhoneu XS i iPhone Maxu pružate priliku stvoriti drugo lice za otključavanje telefona Postavke i ID lica i zaporka i konačno stvoriti Alternativni izgled i pristupite uređaju s promijenjenim izgledom.

11. Opcije zaslona i početnog zaslona

Svjetlinu zaslona možete postaviti podizanjem kontrolnog centra i prevlačenjem prema dolje od gornjeg desnog kuta zaslona. Nakon toga možete prilagoditi prikaz klizača svjetline ili posjetiti Postavke i idite u Zaslon i svjetlina. Dok izrađujete zaslon iPhonea za automatsko podešavanje temperature i ravnoteže boja kako bi bio kompatibilan s ambijentalnim svjetlom, prisutnim u sobi, morate posjetiti Kontrolni centar i pritisnuti klizač svjetline zaslona. Idite na Postavke i Zaslon i svjetlina način za prebacivanje prekidača True Tone.

Da biste promijenili veličinu zadanog teksta, možete posjetiti Postavke i Zaslon i svjetlina način i odaberite Veličina teksta i prilagodite klizač kako biste dobili željenu veličinu teksta. Način noćne smjene omogućuje vam rezanje plavog svjetla za opuštanje očiju dok koristite telefon. Također možete koristiti prenovljenu ponudu tapeta dok krenete Postavke i Pozadina.

Uklanjanje Appleovih aplikacija za dionice kao što su Compass i Stocks jednostavno je. Morate dodirnuti i držati ikonu dok se ne pokreće miganjem, a zatim dodirnite "x". Konačno, možda ćete morati potvrditi odluku koju ste donijeli.

Kad napravite snimku zaslona, ​​u donjem lijevom kutu zaslona pojavit će se mali njezin prikaz. Možete je dodirnuti i koristiti alate za pisanje, crtanje i obrezivanje slike. Ako vam pregled nije potreban, možete samo prijeći prstom ulijevo.

Možete prisilno pritisnuti tipku Postavke ikonu za pristup Bluetooth, Wi-Fi i Baterija postavke. Ovaj vam potez omogućuje brzi prelazak na bežične postavke telefona.

12. Kontrolna njega

Možete dodati ili ukloniti kontrole iz kontrolnog centra. Morate krenuti prema Postavke i Kontrolni centar i Prilagodi Kontrole za odabir kontrola koje želite dodati.

Da biste promijenili redoslijed ovih kontrola, trebate dodirnuti i držati izbornik s tri trake s desne strane kontrole koju trebate ukloniti. Pomaknite kontrolu gore-dolje kamo god želite da je na uređaju. Neke od tih kontrola postaju puni zaslon. Pritiskom na kontrolu koju želite proširiti zaslon se može automatski ispuniti.

Kad prisilno pritisnete da biste proširili kontrolu povezivanja, možete dodirnuti ikonu osobne žarišne točke i uključiti je.

13. Snimanje video zapisa u 4K

Sada u iPhone XS možete snimati zvuk u stereo modelu, ali razlučivost je možda 1080p. Da biste ga najbolje iskoristili, morate pokušati snimiti snimke u 4K. Samo idite na Postavke i Fotoaparat do Snimanje videozapisa i uključite 4K.

14. Dobivanje punjača za povećanje brzine punjenja

Nažalost, punjač koji dolazi s iPhoneom XS nije brz. Punjač veće snage može kupiti u Apple trgovini.

15. Korištenje pejzažnog načina

IPhone XS ili Max podržava upotrebu pejzažnog načina rada za razne aplikacije. Možete uživati ​​u prikazu dvostrukog stupca kada ste u aplikacijama poput Kalendar ili Postavke.

16. Snimanje u RAW formatu

Pametni HDR način može vam pomoći da napravite neke nevjerojatne fotografije pomoću ovog uređaja. Sada možete snimati u RAW formatu s ručnim kontrolama i savršeno podesiti svjetlinu, fokus i ekspoziciju. Možete urediti i ove fotografije kako biste ih poboljšali.

17. Snimka zaslona i hard reset

Za snimanje snimke zaslona morate pritisnuti tipku Strana i Smanjivanje glasnoće gumb zajedno. Možete teško resetirati telefon bez brisanja podataka. Pritisnite Pojačati i Smanjivanje glasnoće i držite tipku Side dok se na zaslonu ne pojavi Appleov logotip.

18. Zaštita telefona

Da biste spriječili krađu uređaja, možete dobiti Appleov plan zaštite od gubitka i plaćati u mjesečnim ratama. Telefon je samo vodootporan, nije vodootporan i zato ga ne smijete ponijeti sa sobom za snimanje podvodnih videozapisa tijekom plivanja.

