Vodiči

Kako popraviti zaostali iPhone

Problemi s zaostajanjem na iPhoneu mogu se pojaviti iz više razloga. I Phone ima tendenciju da doživi puno smrzavanja iz različitih razloga. Osjeća li se vaš iPhone ponekad spor? i IPhone je dobro poznat po svojim brzim performansama. Spori iPhone može biti vrlo iritantan i može poremetiti vašu svakodnevnu upotrebu telefona. Nije raketna znanost popravljati trom iPhone. Samo slijedite donje korake i bit ćete u pokretu.

Pogledajte također: Kako popraviti da se iPhone / iPad neće povezati s Wi-Fi mrežom

Načini popravljanja zaostalog iPhonea

Isključite / uključite iPhone

Kako ubrzati iPhone? Prvo što trebate učiniti je isključiti iPhone. Pritisnite tipku za napajanje (tipku za spavanje / buđenje) nekoliko sekundi dok ne vidite crveni klizač. Pomaknite ga udesno i pričekajte minutu. Sada ponovo uključite telefon pritiskom na isti gumb dok na zaslonu ne vidite Appleov logotip.

support.apple.com

Zatvorite sve aplikacije

Ako mnoge aplikacije rade u pozadini, telefon će usporiti. Stoga je poželjno zatvoriti aplikacije. Da biste to učinili, dvaput dodirnite gumb Početna. Vidjet ćete pregled aplikacija koje ste koristili. Prijeđite prstom ulijevo ili udesno da biste prolazili kroz aplikacije. Da biste zatvorili aplikaciju, prijeđite prstom prema gore po zaslonu.

Također možete pročitati: Kako popraviti zamrzavanje i rušenje aplikacija na iPhoneu

Napunite bateriju

Nekim je aplikacijama potrebno više energije baterije. Ako je vaša iPhone baterija gotovo prazna - recimo manje od 20% - to može uzrokovati zaostajanje na iPhoneu. Priključite iPhone na izvor napajanja i pričekajte da baterija dosegne najmanje 50%.

Obrišite Safari kolačiće i povijest

Brisanjem kolačića i povijesti Safarija oslobodit ćete vašu pohranu na iPhoneu, a s više prostora za pohranu vaš će uređaj raditi brže. To možete učiniti tako da pristupite Postavkama> pronađi Safari> pomaknite se prema dolje da biste pronašli "Obriši povijest i podatke o web mjestu" i dodirnite ga. Dodirnite "Obriši povijest i podatke" da biste to potvrdili.

Pohrana za iPhone

Možete se zapitati: "zašto je moj iPhone tako spor?". Pokušajte provjeriti pohranu vašeg iPhonea. Možda tamo možete pronaći odgovor. Ako utvrdite da je pun ili gotovo pun, to može poremetiti performanse vašeg iPhonea. Otvorite Postavke >> Općenito >> Pohrana i upotreba iCloud-a. Ovdje ćete pronaći informacije o iskorištenoj pohrani i slobodnom prostoru.

Izbrišite fotografije i videozapise

Ako vaš iPhone radi sporo, to bi moglo uzrokovati da se vaš iPhone ID za pohranu popuni. Brisanjem fotografija i videozapisa možete osloboditi memoriju. Prvo ih napravite na sigurnosnoj kopiji. Da biste to učinili, možete pokrenuti aplikaciju Fotografije> dodirnite naziv albuma> pritisnite Select u gornjem desnom kutu zaslona. Zatim pritisnite jednu po jednu sve fotografije. Nakon što ste ih izbrisali, ispraznite i album "Nedavno izbrisano". Idite ponovno na Fotografije> Nedavno izbrisano> Odaberi> Izbriši sve.

Ažurirajte aplikacije

Ako na iPhoneu naiđete na zaostali problem kada koristite određenu aplikaciju, pokušajte je ažurirati. Prvo saznajte postoji li dostupno ažuriranje za tu aplikaciju odlaskom na App Store i pritisnite odjeljak "Ažuriranje" u donjem desnom kutu zaslona. Ako na ovom prozoru vidite naziv te aplikacije, dodirnite gumb "Ažuriraj" pokraj njega.