19. Otvaranje kamere sa zaključanog zaslona

Umjesto da koristite geste prevlačenja, možete upotrijebiti gumb kamere koji se nalazi u donjem desnom kutu zaslona. Samo pritisnite i idite do kamere. Zaslon možete dodirnuti kada je u stanju čekanja da biste otvorili zaključani zaslon i osvijetlili ga.

20. Pristup widgetima

Po zaslonu možete prijeći prstom ulijevo i udesno da biste pristupili widgetima.

21. Objavljivanje brzog odgovora

Ako želite brzo odgovoriti na obavijest koja stigne bez otvaranja aplikacije, možete povući obavijest da biste poduzeli pravu akciju.

22. Omogućavanje načina niske potrošnje

Na uređaju možete omogućiti način niske potrošnje. Samo idite na Postavke i Baterija da biste uključili ovaj način rada. Možete prijeći prstom slijeva udesno na početnom zaslonu da biste dobili pogled na Danas i pomicali se dok ne provjerite potrošnju baterije putem widgeta.

23. Slanje nacrtanih slika

Dok ste u aplikaciji Poruke, nekome možete poslati nacrtanu sliku. Samo dodirnite ikonu App Store koja se nalazi lijevo od polja za unos poruke i naići ćete na mali logotip srca s dva prsta smještena iznad tipkovnice. Samo je dodirnite i spremni ste za crtanje slika koje želite i slanje.

24. Postavljanje brzog mjerača vremena

Umjesto da pređete na aplikaciju timera, morate prisilno pritisnuti ikonu timera i pomicati je gore-dolje po cijelom zaslonu. Spremni ste za postavljanje odbrojavanja s bilo kojeg mjesta, od nekoliko minuta do nekoliko sati.

25. Savjeti za spavanje

Možete postaviti alarm iz odjeljka Prije spavanja u aplikaciji Apple Clock ili otići na Postavke izabrati Ne smetaj kad želite ostati sami.

26. Glazbeni savjeti tvrtke Apple

Možete sakriti glazbenu uslugu tvrtke Apple ako želite ili otvoriti cijeli odjeljak glazbene biblioteke. Kucanje ikone pretraživanja na traci izbornika omogućuje vam pristup glazbi na temelju naslova ili imena glazbenih albuma.

27. Korištenje karata

Možete koristiti unutarnje mape i kretati se između nivoa zgrade koristeći istu kartu. Samo dodirnite kartu zgrade da biste dobili razinu poda. U ovom je uređaju lako dobiti željeni način prijevoza. Sve što morate učiniti je otići na Postavke i odabrati Karte.

28. Provjera pošte

Možete posjetiti pristiglu poštu iz aplikacije za poštu i dodirnuti kružnu ikonu s tri trake koje smanjuju veličinu. Pomoći će vam u provjeri nepročitane pošte. Lako je provjeriti više e-adresa dok se krećete i usred odgovaranja drugih ljudi. Iz uređaja je moguće stvoriti knjigu kontakata. Kada primite poštu s potpisom, Apple će vas pitati želite li ih imati u knjizi kontakata. Pritisnite tipku Dodaj u kontakte gumb dovoljan za svrhu.

29. Bilješke o suradnji i dijeljenju

U bilješkama je nova ikona Dijeli. Možete ga dodirnuti i dodati kontakte za dijeljenje i bilješke.

30. Jednoručna tipkovnica

Jednoručna tipkovnica u iPhoneu XS prava je blagodat. Samo pritisnite i držite ikonu globusa da biste odabrali desnu ili lijevu tipkovnicu, tako da se ona smanji i pomakne na jednu stranu tipkovnice. Tapkanjem strelice možete se vratiti na mogućnost pune veličine.

31. Automatsko brisanje audio i video poruka

Posjetiti Postavke i Poruke za pomicanje dolje do odjeljka Video ili audio poruke i prebacivanje Isteći postavljanje. Zeleni mjehurići označavaju redovite SMS poruke, dok je plavi oblačić za iMessages. Kada posjetite Postavke i poruke, možete se spustiti na "Povijest poruka" i odabrati zadržati poruke koje želite nekoliko dana do godina.

32. Postavljanje podsjetnika na Siri

Siri vam može postaviti podsjetnike u iPhoneu XS ili Maxu. Samo recite što želite. Skenirat će stranicu i dodati relevantne detalje u aplikaciju Podsjetnici.

Popis trikova i savjeta pomoći će vam da udobno koristite uređaj.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found