Također možete pročitati: Kako popraviti da se iPhone ne može povezati s iTunes Store

Izbrišite neke aplikacije

Ako nije dostupno ažuriranje za aplikaciju koja ima problem sa zakašnjenjem, izbrišite je. Kasnije je možete ponovo instalirati. Na početnom zaslonu dodirnite i držite ikonu aplikacije dok se ne pomakne. Na njemu ćete vidjeti znak "x". Dodirnite taj znak i pritisnite "Delete" u skočnom prozoru da biste potvrdili radnju.

Isključite značajku Automatsko ažuriranje

Apple je po prvi puta predstavio značajku Automatskog preuzimanja putem iOS-a 7. Ovo je sjajna i korisna značajka, ali isključivanjem uređaja iPhone može raditi brže i produžiti vijek trajanja baterije. Pritisnite Postavke> iTunes i App Store> i isključite Automatsko preuzimanje. Dodirnite sve gumbe dok ne pređe u sive boje iz zelene.

Onemogući osvježavanje aplikacije u pozadini

iOS je donio novu značajku - osvježavanje pozadinske aplikacije, a sadržaj aplikacija se kontinuirano ažurira uz minimalno smanjenje baterije, što zapravo znači da iPhone mora i dalje održavati sve te procese u pogonu. Najbolja opcija je isključiti pozadinsko osvježavanje aplikacije. Onemogućivanje osvježavanja pozadinske aplikacije jednostavno je.

  • Idite na Postavke
  • Dodirnite Općenito i isključite opciju za pozadinu.

Opciju ne morate potpuno isključiti - to možete učiniti samo za aplikacije koje želite pomicanjem prekidača tik uz aplikaciju.

Smanjite transparentnost i pokret

iPhone također može raditi sporo zbog povezanih padova brzine sličica u sekundi. Onemogućavanje efekata animacije može riješiti problem. To djeluje sa strane telefona samo dodavanjem efekta blijeđenja. To ne samo da uređaj ubrzava rad, već i minimizira isprekidane animacije. Jednostavno je isključiti animacije, samo idite na Postavke> Općenito> Pristupačnost> Smanjivanje pokreta. Uključite ovaj prekidač i eto. Da biste smanjili prozirnost, idite na Postavke> Općenito> Pristupačnost> Povećaj kontrast, dodirnite gumb pokraj njega da biste ga uključili.

Onemogućite prijedloge Siri

Siri može smanjiti performanse vašeg iPhonea jer koristi istu internetsku vezu koju koristite za pokretanje aplikacija na iPhoneu. Idite na Postavke> Općenito> Reflektori> Prijedlozi Siri, dodirnite zeleni gumb pored značajke da biste je isključili.

Ažurirajte iOS

Ako ste nedavno obnovili iPhone, ali primijetili ste da je vaš uređaj u zadnje vrijeme pomalo zaostao, provjerite postoji li nova verzija iOS-a dostupna za preuzimanje. IOS se redovito ažurira kako bi se maksimalizirale performanse i smanjilo zaostajanje. Spojite uređaj na izvor napajanja i Wi-Fi mrežu. Idite na Postavke> Općenito> Ažuriranje softvera i taknite Download and Install ili Install Now.

Resetirajte sve postavke

Ova će metoda resetirati sve postavke na vašem iPhoneu, poput postavke jezika, tipkovnice itd. Time nećete izgubiti podatke, pa ne morate brinuti. Možete otići na Postavke> Općenito> Poništi> Poništi sve postavke. Unesite šifru i dodirnite "Poništi sve postavke" za potvrdu.

Vratite iPhone na tvorničke postavke pomoću iTunesa

Metoda vraćanja uvijek čini telefon bržim. Novi početak je ono što svaki uređaj povremeno treba.

Za to povežite iPhone s računalom s već instaliranom najnovijom verzijom iTunesa. I napravite sigurnosnu kopiju datoteka.

  • Spojite iPhone s računalom pomoću kabela koji ste dobili uz iPhone.
  • Odaberite svoj uređaj u iTunesu, a na ploči Sažetak odaberite opciju "Vrati iPhone".
  • Kliknite Restore iPhone (Vrati iPhone) da biste potvrdili svoju radnju.
  • iTunes će izbrisati vaš iPhone i instalirat će najnoviju verziju iOS-a.
  • Kada se ovo završi, postavite iPhone kao novi uređaj.

Ovi su problemi / rješenja pronađeni i učinkoviti na iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 i iPhone 7 Plus.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found